Drevet mot Juholt fortsätter


Idag berättar Thomas Bodström i Aftonbladet att ”M inte är något mittenparti”, en uppgift som troligen överraskar noll (0) svenskar. Han berättar också att Reinfeldt skrev en debattartikel för åtta år sedan, en artikel där han hävdade att låg- och medelinkomsttagarna borde prioriteras.

Bodström i AB: ”Är det något som retar mig med regeringen så är det att de inte står för sin egen politik. Gång efter annan säger de en sak och gör något annat.

Anders Borg är bekymrad över att rika blir rikare och att fattiga blir fattigare i Sverige. Hans uttalande måste vara svenskt rekord i hyckleri. Är det något som Anders Borgs politik har lett till så är det just att medvetet öka de ekonomiska klyftorna.

När Fredrik Reinfeldt till¬trädde som ¬moderatledare kritiserade han sin tidigare kollega Bo Lundgren för att hans skattepolitik skulle gynna höginkomsttagarna.”

Samtidigt så går Bo Könberg ut på DN debatt och hävdar att högkostnadsskyddet för sjukvård och läkemedel bör höjas varje år, liksom egenkostnaden för sjukhusvård. Man bör inrätta en statlig fond för att klara kostnaderna skriver han. Idag låter Reinfeldt andra skriva de artiklar som han helst själv skulle vilja skriva, han är fortfarande angelägen om att se snäll ut samtidigt som han tilldelar sjuka, arbetslösa och pensionärer slag efter slag som om de vore sandsäckar i en boxningshall.

Aftonbladet fortsätter drevet mot Håkan Juholt på nyhetsplats med oförminskad styrka, uppenbarligen anser man att Juholt måste bort, och att det brådskar. Samtidigt så inser allt fler att han inte kommer bli kvar till valet 2014. Det är givetvis omöjligt att behålla en så fullständigt ifrågasatt ledare. Att det orkestreras inifrån socialdemokraterna själva av de högerkrafter som styr partiet internt är inget att tvivla på, möjligen gör man det trots att man vet att partiet inte har en chans att återkomma till Rosenbad förrän tidigast efter valet 2018.

Samtidigt så bäddar man för en ny vänstervåg, folk kommer inte att köpa den moderata verkligheten hur länge som helst, det blir fler och fler människor som som ser vad den egentliga högerpolitiken syftar till. Vad det i slutänden får för effekter på samhället är givetvis svårt att sia om men det leder inte till fortsatta framgångar för högerregeringen.

it Andra om: , , , , ab1 dn1 svt sr svd1 ex Läs gärna: lasse, 1, varghjärta, 1, lid soc


13 svar till “Drevet mot Juholt fortsätter”

  • Tack för de orden, om diktaturer alltså. För det är ju i realiteten så det ser ut i detta land nu. Igår låg bilderna på kim och rajraj vid sidan om varandra på min skärm. Det finns, åtminstone för de som vill och kan förstå, oroväckande likheter…

 1. Bodström i AB: ”Är det något som retar mig med regeringen så är det att de inte står för sin egen politik. Gång efter annan säger de en sak och gör något annat”.

  Det är det här som är verkligen allvarligt, att Regeringens regelrätta lögner inte ser dagens ljus, tack vare den nästan 100%:ga borgerliga Mediamegafonen! Och att det ingen som tycks kunna göra någonting åt eländet..!!!

  För övrigt tycker jag att Aftonbladet liknar mer och mer en Tidning som har ”kramper” innan den helt Kollapsar och närmar sig sin egen undergång, ”med hull och hår”…!

  • E de inte de här som är det ” Nya” med moderaterna… Man säger en sak som ska föreställa nån slags sossepolitik och sen agerar man som det högerparti man egentligen är i alla fall. Då har man på vägen lyckats lura ett antal igen, en stund till.

 2. Idag igen, på Rapport angreps Håkan Juholt för att han sagt att regeringen gjort upp med SD om att avskaffa värnplikten – och jag vet inte om så är fallet. Men naturligtvis framställdes saken som om Juholt ljög, eller fantiserade.
  Men alla vet väl vid det här laget att rajrajs minoritetsregeringen får stöd av SD i nio fall av tio.
  Sedan kan man väl tycka att innan en regering bestämmer sig för att avskaffa värnplikten, så bör det väl vara ett brett beslut med alla riksdagspartier inblandade.
  Det ser inte snyggt ut när en minoritetsregering agerar så självsvåldigt i en så viktig sak som vårt
  framtida försvar – och kanske gör upp med rasister…

  Föresten hur många vill ha ett stort gäng yrkesmilitärer i landet, istället för värnpliktiga soldater?
  Jag håller styvt på det senare, trots min pascifism.

  • Nu verkar det inte bättre än att Juholt ljög…SD satt inte ens i riksdagen när beslutet om värnplikten togs. Det är nog dags för Håkan att snäppa upp sig lite och inte bjuda på sådana enkla.

  • Det är lite olyckligt med hjs yvighet i sina uttalanden. Men, grejen är ju, till skillnad från rajras gäng, att hj förmår rätta till sina uttalanden och medge att han gjort fel till och med även när han inte gjort fel. Rajrajsarna medger aldrig fel och rättar än mindre till om de ändå gjort fel. Däremot kan det följas upp med nya fel som blir än värre då de kanske är baserade på gamla fel.

   Som sagt det är olyckligt med vissa uttalande, men när man ser till grundinställningen så finns det så mycket viktiga saker som överväger tycker jag. Här kan man ju välja att till varje pris angripa, vilket man tyx göra internt till varje pri(s), och på det sättet försitta chansen till en annan politisk inriktning i samhället, eller acceptera att det i vissa fall inte blir helt rätt från början, under förutsättning att det blir rätt till slut.

   Jaja, det är knivigt men det behövs enighet för att åstadkomma en motkraft gentemot det som är tusenfallt värre.

  • Juholt uttryckte sig något drastiskt i försvarsfrågan. Vad han egentligen menade var att rajrajs
   minoritetsregering ensamt fattade beslutet om att byta ut värnplikten mot en yrkesarmé och att det
   togs upp i riksdagen utan en bredare förankring med de andra partierna – beslutet om en yrkesarmé kommer inte kan rivas upp eftersom SD stöder regeringen, liksom så många andra gånger…

   Man kan kanske efterlysa större pregnans och klarhet av Håkan Juholt.
   För drevet kommer att fortgå, det är jag säker på, eftersom jag misstänker att rajraj känner sig starkt hotad av den andres politik. Det skulle inte längre gå att spela arbetarparti i en debatt med Juholt. Det faller på sin egen orimlighet.

   • Din sammanfattning av var Juholt menade var just så som han ville få det att låta och uppfattats och det var därför han tullade på sanningen.

    Det var Alliansens majoritetsregering som tog beslutet om försvaret innan valet 2010 när SD kom in. Helt enkelt därför att man hade en majoritetsregering 2006 – 2010.

    SD vill inte ha någon yrkesarmé utan förespråkar enligt JÅ allmän värnplikt.

 3. Jag har inte sett mycket debatt om:

  beslutet om att byta ut värnplikten mot en yrkesarmé

  Själv har jag inte gjort värnplikten och det gjorde inte min pappa heller. Han emigrerade till Nordamerika och stannade där i 17 år. Han bar aldrig någonsin ett gevär.

  Men ändå, jag tror nog en kort allmän värnplikt är bättre än proffs. Men det är nästan alltid så att vi ska ta efter US…