Drevet mot Bernie Sanders är på gång


Jag beskrev igår Bernie Sanders politiska plattform http://jinge.se/allmant/vanstersossen-bernie-sanders-usas-naste-president.htm

Detta är en översatt artikel i Counterpunch av Ralph Nader, känd konsumentadvokat och författare till boken Only the Super-Rich Can Save Us! http://www.counterpunch.org/2016/01/29/hillarys-corporate-democrats-taking-down-bernie-sanders/
* Man kan tänka sig att det befarade drevet snabbt kommer igång nu efter Sanders stora valframgång i Iowa.
Sanders II
Innan Bernie Sanders tillkännagav att han kandiderade som president för demokraterna sade Bernie Sanders att han inte ville kandidera som oberoende kandidat som Nader och vara en förlorare. Men de företagsvänliga demokraterna i kongressen och deras konsulter bygger upp en ”stoppa Bernie kampanj.” De tror att han kommer att ”förstöra” framtidsutsikterna i deras val. Tyvärr Bernie, vem som helst som utmanar situationen för korporativa, militaristiska, Wall Street-finansierade demokrater, under ledning av Hillary Clinton, i representanthuset och senaten-är genom deras förvridna definition en ”spoiler.” Det spelar ingen roll hur många av Bernie ståndpunkter som är representativa för vad en majoritet av det amerikanska folket vill. Trots att Bernie Sanders bedriver en ren kampanj, som finansieras av små givare med i genomsnitt 27 dollar, utan skandaler i sitt förflutna och fast han i årtionden hela tiden stått upp för de arbetande och arbetslösa människor i det här landet, är Sanders på väg att bli fockad/”Hillaried”. Hennes kumpaner i kongressen på Capitol Hill har skickat ett lag till Iowa.

Förolämpningar och förtal av Bernie Sanders är på gång. Han porträtterades ensam under en folkrik insamling vid State of the Union-talet? Många av de stora fackföreningarna, som Bernie har kämpat för i årtionden, har godkänt Hillary, känd för sitt jobbförstörande stöd för NAFTA och World Trade Association och hennes engagemang mot höjdaa minimilönerna. National Nurses United, en av de få fackföreningar som stödjer Bernie har inte lurats av Hillarys plötsliga anti-Wall Street retorik i Iowa. De ser Hillary Clinton som Wall Streets tjänare (och talare för 5000 dollar per minut) med avsky.
Clintons senaste befängda löfte är att ”slå ner””girigheten” hos företag och påstående att Wall Streets chefer är emot henne eftersom de inser att hon kommer att ge sig på dem. Eftersom Sanders är inte benägen för självbelåtenhet vet få människor att han har högsta betyget i senaten från sina väljare i Vermont, högre än någon senator fått från sina väljare. Detta topp-stöd för en uttalad ”demokratisk socialist,” kommer från en stat en gång känd för sina konservativa republikanska traditioner.
Nancy Pelosi
Demokraternas minoritetsledare i kongressen Nancy Pelosi har sett till att hennes anhängare har börja såra och tala illa om Sanders. Hennes frände Adam Schiff från Kalifornien berättade för media att han tvivlar på Sanders valbarhet och han kunde ha ”mycket betydande negativa konsekvenser i representanthuset och senaten.” Schiff bortser då från att det demokratiska ledarskapet i representanthuset och senaten vid upprepade tillfällen inte kunnat försvara landet från den värsta republikanska partiet i historien. I stället har Nancy Pelosi lett demokraterna till tre raka förluster (2010, 2012, 2014). Pelosi kastade sina egna förgiftade pilar mot Sanders och kritiserar hans betydligt mer effektiva, sjukvårdsplan med fritt val av läkare och sjukhus med den medvetet vilseledande kommentaren ”Vi vill inte alls höja skatterna.” Förmodligen innebär detta en fortsättning av det demokratiska partiets praxis att låta Wall Street, de globala företagen och de super-rika att fortsätta att komma undan med sina lönsamma skattesmitningar.

Pelosi förväntar sig inte att demokraterna går framåt i representanthuset 2016. Men hon har lyckats hålla fast vid sin post tillräckligt länge för att hjälpa Hillary Clinton – oavsett Clintons CV som engagerad förespråkare för korporatism och storbolag och katastrofala militaristiska inställning (t.ex. i krigen mot Irak och) under åren.
Plutokratin och oligarkin som styr detta land i marken har inga bekymmer. Könen på aktörerna är olika, men de förmögna har kvar sin korporativistiska stat dela ut sina kampanjstöd som vanligt. Bernie Sanders utgör en verklig moralisk risk för de korrupta bland demokraterna, som redan vänder sig mot en av sina egna ledande kandidater. Hans år i politiken kontrasterar så snyggt mot Clintons.
Hillary Clinton III
I Peter Schweizers artikel om Clintons tillgångar i början av 2015 av New York Times dokumenteras konfliktfyllda intressemanövreringar av givarna till Clinton Foundation, skumma affärer som involverar globala företag och diktatorer och stora avgifter till förmån för Clinton Foundation och utrikesdepartementet som tillgångar för Clinton. Paret Clinton förkroppsligar skadliga politiska intriger. http://www.nytimes.com/2015/04/20/us/politics/new-book-clinton-cash-questions-foreign-donations-to-foundation.html?_r=0
Om och när Bernie Sanders tas ned av det parti han kämpar för, kommer miljontals Bernie supportrar, särskilt unga väljare, att tvingas överväga att bryta sig ut i ett nytt politiskt parti som kommer att göra amerikansk historia. Det innebär upplösning av den diktatoriska tvåpartisystemet och dess förödande, opatriotiska, demokrati förstörande roll som företagens kassörer.”

Ja, USA:s valsystem har sina särdrag. Expresident Carter säger ”Jimmy Carter says democracy is dead: You need at least $200 million to run for president of US ‘oligarchy’”
http://www.rawstory.com/2015/09/jimmy-carter-says-democracy-is-dead-you-need-at-least-200-million-to-run-for-president-of-us-oligarchy/ Läs också http://jinge.se/allmant/dollarocracy-hur-pengar-har-forstort-usas-en-gang-ganska-demokratiska-valsystem.htm

intressant.se, , , , , , , , ,, , , , , ,

Counterpunch NationsofChange om Sanders sjukvårdsreform
NY Times om Clinton Foundation Sanders om skattefrågor
DN 31/1 Nation of Change Blogg om USA:s valsystem
Jacobin Oxfams rapport Pål Steigan 16/1 Dagens Industri 15/10 Pål Steigan 15/10 Global Wealth Report 2015 DN Debatt 27/8 UNICEF-rapporten Washington Post Pål Steigan 29/10 Oxfams rapportGuardian 29/10 DN recension Romelsjös recension i Läkartidningen Globalresearch 21/1 Dagens Arena ICIJ:s rapport DN 4/4 SvD 4/4 Ab 2/4
Hurun Report Intervju med Noam Chomsky Data från VärldsbankenDN 2/3 Dokument utifrån USA-bloggen DN 13/2 DN 2 13/2SvD Expressen 13/2 Ab 13/2Annarkia Clartes Kinannummer Ab 17/1 Kritikerstorm mot Janne Josefsson DN antal miljardärer i Sverige Old Wolf-bloggen SR Stiglitz i SvD 4/11 2012Wolodarski i DN 4/11 2012 SR 17/10 SvT Rapport 24/9 SvD 26/9 Equality Trust SvT Rapport 24/9 kl 19.30


7 svar till “Drevet mot Bernie Sanders är på gång”

 1. Saunders klarar sig bara i USA´s bästa delar, dvs New England.
  Sen finns resten också; midwest, the south, westcoast.
  Goodbye Bernhard.

  Jag tittade på Aktuellt igår; den svenska statstelevisionens östtyska påbrå gjorde sig påmint. Glädjestrålande och upphetsade reportrar jublade över Donalds nederlag, Bernards seger, ny republikansk ledartröja; hela kroppen förkunnade de goda nyheterna.

  Förr i tiden stod prästen i predikstolen och förkunnade hans majestätets beslut, i Guds namn. Journalisterna har tagit på sig manteln, sprider desinformation om koldioxid i atmosfären, skattetryck, genusstrunt, mäter bredden på Kim Kardashians bakdel och skiljer gott från ont med blossande kinder. Surrealistisk teater. Vi betalar.

 2. Webster Tarpley i Tax Wall Street har uppmanat till stöd åt Sanders och till att slå på trumman ordentligt för att utreda valfusk. Men Tarpley säger att Sanders genomgående gör mkt svagt motstånd och viker sig för lätt hela tiden.
  http://twsp.us/briefing/20160203

  • Precis som Al Gore vek sig när valfusket avslöjades mot honom! Men han fick väl ett erbjudande från nomenklaturen som bestämmer i USA han INTE kunde tacka nej till! (alternativet var nog en liten etta med jordvärme) De fattiga satte sitt hopp till Obama och hans tal om ”förändring” i valet 2008 men allt var bara en charad…Obama varken vågade eller ville utmana nomenklaturen och nu står vi här och betraktar detta spektakel till valprocedur som kallas demokrati i USA. Man tar sig för pannan!

 3. Rockefellers ligger bakom låga oljepriser för att slå ut både inhemsk konkurrens(Koch brothers och mindre aktörer) och den utländska oppositionen mot imperiet.
  Rockefellers och Ford foundation styr vänster-oppositionen till demokraterna och till Black-lives-matter för att avväpna riktig opposition.
  http://journal-neo.org/2016/02/03/rockefellers-play-with-fire-the-oil-scheme-is-getting-more-dangerous/
  Var Sanders står i detta är en aning oklart eftersom hans agerande är så vekt.
  Ett separat riktigt oppositionellt parti behös nog.

  • Jag rekommenderar också den och andra texter av Starikov.
   De finns även att köpa från ryska webshopar tex Ozon.ru för ca 70kr.