Dra av sexköp på deklarationen?

Nu kommer äntligen Centerpartiet ut ur garderoben. Man har propagerat för pigavdrag och lyckades införa sådana när man kom i regeringsställning. Nu anser man att vissa är kåta medans andra i sin tur bara vill ha pengar.


AB: ”I dag röstade Centerns Ungdomsförbundets stämma för det förslaget med röstsiffrorna 56 mot 39 och gick därmed mot sin styrelse, uppger SVT… / …– Vissa är kära, vissa är kåta, vissa vill bara ha pengar. Det är väldigt individuellt och jag tycker inte det är något en annan människa ska lägga sig i överhuvudtaget, säger Hanna Wagenius, som är ordförande för Jämtland–Härjedalens CUF–avdelning , till SVT.”

Uppenbarligen är centerpartisterna mycket ”frihetliga” av sig, men det rimmar väldigt illa med alla lagar som begränsar folks frihet, lagar som centerpartiet röstat igenom i Sveriges Riksdag. Håller vi oss bara till de senaste övergreppen på de mänskliga rättigheterna, rätten till integritet, så kan vi påminna om IPRED-lagen och FRA-lagen och centerpartisterna står där med byxorna nere, där har de definitivt gjort folk mer ofria. Rätten till integritet är grundlagsfäst vilket gör nästa valrörelse spännande trots socialdemokratins uppenbara problem.


Och i likhet med städavdraget så vill väl centern att man ska kunna dra av för sexhjälp. För vill man få upp sexhandeln till ytan så är det väl den enda möjligheten? Kanske är förslaget till för att under-
lätta även för sexkunder inom partiet?

Troligen handlar det om också om åtgärder mot arbetslösheten, vad vet jag…

i Andra om: , , , , , , , , ,
Dagen t ab2

[tags]Centerpartiet, Horavdrag, Sexavdrag, Sexhandel, Prostitution, Feminism, Mänskliga rättigheter, Maud Olofsson, Val 2010, Politik[/tags]

  10 comments for “Dra av sexköp på deklarationen?

 1. Beelzebjörn
  4 maj, 2009 at 06:00

  ”Kanske är förslaget till för att underlätta även för pederaster inom partiet?”

  Vari ligger den självklara kopplingen till pederaster som jag missar? Billigt.

  Jag är ingen fan av sexköp, och inte heller en fan av sexköpslagen, men hur man än vänder på det blir det bara larvigt när den där typen av angrepp kommer in.

  Du som är Israelkritisk känner väl igen metoden? Antisemit-argumentet, anpassat till sexköpsdebatten, typ.

  Läst din blogg ett bra tag, och tycker du verkar smart nog att kunna föra fram din sida av saken utan att sjunka till den nivån.

  • 4 maj, 2009 at 06:03

   Ja det har du rätt i. Jag hade faktiskt tagit bort det i min rättade version, men det var versionen innan som jag lyckades spara på bloggen och publicerade. Det var en glidning som blev fel eftersom det aldrig ens blev utrett såvitt jag vet. Jag bytte till sexköpare, men som sagt, ändrat nu.

 2. Kurt
  4 maj, 2009 at 06:57

  Det här med frihet gäller ju bara så länge det handlar om konsumtion, allt annat skall begränsas och kontrolleras. Det är ju också ett logiskt steg i alliansens arbetslinje, snart kommer också arbetsförmedlingen att hänvisa arbetslösa till sexarbete.

 3. 4 maj, 2009 at 07:45

  Fair enough…

  Ska väl erkänna att det blivit ett och annat märkligt – eller helt huvudlöst – statement från mitt håll med, i diverse kommentarsfält, så jag ska inte upp någon hög häst eller så.

  Skönt att se att mitt antagande om din intelligens var helt korrekt då ;)

 4. Mr Biz
  4 maj, 2009 at 08:07

  Enligt The Independent har Tyskland 400000 registrerade prostituerade som omsätter 156 miljarder skr/år.
  De har 8 ggr större folkmängd och dessa siffror omräknade till svenska förhållanden skulle ge arbetslinjen 50000 nya arbetstillfällen som omsätter 20 miljarder/år.

  Det är alltså rejäla skatteintäkter som Centern siktar in sig på och i den mån tjänsterna kan kombineras med hushållsnära tjänster kan de välbeställda sexköparna utnyttja pigavdraget också.

 5. Pingback: Charlie
 6. 4 maj, 2009 at 19:55

  Viktigt att påpeka är dock att vi är Centerpartiets Ungdomsförbund, och inte Centerpartiet. Vi är emot både FRA och IPRED i högsta grad.

  Tänk på det innan du försöker påvisa fel inom vårt förbund.

  ??? Felen inom CUF är uppenbara och oavsett hur man tänker så är det viktigt att påpeka. En hjärndöd CUF-are kan bli en vuxen centerpartist! / Jinge

 7. 5 maj, 2009 at 16:39

  Fast du skriver att det går emot våran politik, det gör det ju inte alls.

  Och du har fortfarande fel, det är inte Centerpartiet som kommer ut ur garderoben, det är CUF, om någon.

 8. Pingback: Erika
 9. Elker
  9 maj, 2009 at 10:01

Comments are closed.