Det går åt pipsvängen för Sverige imorgon

För några dagar sedan skrev jag att ett fotbollsfiasko väntar Sverige i EM. Och som tips betraktat så är det långt ifrån ett långskott. Det är den mest sannolika slutsatsen man kan dra med tanke på situationen.

Det år jag skulle fylla tolv år gick Fotbolls-VM:s final på Råsunda, märkligt nog så minns jag inget särskilt från den finalen. Jag har sett några svartvita filmbilder, eller om det var svartvita TV-bilder. Men en sak vet jag, och det är att det alltid går bra för hemmanationen i stora turneringar, i alla fall nästan alltid. Det svenska landslaget lyckades med bedriften att ta en silver-
medalj, något som faktiskt var en riktig bedrift.

Egentligen var jag bara måttligt intresserad av fotboll, det var inte som idag när jag kollat en hel match och ofta mer än halva match nummer två. Men sedan inträder något som jag tolkar som en mental trötthet, även om det är bra lag som spelar så är det inte lika roligt när man redan har sett en match tidigare på kvällen. Och ikväll missar jag givetvis inte Spanien-Italien, få fotbollsintresserade missar en sådan match.

Men i morgon gäller det, i morgon smäller det eller hur nu ramsan går. Våra blågula spelare ställs mot värdnationen och då tror jag att det blir ett snabbt slut på det roliga. Ukraina har ett bra lag och de har hemmaplan. Jag behöver inte skriva mer, tänk på VM 1958, den som tror att Sverige vinner kan sträcka upp en hand. Sedan kan ni ju sitta där och vifta…

Jag oroar mig egentligen inte för en förlust, den är

Pipsvängens IK

jag inställd på. Tråkigt, visst, men ska man vara något-
sånär realitetsanpassad så är det vad som gäller. Igår spelades matchen Tyskland – Portugal, och för första gången såg jag idiotisk idrottspublik i detta EM. Det var tyska supporters som slängde ut skräp på planen, speakern var tvungen att gå ut och förklara för publiken hur man uppförde sig, dessutom flera gånger.

I morgon ställs vi mot Ukraina på deras hemma-
plan, skulle matchen luta åt svensk seger så tvivlar jag på att publiken sköter sig, dessutom har det talats en del om rasistelement i Ukraina, något som alltid är lika sorgligt oavsett var än det sker någonstans. Men visst, nog är vi en majoritet som hoppas att slippa razzar, och en lika stor majoritet som håller tummarna för att Zlatan & Co går iland med uppgiften..

————–
För övrigt så påminner jag om min lilla enkät från igår, diskussionen om en- eller tvåspaltigt..

it Andra om: , , , , , , , , , sr1 gp12 dn123456789 svd123456 ab123456789

  9 comments for “Det går åt pipsvängen för Sverige imorgon

Comments are closed.