Skicka hem laget!


Jag har kämpat med att hitta en bättre rubrik, jag har gjort det ända sedan domaren satte visselpipan till munnen, men jag hittar ingen rubrik som jag kan stå för förutom denna.

Jag tänker inte ens ge mig till att kritisera eller berömma enskilda spelare, vi visste detta i förväg men ändå så kunde inte laget förhindra det. Individuellt har vi en bunt duktiga spelare men när det kommer till kritan så är det för få.

Ukraina har ett hyfsat lag, de har fördel av hemmaplan, men det ska inte räcka. När Zlatan petade in första målet så verkade det som hela laget andades ut och tänkte – Det här fixar sig nog. Men det gjorde det inte eftersom Ukrainas lag tänkte samma sak, – Det här fixar sig nog. Skillnaden var främst att de dessutom såg till att göra någonting åt saken. För Sverige blir det bara tre matcher, och det är förmodligen lika bra det… Jag skriver inte ”Vad var det jag sa..

it Andra om: , , , , , , , , , , , . ab123456 dn12 svd12345 gp sr


20 svar till “Skicka hem laget!”

 1. ‎1. Zlatan spelar fram till 4 frilägen! Inklusive Elmander som ska chippa bollen från 3 meter i 88 min! 2. Han står för ALLA bra avslut själv och mål. 3. Juniorfotboll ABC för backar. Titta inte på boll utan på motståndare! 4 backar mot en 36 årig forward, ALLA tittar på bollen????? 4. Vid hörna stå vid första stolpen, vad i helvete lustig?? Det var tamifan rena skämtet!

  • Jorå för tusan Zlatan gör mycket framåt, ja kanske allt….Menom du tittar noga på hur Sjevtjenko totalt, med en klassisk basket fint lurar upp Zlatan på läktarn spelar det ju fanimig ingen roll vad han gör framåt när har inte kan the fundamentals som varje basket unge lär sig på sin första träning… 1. alltid MELLAN MOTSTÅNDAREN O MÅLET 2. Alltid bevaka att din spelare kan få bollen o kunna göra mål direkt…
   En spelare skolad i konsten att spela utan boll skulle ALDRIG bli så totalt bortlurad…
   Gnugga basics o fundamentals istället för att skriva böcker Zlatasn…. skämms !!

   • Lustig är minst lika ansvarig för det målet då han hade till uppgift att hålla stolpen vilket han inte gjorde, Zlatan gjorde en enkel miss men totalt var han den ende som höll skaplig nivå i hela laget.

   • Så du Tomas lastar Zlatan för 2-1 målet? Skulle Lustig klarat av att stå vid stolpen så blir det inte mål. Skulle bollen gått mer i mitten hade Isak tagit den. Zlatan är mellan motståndaren och målet, så jag tror nog att han har gnuggat basic. Men det är rätt systematiskt för Zlatan hatare att lasta honom för baklängesmålen….

    Vad tycker du om Zlatans framspelningar? Han spelade fram till 4!jättelägen till de andra? När han går ner till backlinjen och hämtar bollen för att överhuvudtaget få till ett spel, som vid 1-0 målet?
    Hans mål och andra avslut? Nej du tycker Zlatan ska skämmas? Helt otroligt!!

 2. En omedveten underskattning från svensk sida spelade säkert roll. Man går ut på planen för att spela mot Ukraina, men i själva verket är det England och Frankrike man har i bakhuvudet, Ukraina skulle besegras av bara farten. Ändå borde man vid det här laget vara varnad för ukrainarnas kapacitet, första gången fick vi känna av den var vid Poltava år 1709, och då hade vi ändå den store Kalle Dussin som lagledare.

  • De får väl ta fram skelettet från sarkofagen i Riddarholmskyrkan och skrämma grabbarna med det. England & Frankrike… :-) Deep shit!

 3. Tycker nog att Sverige spelade upp sig tydligt i andra halvlek. Ingen katastrof. Ukrainas vinst var rättvis, men det kunde lika väl blivit oavgjort eller svensk vinst. Deras målgörare var utmärkt, och målen snygga. Zlatan måste få godkänt, men hade han varit riktigt uppmärksam vid hörnan hande kanske mål 2 inte varit nödvändigt.
  Min kväll ”räddades” innan av ett utmärkt föredrag vid ett välbesökt möte om Syrien med bl.a den svenske journalisten Hans Öhrn (reportage i Flamman), som just besökt Syrien. Man rörde sig fritt och talade helt fritt med oppositionella som ville störta Assad. Största behållningen var nog ett inlägg (inte med fotboll dock) från en syrier som påminde om att ingen ambassadör, minister eller ledande militär lämnat regeringen. Han menade att massmedia ger en USA-inspirerad nidbild av Assad-regeringen, och att de flesta i Syrien liksom bland syrier i Sverige stöder regimen, och fick medhåll av andra syrier. (Däremot hade han ingen tips om matchen). Han berättade om hur islamtrogna diktaturer och partier ogillade den sekulära Assad, som vill ge kvinnorna en viktig roll också.

  Idrott och politik.

 4. Ja det var en bedrövlig match men eftersom vi ändå kvalat in till slutspelet ska vi naturligtvis fullfölja ! Hur skulle det se ut om varje lag som förlorar en match omedelbart åker hem ??? I en turnering måste några lag bli utslagna när alla matcher i gruppspelet är spelade, det hör till. Skulle Sverige bli ett av dem är det givetvis sorgligt men om vi kastar in handduken redan efter första matchen då förlorar vi VERKLIGEN ! Dessutom är vi inte chanslösa mot vare sig England eller Frankrike och med tur kan vi gå vidare med en vinst och en oavgjord … Chansen att vi gör det är visserligen mycket liten men inte helt obefintlig. ”Bollen är rund”, som Putte Kock sade (han var väl AIKare, Jinge ?)

  Jag gillar Hamrén, men kan inte låta bli att påpeka att på Lagerbäcks tid hade vi i alla fall ett starkt försvar, i denna match var försvaret ännu sämre än anfallet … Vi hade behövt en Johan Mjällby, typ …

  Känner också för att påpeka att även om veteranerna inte kom upp till normal standard (inte ens Zlatan, trots målet) så var de nyare överlag sämre ändå … Och den som var bäst på plan var en 35-årig ukrainare som anses ha passerat sitt zenit för åtta år sedan … Nuff said …

  • ”Ja det var en bedrövlig match men eftersom vi ändå kvalat in till slutspelet ska vi naturligtvis fullfölja !”

   Har du hört uttrycket ”som f-n läser bibeln”?

   Du tycks inte begripa att undertecknad var både förbannad och besviken, eller du kanske tycker att jag ska gå in och ändra i min egen text? :-P

   • Lugna ner dig Jinge ! Naturligtvis begriper jag din reaktion, jag reagerade f ö på samma sätt själv. Ville bara varna för en ordagrann tolkning av ”Skicka hem”.

 5. Dom är ju på betald semester dom är inte bättre
  de är media som tror att dom är BRA
  nä skicka hem dom till MAMMA
  de är för mycke halvdanskar med

 6. Tja, det går väl för fotbollslandslaget som för Karl XII när han var i samma trakter, de blir utslängda och hemkörda. Karl XII blev kallad hjältekonung och fotbollslandslaget blir säkert också kallade hjältar vad det lider.

   • De gjorde väl sitt bästa. Är de inte bättre så är väl det OK, eller hur? Felet är kanse våra egna föreställningar. Vi vill gärna att de ska vara bättre än de är. Och det händer kanske någon av oss att vi gör vårt allra bästa och att det ändå går åt skogen, det har väl inte bara hänt mig?

    Då det gäller Zlatan har han både starka och svaga sidor. Han verkar inte vara den typ av ledare (ledande spelare, lagkapten) som sporrar de andra till stordåd. Man får en känsla av att andra spelare snarast är ängsliga i hans närvaro -eller har jag helt fel. Jag ser fotboll mycket sporadiskt, men såg hela matchen igår.

    ”Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl” . Detta var devisen för den man som tog initiativ till att åter börja med OS, (baron de Coubertion tror jag han heter).

    • Han verkar inte vara den typ av ledare (ledande spelare, lagkapten) som sporrar de andra till stordåd. Man får en känsla av att andra spelare snarast är ängsliga i hans närvaro -eller har jag helt fel.

     Jag tror att du har helt rätt, han är en världsstjärna och det gjorde att han fick kaptensbindeln.

     De gjorde väl sitt bästa. Är de inte bättre så är väl det OK, eller hur?

     Nä. De ska vinna… :-P

     Du kan ju läsa här: http://jinge.se/mediekritik/det-gar-at-pipsvangen-for-sverige-imorgon1.htm

 7. Det var synd att inte Elm och Källström var med. Då kanske det hade gått bättre.
  Men vi hade i alla fall en lustig typ som vaktade högerstolpen. Stolpen finns kvar.
  Den kunde vi se hela matchen.

  • Haha, ja hen är faktiskt lite för lustig tycker jag. Han fixade själv 2-1-målet genom att inte vara där han borde vara. Ska han vara med i landslaget nån mer gång så får de väl kedja fast honom vid stolpen..