Fotbollsfiasko väntar i EM


Tyvärr. Jag tror inte för ett ögonblick på att Sverige ska nå några framgångar i EM i fotboll. Sverige är i högsta grad en C-nation i fotboll, i sina bästa stunder når landslaget B-nationsnivå. Att vi har slagit länder som England, Holland och Spanien betyder inte att vi oftast gör det, det betyder bara att vi KAN göra det om vi har vinden i ryggen..
[column width=”47%” padding=”6%”]Jag har sett massor av kunniga personer hävda att landslaget har en chans att kunna knipa en medalj, bland annat har Zlatan Ibrahimovic yttrat sig som att han trodde på saken. Visst, det gick bra en gång under ett VM under 90-talet, senaste gången före det var väl hemma-VM 1958?

Jag tycker inte att vi ska blunda för att vi är en lilleputtnation och att vårt landslag inte ska några chanser alls mot de större fotbollsnationerna i Europa. Det är inget att skämmas för, vi slår oftast Norge och Finland, men tar man bara klivet söderut till Danmark så misstänker jag starkt att vi har minusstatistik där. Och ju längre söderut vi kommer, desto sämre resultat. Det beror i första hand på vårt geografiska läge, vi får inte fram världsspelare som Zlatan ifrån Övertorneå eller Östersund. De har snö mer än halvårsvis och för att kunna konkurrera skulle vi ha behövt trettio-fyrtio inomhusarenor med konstgräs.

Vi får helt enkelt vara glada om vi någon gång ibland lyckas ta oss till större turneringar. Annat är det som bekant med Ishockey, men inte ens där lyckas landslaget speciellt väl i alla lägen.

Damlandslaget skördade rejäla framgångar i VM sist, men det är inte heller något som vi kan yvas över
[/column] [column width=”47%” padding=”0″]Fotbollslandslaget

speciellt mycket, damfotbollen är betydligt svagare än herrfotbollen, det betyder att de naturliga förutsät-
tningarna inte blir lika tydliga när det gäller damfotboll. Vissa länder har inte ens damfotbollslag om sanningen ska fram.

Dessutom tycker jag att laget bevisade det under matchen igår, att TV4:s kommentatorer var överför-
tjusta över vissa spelares agerande tycker jag tyder på att de själva inte vill såga landslagets chanser i EU, TV-bolaget skulle dessutom förlora på att färre tittade, pengar spelar roll.

Men ingen kan på fullt allvar tro att de blågula spelarna skulle ha en chans mot Holland, England, Frankrike, Italien eller Spanien? Jodå, i en enstaka match, men nu snackar vi faktiskt om EM.

[/column][end_columns]

it Andra om: , , , , , , , , , dn123 ekot svd1234 ab123 gp123


21 svar till “Fotbollsfiasko väntar i EM”

 1. Nåja, chans har vi väl. Minns att vi faktiskt vann ”dödens grupp” (2002 ?) Och när vi ”grävde guld i USA” (blev brons, gott så), det var på 90-talet, inte 80- …

  • Sant, ska ändra det. Och ja, ibland kan vi förvåna världen, men då hade vi en hel bunt ”Zlatan”..

 2. Nu har du ändrar någon som inte var bra. Två spalter i rss är det ingen mening med för oss som kör via mobil.

   • Det är på rss som den är i två spalter. Det brukar det inte vara. Borde vara samma på alla rssläsare.

     • Har tittat hemma på datorn också.

      Problemet med att ha två spalter på en smartphone är att den skalar om så att bägge spalterna får plats i skärmen samtidigt. Vilket gör väldigt korta rader vilket i sin tur är svårläst.

      Personligen så tycker jag inte om två spalter i övrigt heller om jag inte har så stor skärm att all text får plats utan scrollande. Det har jag sällan så då behöver jag scrolla upp och ner. Därför läser jag oftast allt i rss-läsaren då jag själv kan bestämma radlängd.

      Så har det också varit kring dina poster. Därför reagerade jag på att något ändrats. För det är, i mitt tycke, inte en bra ändring. Har du inte ändrat något så har wp ändrat. Har du ändrat så vore det bra, i mtt tycke, att du ändrar tillbaka.

      I övrigt, när vi ändå talar om telefoner så finns det enkla plugins som gör att man kan få telefonanpassat tema som är simplare. Det är inte dumt.

      • Det är busenkelt att ändra tillbaka, men jag vill först ha rapporter av ”gamlingarna” här. Möjligen kan jag skaffa ngn plugin som känner vilken sorts burk läsaren har, men än ändrar jag inget. Jag har kollat på en IPad, men där såg det bra ut, men det är ju större skärm.

 3. vi är faktiskt ett av världens bästa kvallag dom senaste 14 åren har vi bara missat 1 mästerskap…det tycker jag är fantastiskt bra med tanke på vårt geografiska läge samt antalet invånare!! sen att vi gått vidare från gruppspel i 3 av dom 5 senaste slutspelen är ju faktiskt en bedrift av ett så litet land…ta tex em 2004 där vi åkte ut på straffar mot holland!! så att påstå att vi är en C nation är verkligen helt felaktigt …dock är vi verkligen inte en A nation heller så en B nation tycker jag är korrekt!!

  Angående det stundande mästerskapet så kan vi skippa allt medaljsnack… det blir max en kvartsfinal för oss…och lyckas vi med det så är det definitivt inget fiasko utan snarare en bedrift av vårt lilla land

 4. Ojo :) låt oss spela om det först innan vi kallar det fiasko i allafall. Vi är inte favoriter men i ett EM finns det inga dåliga lag, så visst finns det en lite liten chans.

 5. Den som menar att det är fiasko om inte Sverige tar medalj i EM underskattar grovt europeisk fotboll alternativt saknar realism i de blågula ögonen.
  I bandy och innebandy kan vi däremot kräva medalj (guld) i kraft av att vi är nästan de enda som tar de sporterna på allvar.

  • Du ska givetvis se det som en aktiv mediekritik. Det var en överraskning att vi ens kunde ta oss till EM, mycket beroende på en snabbtänkt bollpojke, men sådana får vi inte ta med oss, inte de överdrivna förhoppningarna heller..

   Journalister överdriver, allt för att sälja tidningar/tv-reklam/pappersannonser. Den är inte några som har realistiska uppfattningar, i alla fall inte som de delger lyssnare, tittare och läsare.

   • På Lagerbäcks tid var det nästan självklart att vi skulle gå till slutspel …

    • jojo..

     Jag tror att det blir mycket svårt att gå till slutspel. Möjligen tar de inte en enda poäng innan de blir hemskickade..

 6. Visa mig en enda sportjournalist i TV eller tidningar som hävdat att Sverige kommer att ta medalj i EM. Du kan ju exempelvis titta hur Sportbladets experter tippar EM, två av åtta tror att Sverige går vidare från gruppspelet. Vilket väl ganska väl speglar Sveriges möjligheter i turneringen. Man har kanske 30-40% chans att gå vidare till kvartsfinal, och väl där kanske 30% att nå semifinal. Jag betvivlar att någon insatt hävdar något annat…

 7. Jo och jag hörde ingen påstå att Sverige kommer att ta medalj. Anfallsspelet under större delarna av matchen sågades däremot friskt precis som tidigare, med rätta, liksom försvarsspelet.