Det börjar bli mycket nu Juholt!


Håkan Juholt började bra, när jag skriver det så tänker jag i första hand på hans tal i den arkitektoniska katastrof som kallas Stockholm Waterfront, ett ideologiskt tal som visade sig bara vara – tom retorik. För sedan kom Juholts och Weidelishs tal om att inte höja a-kassan, något vars bortförklaring förde tankarna till Tage Danielssons Sannolikhetsmonolog som jag tidigare har nämnt.

Juholts första tid som partiledare har präglats av ryckighet, ett flertal i s-gruppen i Riksdagen har reagerat, och nu detta. Han säger att han inte har varit medveten om att han har fått 90 000 kronor (nittio tusen) för mycket varje år i bidrag för dubbelt boende och att han ska betala tillbaka, redan idag.

Jag tror att både partiet och Juholt förlorar mycket på det här, dessutom ger socialdemokraternas politiskt ekonomiska rådgivare Tommy Weidelish ett utomordentligt osäkert intryck, en faktor som gör att man faktiskt kan ifrågasätta om partiet har valt rätt parti-
ledning, och i förlängningen – om den har någon chans i ett kommande val 2014. Jag vet inte, men jag tvivlar mer och mer.

Den borgerliga alliansens politik gör att Socialdemokraterna borde kunna klappa till bollen och sedan springa ett frivarv, men jag kan inte minnas något enda partiledarbyte i något parti som har gått lika snett som just socialdemokraternas år 2011. Partiet har tidigare fläckats av tvivelaktigt agerande från ledande medlemmar, så tvivelaktigt att jag inte ens behöver skriva vad jag menar, och nu har man valt en ny partiledare som ena dagen påstår att ingenting annat än höjd a-kassa har varit på tapeten, trots att alla hört det motsatta. Det sker samtidigt som socialdemokratiska ledar-
skribenter högt och tydligt ger uttryck för sin besvikelse i landets största tidning. (forts nedan..)

Då framkommer det att Juholt själv ”inte förstått” att Riksdagens bidrag till boendet bara gällde honom, inte hans sambo. Kan landets blivande statsminister vinna valmanskårens förtroende när alla ser att han, i bästa fall, är en riktig slarver? För tror de att han har varit medveten om det felaktiga bidraget så är loppet kört. Fiffel från politikers sida bidrar bara till politikerförakt, framförallt i ett läge där många av partiets medlemmar och sympatisörer får det allt sämre.

Många har varit inne på besvikelsen efter Juholts tal på socialdemokraternas extrakongress, den besvikelsen parad med svepande formuleringar i frågan om a-kassan, missnöjet inom partiet, och nu skattebetalarnas alltför stora bidrag till Juholts hyra kan leda till att partiet behöver se över om eller hur de ska agera framöver. Och i så fall är det bättre att ta diskussionen 2011 i stället för 2013. Och nu lär han dessutom vara polisanmäld…

it Andra om: , , , , , ab1 ekot svt ex dn1 svd


26 svar till “Det börjar bli mycket nu Juholt!”

 1. Men hallå! Nu får det verkligen vara slut på lekstugan!
  Jag syftar på Håkan Juholts ”bostadsbidrag”! Frågar mig; varför har inte utbetalarna
  av hyreskostnaderna påpekat felet tidigare? Hur kompetenta är dom egentligen?
  Tycker att det begås alldeles för många fel ”däruppe”!

  • För det första, det är hans ansvar att känna till regler och följa dem, särskilt om han vill leda landet. För det andra, riksdagen säger att dem litar på att uppgifter ifrån ledamöter är riktiga och bevakar inte dem på det sättet, hade han inte varit så korkat att skicka in en hyresavi med båda hans namn och sambos namn på hade det inte kommit ut. Sist säger någon frn riksdagen att Juholt blev meddelade om just detta problem redan i augusti men trots det skickade han in en ny begären under september. Oavsett vilket parti man ”gillar” blir man väldgt trott hur inte ens dem här absurda förmåner som våra politiker får räcker, utan dem vill alltid ha mer, på våra bekostnad.

 2. Oj!
  Det där var verkligen slarvigt av Juholt. Förefaller inte trovärdigt att ”missa” sånt här.
  Blir verkligen besviken.

 3. Borde inte Juholt fattat att det borgerliga drevet mot honom skulle bli skoningslöst direkt när han blev partiledare för socialdemokraterna? Man skulle ha tvättat hans byk då, nu är det inte valår men den borgerliga pressen kommer att gripa detta med sina gamklor och plocka socialdemokraterna inpå bara benet. Att borgerliga politiker har minst lika mycket ”lik i garderoben” spelar ingen roll, eftersom sådant tonas ned..

  Anders Borg har inte granskats så ingående trots alla oegentligheter. Socialdemokraterna måste vara avsevärt mera på sin vakt eftersom deras propagandamuskler inte kommer ens i närheten av moderaternas med exempelvis Bonnierkoncernen.

  Detta måste bli Håkan Juholts sista ”slarv”, eftersom Mona Sahlin fick lida för sin ”toblerone-affär”. Det känns tungt att vara vänsteranhängare. Motståndarna är värre, men då hoppades jag socialdemokraterna skulle leva som de lär. Ungefär som vänstern i USA där de vet att demokraterna är korrupta, men röstar i alla fall på dem eftersom de vet att republikanerna inte alls följer deras övertygelse och skulle göra allt värre snabbare, som George W. Bush.

  • Det verkar ofta som att vare sig vänstern eller sossarna förstår att både dagstidningarna och till stor del också SVT kommer att bedriva hetsjakt mot dem på ett mycket mer offensivt sätt än vad som görs mot borgerliga politiker.

   Jag förstår inte att de inte förstår…. Någon sorts hjärnskada ?
   Värst är väll Bonniers / Dagensindustri som blivit en riktig pöbelmob mot det mesta och som nu gör förstasidesartiklar om sina egna kommentarsfält !

   OBS. Jag skojjar inte, kolla själva på förstasidan där de gör ”nyhter” av vad några dårar skriver i kommentarsfälten.

   • Ja, det är tråkigt att vi har ett sådant mediaklimat i Sverige. Känns lite som Rupert Murdocks filosofi att man ska nyttja sina egna medier för att skoningslöst propagera för sina åsikter, och vilka åsikter har multimiljardärer? Att få ett politiskt klimat där man blir ännu rikare kanske? Socialdemokraterna verkar riktigt naiva! Om Juholt skulle ha gjort det avsiktligt skulle han ju ha hål i huvudet. Jag förstår själv att man kan skriva fel i blanketter, men när han blev partiledare för socialdemokraterna behövde han gå igenom allt som han hållit på med. En tröst är i alla fall att han bett om ursäkt och betalar tillbaka summan, det är mer än jag fått reda på om moderaterna. Anders Borg bor väl fortfarande kvar i studentlägenheten?

   • Vill du att jag drar upp Anders Borg? Visst!

    Han var i blåsväder 2006 med svart barnpiga med andra moderata ministrar bara någon vecka efter att Fredrik Reinfeldt skapat sin första regering, männen stannade kvar, kvinnorna fick gå, exempelvis Stegö-Chilo (eller vad hon nu hette). Sedan kan vi också ta upp detta om att han nyttjar en studentlägenhet, trots att det är brist på boende för studenter i Stockholm..

    Åh jo! Anders Borg har många lik i garderoben men ingen vågar granska den ”heliga ekonomen”!

 4. Får se nu… Johults sista besked är att han har varit ”sambo” i 2-4 år (han vet dock inte så noga själv) och alltså då varit bosatt i den gemensamma lägenheten i huvudstaden. Men i så fall är Juholt STADIGVARANDE BOSATT i denna lägenhet och är varken berättigad till traktamente eller hyresbidrag! Men det var väl därför han i våras istället kallade ”särbo” och ”kulbo”. Eller?

 5. Att han inte ville vara med i partiledardebatten förstår nog de flesta. Att stå tillsammans med Jimmie Åkesson är knappast speciellt hedrande, och att fascisterna skulle stå tillsammans med de rödgröna är obegripligt med tanke på att razzarna till 80% röstar med Reinfeldt. Men tänk dig själv, stå med Åkesson?? :-( Vilket mörker!

  • Å andra sidan så drabbar även Reepalus ”lustiga lösningar” a la SD även Juholt,så han kunde lika gärna stå där nu och ta skiten som ändå kommer.

   Man blir förvånad över all tafatthet!

   • Det var i april då Sverigedemokraterna ville ”ta ansvar” för Sverige. Nu är det lite under 80% under det gångna året. Jag misstänker dock att det kommer att gå nedåt ytterliggare om man kollar på de senaste besluten. Sedan öppnandet är det avrundat 60%.

 6. Intressant. Återkom med en fungerande mejladress och stryk några påhopp så får du in kommentaren oxo / Jinge

 7. ”Då framkommer det att Juholt själv ”inte förstått” att Riksdagens bidrag till boendet bara gällde honom, inte hans sambo. Kan landets blivande statsminister vinna valmanskårens förtroende när alla ser att han, i bästa fall, är en riktig slarver? För tror de att han har varit medveten om det felaktiga bidraget så är loppet kört. Fiffel från politikers sida bidrar bara till politikerförakt, framförallt i ett läge där många av partiets medlemmar och sympatisörer får det allt sämre.”

  Juholt har nollkoll det är hela problemet. Inte en chans att han skulle försökt fubba medvetet, så j-a dum kan han inte va. Men skit samma, borgarpressen kommer att köra världens mediadrev. Senast borgarpresssen ylade var när Juholt vart i Turkiet och läst högt ur nåt mail på nån bar, den här gången blir det värre och passar sig inte Juholt i framtiden är han snart helkörd.

  …fast själ bryr jag mig inte då sossarna vart ett borgarparti åtminstone de senaste 30 åren.

 8. Ju mer Juholt ju sämre – jösses!

  Har kommit på att svensk politik är rätt rolig ändå, både på riksplanet och lokalt. Jag vet inte vad som hänt med S på slutet, men de verkar ha en otrolig förmåga att prata, gnälla, skälla och klaga på allt och alla först innan de själva upptäcks med sina fingrar djupt i syltburken.

  Räcker det med en burk denna gång?

 9. För att säga som det är, hela vänsterblocket är en stor katastrof. Pajaspolitiker som aldrig lär sig av andras misstag utan ertappas med fingrarna i syltburken gång på gång. Falanger som ödslar den mesta kraften på att slåss mot de ”dumma motståndarna” inom samma parti! Varje parti för sig utan någon som helst antydan till att eventuellt kunna samsas i en regering eller samarbeta öht. Nej som lag och alternativ sett är de helt underlägsna alliansen. ”Allianslaget” är smartare, har bättre sammanhållning och laganda, ja på nästan varje position är de bättre. Sorry men något regeringsskifte kommer det inte att bli inom överskådlig tid. Att ens ha en förhoppning om att de röd-gröna? ska kunna spöa alliansen i valet 2014 är lika fåfängt som att tro att Sverige blir världsmästare i fotboll samma år. Nej tyvärr kommer vi att tvingas vänja oss vid borgerliga regeringar, vänsterblockets storhetstid är definitivt över.

  • Jaha! Att kämpa emot korruption, utförsäljningar, privatiseringar, vargjakt osv, osv är helt hopplöst och att vi ska bara rulla över sidan så Fredrik Reinfeldt och Anders Borg släpps lägligt fram? Ett par personer som egentligen behövs granskas i lika stor mån som man granskar Håkan Juholt! Jag skulle ha varit mera förbannad över Juholts idiotiska handlande om det inte hade varit för att hela den svenska högern hånler åt hela fadäsen som om de skulle vara utan skuld. Det som Håkan Juholt går igenom drabbar ALLA politiker och speciellt moderaterna har varit mästare på att roffa åt sig! Både socialdemokrater och moderater har gång på gång fastnat med händerna i syltburken. Man får uppfattningen att moderaterna får komma lindrigare undan! Möjligen kommer både moderaterna och socialdemokraterna att förlora på detta, och tyvärr kommer troligen många missnöjesväljare gå till sverigedemokraterna.