Det är en del som jag inte förstår…


För några veckor sedan så hävdade regeringsrepresentanter att svenska skattepengar inte skulle gå till ett antal banker i Sydeuropa. Det har tydligen Reinfeldt tagit tillbaka och det talas nu om att vi ska ”låna ut” över trettio miljarder som vi sedan ska få ränta på. Men hur de misskötta länderna ska kunna betala ränta eller återbetala pengarna framgår inte.

Det nya avtalet som ska gälla Euroländerna och vissa andra länder, troligen även Sverige, innebär att makt flyttas över till EU och vår självständighet upphör, EU ska godkänna vår statsbudget, vilket jag tolkar som att det krävs en grundlagsändring. Ska man ändra grundlagar så måste beslutet befästas efter ett nyval, det ska således vara ytterligare ett val innan grundlagsändringen träder i kraft. Rätta mig om jag har fel.

På sikt så får säkerligen den sortens relation med EU till följd att vi med automatik ska införa Euron som valuta, det vill nämligen de nyliberala av någon underlig anledning. Vi får då Euro, och en mycket större stats-
skuld, en skuld som vi inte kan få återbetald eftersom länderna/bankerna inte har råd att betala. Vår själv-
ständighet som nation överges efter en grundlags-
ändring, eller om Reinfedt/Borg tänker smyga sig undan en sådan på något sätt.

Vi befinner oss redan i en situation där vi styrs av Media och Finansmarknaden, den svenska demokratin är hotad och olika lobbyorganisationer får härja fritt i Riksdagshuset där de ger riksdagsledamöterna färdigformulerade motioner, det är bara för dem att sätta sina namn under. Att media är den tredje statsmakten har vi fått klart för oss den sista tiden efter alla Juholt-drev. Det tycks som om tidningar, radio och TV är beredda att gå över lik för att förhindra att Håkan Juholt blir statsminister. De pressetiska reglerna, är dessa verkligen till för att kringgås?

Nu kanske jag målar fan på väggen, eller så är det flera saker som jag inte har förstått, men är bara hälften av mina farhågor korrekta så ligger vi betydligt risigare till än vad jag har trott. Att (S) och (V) motsätter sig den här sortens utveckling räknar jag med, vad (MP) gör har jag inte en aning om, och (SD) borde rimligen rösta emot eftersom de säger sig vara nationalister.

Men inte ens det är säkert, och jag tycker bara att det känns allt mer otäckt att ha Reinfeldt och moderaterna i Rosenbad.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ab1 svt ex svd dn1


12 svar till “Det är en del som jag inte förstår…”

 1. SD är emot EU pga överstatlighet och tillsammans med V, S och MP kan de få en majoritet i den fråga, DOCK var S för Euro när folkomröstningen var på tapeten.

  personligen anser jag att om man ska ändra grundlagen i Svea Rike så ska det även till en folkomröstning på just den fråga, inte bara att 2 ”olika” riksdagar röstar igenom det som det är nu

  • Medhåll, men ändra grundlagen får man bara göra efter två på varandra följande riksdagsval.. Att ”EU-nämnden” håller med om en fördragsförändring räcker inte.

 2. Det kryptofascistiska bygger EU bör omedelbart avvecklas, en bra början är att Sverige ställer in betalningarna till den organisationen.

  Reinfeldts löftet levererar sällan annat än raka motsatsen. Vi lovades bland annat jobb, fortfarande massarbetslöshet. Inga ungdomar skall jagas för fildelning, jakten släpptes fri.

 3. Med rätt stavning! :-)
  Ta gärna bort den andra.

  ”För några veckor sedan firade Schibsted, som äger den här tidningen, årets profit på Nalen iklädda guldhattar sjungande ”Money, money, money”.

  Tidningen är Aftonbladet, skribenten är Åsa Linderborg.

  Artikeln heter PEST OCH PROFIT I MEDIEHUSEN.

  Obehaglig läsning.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article14024653.ab

 4. En sak som jag inte förstår är varför din ena annons säger ”Bli en börsmäklare!” och din andra annons är från GE Money Bank, som vill att jag ska låna pengar av dem. :-)

 5. Då kanske EMU-relationerna oundvikligen blir en valfråga, ja eller nej till att kasta bort möjliga skol & vård-miljarder? Låter som ett läge när fjantigt hårmode från 1700-talet plötsligt inte längre efterfrågas..

 6. Det är lite märkligt det där med EU-motståndet. När det kommer till kritan är det bara V som är konsekventa. Jonas Sjöstedt sitter i EU-nämnden och senast skulle de fatta beslut om just de här frågorna.

  ”S, SD och MP sa inte nej till att ändra fördraget för att ge EU mer makt över den ekonomiska politiken. S och MP gav sitt stöd till svenska skattemiljader till Euroländerna via IMF. SD ville inte ha något socialt protokoll för att skydda svenska löntagares rättigheter.” – från Jonas Sjöstedts blogg , 9 december 2011

  Kontentan blev att regeringen fick igenom sin politik, eftersom det alltid var något eller några som röstade med dem.