Fosforbomber mot civila i Gaza


Igår skrev Rawia Morra ett blogginlägg med rubriken ”Nathan Shachar en soldat och DN hans stridsvagn”. Jag förstår precis vad hon menar med det, dessutom kan man konstatera att Dagens Nyheter, sedan anfallet mot Gaza inleddes, har varit ytterst restriktiva med att släppa fram blogglänkar till sina artiklar om israels göranden och låtanden i Gaza. Det är först idag man släpper fram sådana, så länge det nu varar. Istället gör man reklam för den Bonnierägda hemsidan Newsmill på DN.se Man vill av lätt insedda skäl styra över debatten dit och man förstår dem, den är helt Bonnierkontrollerad. Där dyker inga kritiska bloggare upp.


Nathan Shachar/DN:
”Hamas exilledning i Damaskus meddelade ett par timmar efter det israeliska anfallet att rörelsen nu är redo att förhandla om försoning med den palestinske presidenten Mahmud Abbas. Denna helomvändning vittnar om Hamas förtvivlade isolering. Inga länder, utom Iran, har höjt sin röst till rörelsens försvar eller lyft ett finger för att bistå den diplomatiskt. På lördagen torpederade Saudiarabien det enda kvarvarande diplomatiska initiativet, när man skickade hem den turkiske premiärministern tomhänt efter hans medlingsförsök. Den egyptiske utrikesministern, irriterad över Turkiets inblandning, kallade rent av det turkiska förslaget ”strunt”.”

Dagens Nyheter berättar inte i artikeln att såväl Jordanien, Egypten och Saudiarabien styrs från Vita Huset i USA. Deras despoter går helt och hållet i Vita Husets ledband, så det är lätt att förstå att Egyptens utrikesminister kallar Turkiets medlingsförslag för strunt. Dessutom missar Shachar att berätta att folkopinionen i hela arabvärlden, inklusive Iran, är väldigt upprörda över det folkmord som pågår.

Shachars artikel är något av de mest manipulativa jag läst, den är fylld med syftningar som ska leda läsaren åt ett visst håll, den hade lika gärna kunnat vara skriven av de israeliska propagandaförfattarna. Och vem vet, det kanske den är. Men det är synd att Dagens Nyheter ska lura sina läsare att tro att de får en opartisk rapportering i tidningen.

Igår kväll visade ett stort antal TV-kanaler hur Israel använde fosforbomber ((Fosforbomber är en brandbomb som inte går att släcka på något sätt. Det börjar brinna igen.)) (bilden) mot civilbefolkningen i Gaza. Förlåt, det ska givetvis vara terroristerna. Problemet med skrivandet här består av att dessa terrorister ofta är kvinnor, barn och andra oskyldiga men genom en massiv propaganda ska nu alla läsare och TV-tittare förstå att varenda Gazabo är – terrorist. Vita Huset har inatt meddelat


Så här ser Fosforbomber ut vid krevaden.

att någon fredsuppgörelse inte kommer att ingås med Hamas, bakom ett sådant yttrande står förstås att det är Mahmoud Abbas, quislingen som gömmer sig i Jordanien, som ska skicka in sin Fatahmilis när Israel bränt av en stor del av Gazas befolkning.

Att fosforbomber är förbjudna enligt Genève-
konventionen är inget som bekymrar Israel. Varför skulle det, Israel har aldrig brytt sig om internationella konventioner eller resolutioner från FN. Och har man allierade som USA, Mahmoud Abbas, Egypten, Saudiarabien och Jordanien så kan man förstås strunta i sådant. (Undertecknad är en gammal amatörpyroteknikfantast, då känner man igen fosfor då man ser det.)

Ett resultat av Israels agerande är att befolknings-
kurvan i Israel kommer att stiga uppåt för första gången på många år. Antisemitismen lär formligen explodera efter detta folkrättsvidriga krig, och tyvärr fungerar människan så illa att man drar alla över en kam. Senast vi såg det var efter 9/11 som bekant.

Rawia AB DN1 SvD1 VG123 Dbl123 Pol1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Folkmord, Etnisk rensning, Fosforbomber, Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


20 svar till “Fosforbomber mot civila i Gaza”

 1. Shachar blåljuger! Varken Hamas har gått med på att förhandla med Abbas (Det är faktiskt tvärtom och Hamas har struntat i att svara)

  Eller så har Abh al-Ghait sagt struntprat om ett turkiskt förslag. Abu al-Ghait är inte karl nog att säga det och är beroende av turkisk välvilja som fyller det politiska tomrummet som förrädiska arabiska regimer lämnar när de inte handlar för att hjälpa Gaza. Abu al-Ghait åkte själv ju till Turkiet och bad turkarna om hjälp!

  Att skriva så tvärtemot är inte ens moraliskt riktigt.

 2. Det första ställe som berättar sanningen. jag såg bilderna på Sky-TV igår och såg direkt att det var fosforbomber. Men varför berättar inte andra än bloggare det? De måste väl reagera när de ser att Israel använder något slags brandbomber som ser ut som ett fyrberkeri?

 3. Jag hann inte mer än att börja skriva ett inlägg att länka till DN innan jag upptäckte att twinglyrutan vart borttagen…

  Fri press ska ha statligt presstöd var det ja…

  • Låt oss hoppas att du har fel.

   Ja, men tyvärr så har jag nog inte det. jag har själv hållit på med både vit- och röd fosfor i olika sammanhang. När jag var i den åldern kunde man nämligen köpa allehanda preparat på Kebo Grave (tror jag det hette) vid Vanadisplan. Och jag och några kompisar var mer vilda än tama. Vi gjorde allehanda bomber och raketer och Observatorielunden var vårt eget Cape Kennedy…

   Fosfor har just de egenskaper jag beskrev, det går inte att släcka. Därför är det ett effektivt antipersonellt stridsmedel. USA och Israel har sådana bomber, troligen även ryssarna. Men det är inget man talar högt om, det enda är att läkarna alltid undrar vad som kan ha bränt offren till aska.

 4. Israel säger att de ska slå ut Hamas raketramper, men de är ju bärbara så hur ska det gå till?

 5. Nathan Shachars far var tidigare ordförande i lobbygruppen Samfundet Sverige-Israel. Sådan far sådan son som man brukar säga.. det är DN:s läsare som får betala priset.

 6. På SVT kan vi läsa, ”Alla som gömmer en terrorist eller vapen i sitt hus betraktas som en terrorist…” imorgon kommer de säga att alla som står på samma mark som en terrorist betraktas som terrorister.

 7. Det värsta sionisterna i Israel vet är fredförhandlingar. Varför? Jo för då måste de stanna upp ett tag i sina terroritella landerövringar fram till Jordan-dalen. Israel kommer inte att ge upp i sitt ockuperande, delvis civila, utnötnings”krig” förrän hela nuvarande och före detta Palestinaland är inkorpererat i Israel.

 8. Ett problem för Israel i det här läget är att det inte finns någon plan för avslutande av kriget. IDF’s talesman på CNN sa att man inte var ute efter att avsätta Hamas, utan endast stoppa raketbeskjutningarna. Men vad innebär det? Ockupera norra och östra Gazaremsan? Retirera tillbaka till Israel när ingen raket skjutits på några dagar och göra vad om det skjuts en raket igen efter tillbakadragandet?

  En internationell fredsbevarande styrka är förmodligen vad som behövs. Fast det lär ju bli svårt att hitta frivilliga om ett mandat skulle vara att slå ut terrorister (eller vad man ska kalla dem) om de skjuter raketer, risken för egna förluster skulle vara överhängande.

  Israel måste ju palestinierna lite hopp. Ett avvecklande av de israeliska bosättningarna på västbanken vore ett lämpligt steg.

 9. Som vanligt- hade det varit ett annat land än Israel och möjligtvis USA hade omvärldens fördömmanden inte väntat på sig.. För det är ju klart man vet om det.

  ”När jag var i den åldern kunde man nämligen köpa allehanda preparat på Kebo Grave (tror jag det hette) vid Vanadisplan.”
  -Jinge

  Heh, tiderna har förändrats isåfall.. svåitt jag vet får man ju inte ens köpa röd fosfor nu. Eller knappt några ”farliga” kemikalier (enligt beslutsfattrna nästan allt exklusive aluminumfolie) överhuvudtaget för den delen.

  • Heh, tiderna har förändrats isåfall.. svåitt jag vet får man ju inte ens köpa röd fosfor nu.

   Jag vet inte alls, jag slutade med den sortens äventyr runt 1961-2 då en kamrat lyckades tända eld på huset, och en annan kompis blev av med några fingar. Idag fattar jag inte hur jag vågade…

 10. Skrev faktiskt ett inlägg om censur bland medierna för bara någon timme sen. I princip alla svenska nyhetsmedier är köpta av sionister. Ändå klagar sionister på att dessa medier är antisemitiska, tydligen bara för att göra de ännu mer pro-sionistiska.

  Jag minns när Israel använde fosforbomber i Libanon 2006. Det är ett förrädiskt vapen, det bränner igenom allt, från människor till metall. Israel fortsatte dock att använda bomberna, trots omvärldens ”fördömanden”, som det kallas. Tror inte FN bryr sig om att Israel slaktar oskyldiga människor…

 11. De israeliska mördarna skulle använda tändstickor för att sätta fyr på varje palestinier om de kunde.

 12. Manne,

  Palestinska familjer ringde från Norra Gaza där israelerna kom in imorse, ca kl 4 svensk tid och berättade att israelerna gick in och band folk fast och slog och sparkade dem tills de bröt deras ben, revben och annat.

  Om de har lidit förluster där så var det för att de var upptagna med att klå upp enskilda civila för att stilla sitt personliga hat och vrede istället för att skjuta …

 13. Ett inlägg ska vara adekvat. Sedan ska man inte uppge en falsk url! Tror du att du skulle få en en sådan skitkommentar i en tidning? Gå i så fall till den och kommentera. En kommentar ska innehålla något. / Jinge

 14. Användandet av fosfor i krig är inte förbjudet i någon absolut mening, det är tillåtet för att skapa rökridå, etc, etc. Men givet bilden du publicerade, och andra bilder som snabbt går att googla fram så är det uppenbart att IDF använder fosfor mot tätbedyggda områden, något som utan tvekan är förbjudet. Det som är speciellt oroväckande är att många bilder visar på luftkrevader som ger en stor spridning av fosforen.

 15. DN har lagt in en länk till en mkt kritisk artikel mot Israel, så de är nog relativt opartiska.

 16. Tragiskt att man ser samma bilder på Vitfosfor och Israelanhängarna, även svensk media, förklarar att det är flares för att villseleda värmesökande missiler.

  Okunnigheten och likgiltligheten är stor.