Carl Bildts Facebook hackat?


Carl Bildt har de senaste dagarna uttalat sig i den allmänna debatten när det gäller tillbakadragandet av svenska trupper från Afghanistan. Han har bland annat kritiserat Mona Sahlin för samarbetet med (V), men det han inte säger är att den Afghanska taliban- och mujahedindominerade Karzai-regeringen nu har släppt in flera krigsherrar och krigsförbrytare i både regeringen och det afghanska parlamentet. Han berättar inte det eftersom många då skulle fråga sig vad sjutton svenska soldater då har där att göra. [column width=”49%” padding=”2%”]AB: ”I natt dök märkliga meddelanden upp på Carl Bildts Facebooksida. Bland annat kommenterade han bloggerskan Kissies bröst och blev ett fan av Sverigedemokraterna. Allt tyder på att utrikesministern blivit utsatt för en så kallad ”facerape”. – Oj då, det här har han inte skrivit. Det kan jag garantera. Vi måste ju försöka få bort det här, säger Bildts pressekreterare Irena Busic.”

USA har bjudit in mulla Omar och mujahedinledaren Gulbuddin Hekmatyar till förhandlingar, Hekmatyar var tidigare terroriststämplad av USA, men nu har han och fem andra talibanledare, däribland talibanernas utrikesminister mulla Mutwakil, tagits bort från FN:s terroristlista. Dessutom lär Abdul Dostum, Mohammad Qasim Fashim och Ismail Khan nu fått platser i det Afghanska parlamentet, alla kända krigsherrar och opiumsmugglare.
Carl Bildt

Vi bör ha klart för oss att USA inte är i Afghanistan för att rädda landets kvinnor från förtrycket, man är där helt och enbart för att skydda sina egna strategiska intressen i området. Där finns stora mineralfyndigheter, inklusive uran, och sedan handlar det om att dra olje- och gasledningar rakt över landets territorium. Varför talar inte Carl Bildt högt om att talibanledaren och den f.d. talibankommendanten Mulla Rocketi nu sitter i Karzais parlament? Eller Mulla Rematullah som beordrade förstörandet av Buddhastatyerna?

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Karzai

Opiumodlandet har expanderat explosionsartat under den tid som Karzai suttit som president och amerikansk marionett, nu finns dessutom knarkbaronerna representerade i regeringen. Det här ska man ha klart för sig när nu Carl Bildt försöker göra sig bred i samband med tillbakadragandet av svenska soldater från landet. Det är inte helt okomplicerade förhållanden som vi diskuterar.

Nu försöker jag inte göra gällande att hackandet av Bildts konto på Facebook har något med detta att göra, men visst utsätter han sig för berättigad kritik när han går USA:s ärenden. Det fungerar väl så länge det svenska folket inte informeras om vad som egentligen händer i Afghanistan, men visste en majoritet av folket vad det är för slags regering som våra soldater stöder så skulle stödet för vår egen regering punkteras likt en ballong.

Man kan ju fundera på vad som skulle hända om dessa hackers gav sig på Carl Bildts mailkonto och sedan lade ut sina fynd på Wikileaks?

it , , , , , , , , , , ab1 ex1 dn12 svd12345 [/column]


13 svar till “Carl Bildts Facebook hackat?”

 1. Carl Bildt = USA:s lakej. Skandal att vi har en utrikesminister som går främmande makts ärenden.

 2. Bra artikel Jinge!

  Det är så man börjar undra om det inte finns någon mer person i den Svenska regeringen än Bildt som har så orent mjöl i påsen.

  Skulle också gärna ha sett Lundin oils interndokument rörande Sudan utlagda på Wikileaks.

 3. Jag har svårt attöver huvud taget att ta Bildts uttalanden på allvar – en person som är misstänkt för allvarliga brott mot mänskliga rättigheter känns inte trovärdig.

  • Suck. Innan han fällts för brott kan du gott försöka skilja på ngn som är skyldig och ngn du personligen ogillar.

 4. Var finns information om att USA bjudit in Mulla Omar till förhandlingar? Länk?
  Är det på det viset frångår ju USA alla doktriner de har att inte förhandla med terrorister!
  En världsnyhet i mina ögon som gått mig helt obemärkt förbi.

  • Har inte du tillgång till Google? :-)

   ”Malalai Joya utnämndes nyligen av Time Magazine till en av världens hundra mest inflytelserika personer. BBC kallade henne Afghanistans mest kända kvinna. Hon är den yngsta parlamentsledamoten och en hård kritiker mot USA:s ockupation och mot den taliban- och mujahedindominerade Karzai-regeringen.”

   Malalai Joya: ”Men vi ska inte glömma att USA inte är i Afghanistan för att bekämpa talibanerna. USA är där på grund av sina strategiska intressen i regionen.

   – Om de hade bekämpat talibanerna hade de inte inbjudit talibanledaren mulla Omar och mujahedinledaren Gulbuddin Hekmatyar till samtal. Hekmatyar hade tidigare stämplats som terrorist av USA, men nyligen har fem talibanledare, däribland talibanernas utrikesminister mulla Mutwakil, tagits bort från FN:s terroristlista.”

   Jag ska vara snäll: http://google.com är ett himla bra verktyg om man är nyfiken på saker och ting, även sådant som går emot den egna föreställningsvärlden… Skriv nu upp adressen så slipper du fråga i fortsättningen.

   http://google.com OCH http://www.malalaijoya.com/

   PS Följ den här bloggen om du vill läsa fler världsnyheter :-P

 5. Hehe…well, jag har googlat som en galär på ”USA förhandlar med Mulla Omar” och liknande men det dök bara upp gammal information från januari. Men tack för länken till Malalai Joya, ska genast grotta ner mig i detta!

  mvh
  peter madison