Borgerliga lögner om Sahlin


[column width=”49%” padding=”2%”]
Igår påstod Metro att det pågår diskussioner om en rockad inom socialdemokratin, en rockad som skulle innebära att Margot Wallström lanserades som statsministerkandidat men att Sahlin skulle bli kvar som partiordförande.

Metro: ”Mona Sahlin förblir som partiledare och Margot Wallström lanseras som statsministerkandidat. Det är huvuddragen i en hemlig krisplan hos ledande socialdemokrater. – Det skulle jag inte ha något emot. Det tror jag skulle vara bra för partiet, säger Claes Bloch, före detta ordförande för LO i Skåne och en av skånsk socialdemokratis starkaste profiler. Sprickan inom socialdemokratin rör synen på det parti som vuxit fram under Sahlins ledning. Mätningar visar att socialdemokratiska väljare har större förtroende för både Thomas Bodström och Margot Wallström. Nyligen kom också en undersökning som visade att partiets väljare anser att Miljöpartiets Maria Wetterstrand kan bli en lika bra statsminister som Mona Sahlin.”

Själv har jag fått ett antal e-postmeddelanden som berättar samma sak, i ett av dem har det hävdats att orsaken skulle vara Sahlins mer eller mindre återkommande inviter till sam-
arbete med borgerliga partier och i ett par så talas det om Maria Wetterstrand, som antagligen kommer att orsaka socialdemokraterna ytterligare förlorade riksdagsmandat som då MP tillgodogör sig.

Personligen är jag helt övertygad om att detta är ett spinn påkommen av alltmer desperata borgare. De e-postmed-

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]sahlin

delanden jag fått är skrivna av för mig helt okända personer, det är inga som någonsin kommenterat på min hemsida så jag har tolkat dessa som fejk. Mailen har inte sett masspro-
ducerade ut men argumentationen har varit likartad, jag svarade på ett av mailen men har inte fått något svar trots att jag själv svarade i onsdags kväll.

Högeralliansen hoppas att få tidningar och bloggare att skriva om saken för att sprida osäkerhet och rykten. Att Metro nappar på dessa rykten är knappast förvånande. Lika lite som det förvånar att borgerliga bloggar hänger på.

intressant Andra om: , , , , , , , , , ab12 ex skd dn Röda Berget Karamelltanten t
[/column]


19 svar till “Borgerliga lögner om Sahlin”

 1. Ja, antagligen ett spinn av borgerliga önsketänkare. Det hör inte till socialdemokratisk tradition att göra så uppseendeväckande förändringar i ledningen, allra minst ett valår. Nog för att många är missnöjda med Sahlin, men de tar konsekvenserna. När de valde partiledare fanns ju inga alternativ! Hade det funnits det så hade inte Sahlin blöivit vald. Och Wallström har ju fått hur många förfrågningar som helst, ställde hon inte upp tidigare lär hon inte göra det nu.

 2. Det skulle vara en katastrof för alliansen om Sahlin blev petad. Med Maria Wetterstrands styrka, Margot Wallströms kompetens och förtroendeingivande utstrålning, samt Gustav Fridolin på väg in i MP igen, så skulle oppositionens övertagande av makten inte fjärran ut.

  För även om oppositionens siffror sett bra ut nu ett tag, så måste man ju betänka att Sahlin och S varit i princip helt tysta. Sist Sahlin gick på offensiven så steg förtroendet för alliansen med 8-10%. Istället för alliansunderhållning när Sahlin ensam sänker oppositionen på ett halvår, så kan det bli en riktig valkampanj av detta. Speciellt om KD åker ur, Maud inte hittar rätt och FP anonymiserar sig själva ytterligare genom att inte driva andra kärnfrågor än skolvärlden och diverse populistiska rop här och där. Det är väl egentligen bara Moderaterna som levererat precis som förväntat.

  Drömmen är väl en koalition med M, FP och MP som fungerar. MP har ju på senare år fått lite mer verklighetsförankring och förstått att industri, en dynamisk ekonomi och en arbetslinje inte nödvändigtvis måste läggas ner för att vi ska kunna ställa om till en mer hållbar framtid.

 3. Anton Von Silverhielm
  ekzit@cssforumet.se
  IP-nummer 217.211.164.236 SE Sweden 25 Vastmanlands Lan Västerås 59.6167 16.5500 TeliaSonera AB

  / Raderat internettroll. OBS! det kan vara ett falskt namn!

 4. Det är mycket troligt att det är borgarna som ligger bakom, för det vore nog självmord av s att göra en intern kupp nu. Däremot om det går mycket dåligt för s och de vinner makten med ett nödrop men förlorar valet med hjälp av mp och vp, då sitter Sahlin illa till. För att vara tydlig i överkant, om inte s får tillräckligt många röster, under ett beräknat antal och mp går framåt och kanske vp också, då kommer många sossar se det som ett förlorat val och då hänger Sahlin löst.

  Om Rudis kommentar var kul kan du väl citera den Jinge, och inte undanhålla oss andra pärlorna.

 5. Nja, Sahlin är ju Alliansens bästa valarbetare. En kupp hade nog snarare inneburit att de stödjer henne så hon sitter kvar som partiledare. ;)

 6. Det är knappast någon kampanj planerad högt upp, men vad krävs egentligen för att ”borgare” skulle vara bakom eller att en kampanj är ”borgerlig”? Kan en borgerlig kampanj något som en privatperson vid namn ”Olle” ensamt hittat på från sin källare?

  Själv förstår jag inte vad borgarna skulle tjäna på att haussa populäre Wallström. Expressen lät till och med göra en opinionundersökning där Wallström konstaderades vara populäre än Reinfeldt, en intervjuad borgare fnyste och sa att ingen annan än Sahlin ska ställas mot Reinfeldt som statsministerkandidat. Han kunde ju ha försökt spinna vidare på ett utbyte av Sahlin, om han ville.

  http://www.kvp.se/Nyheter/1.1838632/margot-wallstrom-ar-popularare-an-fredrik-reinfeldt

  • Själv förstår jag inte vad borgarna skulle tjäna på att haussa populäre Wallström.

   Det förstår du inte? Kul, du måste vara den enda i hela landet som inte begriper att det blir en massa surr inom S, MP och V när det kommer ut sådana rykten. Och vad borgarna tjänar på det tänker jag inte förklara, du får väl fråga någon annan om du inte begriper.

   • Men snälla nån, förstår du inte journalistdrivet att få en nyhet att bli citerad överallt. Att ”scoopa”? Är det någon som gillat det här debaclet så är det ju Metro, hur ofta blir den tidningen citerade för en egen ”nyhet”? De som annars mest har tt-nyheter i sin tidning.

    De ständiga konspirationsteorierna på den här bloggen är i och för sig rätt roliga att läsa

    • Är det någon som gillat det här debaclet så är det ju Metro, hur ofta blir den tidningen citerade för en egen ”nyhet”? De som annars mest har tt-nyheter i sin tidning.

     Tänk, vissa alliansväljare vägrar att tro att Schlingmann & Co GÖR någonting för sin lön. Dessutom upphöjs borgarnas tricks till konspirationteorier hos de rödgröna? :-P

     Kan inte du berätta för oss andra i så fall VAD som Schlingmann och hans kollegor i de andra partierna gör? Bär Reinfeldts portfölj? :-)

 7. det skulle väl vara för bra för att vara sant att sahlin ska petas och wallström in. ett riktigt drömscenario! Om detta skulle ske då vann sossarna valet.

 8. Ryktet är väl lite för tidigt… Hon lär avgå självmant efter valet ;-)
  Men på allvar:
  Det dummaste alliansen kunde göra nu, är att försöka hjälpa Mona på en katapultstol före valet:
  är inte Mona drömmen för borgarna: passiv, dryg och ej betrodd ens bland ”de sina”.
  Så låt henne sitta.

 9. Så drar alltså smutskastningen av S och V igång igen då. Undrar hur S opinionssiffror, valsiffror, kommer att se ut efter ett halvår av hårda angrepp och smutskastning?

  Annars tycker jag inte ett dugg bättre om Wallström än om Sahlin, och Bodström ska vi inte tala om – Bah!
  Wallström torde vara gediget nyliberal efter den hjärntvätt hon måste ha utsatts för inom EU:s toppskikt dessutom.

 10. Ja alliansen har väl börjat nå panikgränsen nu, att så splitt runt om i media och bland bloggare skulle väl vara en ”dream come true” .

 11. Tänk att det var precis vad jag hade i tankarna när jag såg detta! Men det måste i så fall betyda att vi är manipulerade hela tiden, eller? Med tanke på att alla medierna är konservativa och ständigt för fram nyliberala vinklingar av sanningen som gynnar storföretag som: Skeppsted samt bonniers!

  Tänk Er det omvända: om all media ägdes av staten; vad skulle det privata kapitalet då säga om den demokratiska fördelningen? Spelar det någon roll – de har ju yortube precis som vänster i dag har bloggosfären!

  Pust …