Borgarnas Spindoctors

I den nu redovisade opinionsundersökningen så framgår det att SD kan missa sin förmodade entré i Sveriges Riksdag. Det är i så fall inte speciellt överraskande med tanke på att det är ett enfrågeparti som bara attraherar främlingsfientliga.

Dessutom ska vi vara medvetna om att Folkpartiet gör dem äran stridig i och med att de haft ett flertal utspel mot muslimer, och jag behöver inte ens nämna vilka utspel eftersom det numer är allmänt bekant. Det är lustigt att borgerliga tidningar redan börjat spekulera i Reinfeldts ombildning av regeringen efter valet. Expressen skriver att ministrarna som haft problem huvudsakligen är kvinnor, om man då avser bara Stegö Chilò och Borelius framgår inte, men jag tror att man även menar Maud Olofsson och Nyamko Sabuni i första hand.

Maud Olofsson eftersom hon knappast drar nya väljare till borgerligheten, och Sabuni därför att hon nu gjort sina utspel för att ta röster från SD. Sedan kan jag förstås tycka att det är rysligt ont om ministrar som faktiskt platsar i landets regering, oavsett kön. Till exempel så är miljöministerattrappen en ren katastrof för vilken regering som helst.

En intressant sak är förstås om den församlade borgerligheten fått tipset att media ska börja spekulera om den nya regeringen så här två-tre veckor före valdagen från sina amerikanska konsulter och Spin Doctors? För visst vinner soffliggarpartiet på detta. Om folk i allmänhet resignerar så kommer valdeltagandet att bli lågt, något som givetvis gynnar borgarna.

it , , , , , , ex123456 ab123 dn123 svd123

  7 comments for “Borgarnas Spindoctors

 1. KGH
  31 augusti, 2010 at 12:49

  Var det inte sossarna som hade konsulter från USA för att transformera Obamas kampanj hit?

 2. 31 augusti, 2010 at 13:12

  Om SD får 8% i valet så utgår jag från att alla chefer på opinionsinstituten får sparken…

 3. KGH
  31 augusti, 2010 at 14:16

  Antar att du kommer att kommentera det Röd-Gröna valmanifestet separat men det verkar som om V fick ge sig en del där…

  • 31 augusti, 2010 at 16:25

   Jag vet inte, kom nyss hem. Jag har inte ens hunnit läsa något om det..

 4. Herr Eriksson
  31 augusti, 2010 at 15:48

  ”Sahlin borde ha bildat en koalition med Miljöpartiet enbart, som hon först ville. Det hade gjort det enklare för henne att vinna valet, men framför allt hade det varit bättre för Sverige.

  Väljarna förtjänar regeringsalternativ utan kommunister.”

  SvD, 2010-08-31

  • Martin Forsman
   31 augusti, 2010 at 18:47

   Om Vänsterpartiet är kommunister så är Moderaterna för Apatheid och mot löntagare, eller vänta nu … Moderaterna ÄR ju emot löntagare och för apartheid genom de s k ekonomiska frizoner msn nu planerar att upprätta i ’invandrarområdena’ i Sverige.

 5. Bosse B
  31 augusti, 2010 at 17:42

  Jinge vad sägs om följande… De rödgröna får ta över styret dock så sitter borg kvar istället för östros? tycker jag hade varit kanon!!

Comments are closed.