Bör PO utreda Jan Helin?

Idag kan man, och bör man, särskilt granska Aftonbladets agerande under ”Juholtaffären”. Många har genom åren kritiserat kvällspressen på många sätt, men jag undrar om inte tidningens chefredaktör Jan Helin sänkt förtroendet för kvällstidningar ytterligare ett par snäpp.

Jan Helin har hävdat: ”Under tisdagens evenemang ”Kvällspressdagen” på Operaterassen förklarade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för publiken varför det är betydligt mer intressant att skriva om Håkan Juholt än att granska den sittande makten just nu.

– Att Sveriges statsbärande parti faller ihop och har en partiledare som uppenbarligen inte klarar att dra ett rakt streck, hålla en rak linje, är en mycket bättre historia än att dag ut och dag in försöka beskriva att Alliansen är visionslösa.

Samtidigt uttryckte han frustration över att Håkan Juholt ännu inte har avgått.
– Jag vet inte om vi måste skriva stopp och säga ”okej, nu räcker det”, men vi kan inte sluta rapportera om det här. Det kommer inte att ske, men kan inte någon please hjälpa den här människan, för vi kan inte hålla på och skriva det uppenbara längre.”

Frågan är om inte tidningens agerande mot Håkan Juholt snart blir en ägarfråga för Schibsted Media Group? Har koncernen råd att behålla en chefredaktör som tycks använda tidningen som ett slagträ i en personlig vendetta mot en enskild politiker? Jag har fått höra att några av tidningens läsare har anmält Aftonbladet till Pressens opinions-
nämnd, po@po.se
, själv undrar jag om inte fler bör göra det?

it Andra om: , , , , , , ab12 ex12 svt123 sr dn12 svd123

  22 comments for “Bör PO utreda Jan Helin?

Comments are closed.