Boktipset – Bokslut Reinfeldt, av Carlén, Persson & Suhonen


Idag kom Bokslut Reinfeldt från Ordfront förlag. Jag har fått böcker från dem tidigare i samband med lanseringen av nya böcker, en fördel man har om man har en välbesökt blogg. Men jag hade missat denna bok av Stefan Carlén, Christer Persson och Daniel Suhonen.

Jag läste ett tips om den för ett par dagar sedan i en kommentar här och mejlade Ordfront och frågade om de hade något recensionsexemplar, och det hade de lyckligtvis. Jag har inte läst mer än de första 70-80 sidorna men måste redan nu avbryta läsandet för att tipsa om boken. Det de gör är nämligen att dissekera den moderata politiken och berätta vilka tricks som de ”nya” Moderaterna använde för att få chansen att bedriva riktig högerpolitik.

Jag gör ett uppehåll i läsandet bara för att tipsa besökarna här, har ni inte redan läst den så marsch iväg till Adlibris.com och beställ den. Den kostar bara trettionio kronor och är värd mycket mycket mer. Jag antar att den också finns på de andra bokförsäljningssidorna på nätet om den nu skulle vara slutsåld på Adlibris. Jag har sett några rader i tidningarna om boken tidigare, men inte förstått att det var en guldgruva, antagligen beroende på medias ovilja att avslöja högerns taktik. (forts nedan..)

Men som sagt, lita på mig. Har du hjärtat till vänster och blir missnöjd så ska jag personligen skicka dig 39 spänn om jag också får ditt eget exemplar. Här har du en länk till Bokslut Reinfeldt på Adlibris.com, och nej, jag får ingen provision. Boken kom ut 2010 men är rykande aktuell nu när det kommer utspel om pensionsåldern, det handlar om social av- och nedrustning av klassisk högersort. Reinfeldt är inte orolig för pensionerna, han vill att var och en ska spara ihop till den själv, högerpartiet tänker ta upp kampen mot den allmänna pensionen, det är vad jag tror kommer att ske på lite sikt..

it Andra om: , , , , , , , , , , , sr dn svd ab ex


10 svar till “Boktipset – Bokslut Reinfeldt, av Carlén, Persson & Suhonen”

  1. Den här boken tycker jag att i synnerhet de tvehågsna människor som enbart sett jobbskatteavdraget och det lilla som slinker ned i plånboken skulle läsa. Var och en för sig kanske rajrajiansens väl genomtänkta förändringar/sämringar inte är så kännbara, men när man så får klart för sig helheten på det sätt som presenteras i denna bok så inser nog läsaren hur illa det är ställt och att det faktiskt är tänkt att bli än värre. Det blir egentligen fullständigt obegripligt hur en normalt funtad myndig människa och väljare kan lägga sin röst på ett sätt som möjliggör de här förändringarna. Som sagt, klart ruggig läs- och tänkvärd bok.

    Har för övrigt aldrig sett så många tiggare i huvudstaden som nu. Undrar om det finns något samband?

    • Var och en för sig kanske rajrajiansens väl genomtänkta förändringar/sämringar inte är så kännbara, men när man så får klart för sig helheten på det sätt som presenteras i denna bok så inser nog läsaren hur illa det är ställt och att det faktiskt är tänkt att bli än värre.

      Ja, man får panikkänslor när man läser, det är helt otroligt angeläget att kasta ut högern så snabbt som det någonsin går. Det de håller på med är en revolution, och bara pensionsutspelet är en bricka i ett långt större spel. Det finns all anledning till oro!

  2. Om jag får tipsa om en bok för de som undrar varför det fungerar så dåligt med tågtrafiken för SJ och de andra operatörerna. Mikael Nyberg har granskat tågkaoset i en bok som heter ”Det stora tågrånet”.

  3. Var är det nya (s)? Måste man inte presentera den ”traditionella s-politik” med trumpet-stötar som utlovades i samband med ”ny-ny starten”? Eller kom man på att Originalet redan sitter vid ratten & gör allt det man själv tror på? Man kanske tror att man kan komma 3 veckor innan valet med en bisarr valrörelse med huvudlösa, tokiga utspel som formats i en lyxbubbla av en röd adel med lila hårslingor? Det kommer inte att fungera. Det blir mardrömmen hösten 2006 i repris. Och då är allt förlorat, permanent.