Bodström – vår USA-minister?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Så har Thomas Bodström kommenterat debatten som uppstått efter hans besked om att han vill ha en ministerpost som han avser sköta ifrån familjens bostad i – USA.

Thomas Bodström: ”De människor som jag har träffat har i alla fall tyckt att jag gör rätt, som inte bara satsar på karriären. Kommentarerna till bloggen var också mest positiva som ni kan se. Till riksdagsmailen, där det brukar komma allt mellan himmel och jord, var det en enda som var negativ. Det var en sverigedemokrat, som hade synpunkter på att jag ska åka till det kapitalistiska USA.”

Att en sverigedemokrat skulle hysa åsikten att ”det kapitalistiska USA” vore fel mål för Bodström låter som en ren konstruktion. Sverigedemokraterna har knappast gjort sig kända för att vara negativa mot USA, det är ju det landet som sköter jobbet och för kriget mot Terrorismen, ett krig som verkar vara mot Islam som SD ogillar så starkt. Ser man sedan till kommentarerna på Bodströms blogg så ser det ut som att han omger sig med ja-sägare, kanske är det dessa han har bett skriva kommentarer eftersom det var mycket tunt med kritik där.

Thomas Bodström: ”En som däremot hetsade upp sig var Reinfeldt i dagens Aftonbladet. Mitt under det svenska ordförandeskapet börjar han oja sig över om en eventuell minister ska vara borta några månader i en Rödgrön regering.”

Tänk, jag tyckte att exempelvis Aftonbladet framförde en betydligt bitskare kritik mot Bodström än vad Reinfeldt gjorde. Möjligen har han helt valt bort de andra artiklarna skrivna av ledarskribenterna och Aftonbladets politiska reporter Lena Mellin. Jag kan ha en viss förståelse för det i så fall, för det är sällan som en ledarskribent rekommenderar partiet att lämna en ministerkandidat som Bodström i bollhavet bland de andra barnen.

Ställer man upp som förstanamn på Socialdemokraternas Stockholmslista så ska man givetvis sätta sig på den

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Sahlin
Så här ser hans hemsida ut…

riksdagsplatsen då man har blivit vald. Att ens ha mage att dessutom önska sig en ministerpost som man kan inleda med att vara frånvarande från i sex till tolv månader visar bara med vilken hand Bodström avser sköta uppdraget, vänster. Oseriöst är det enda ord jag kan komma att tänka på i sammanhanget.

Nu kommer rimligen ett antal journalister undersöka om Mona Sahlin haft stöd av partistyrelsen och verkställande utskottet i beslutet att ge Bodström dispens från Riksdagen och en ministerpost i sin frånvaro. Enligt Lena Mellins artikel så ska han ju dessutom uppbära full lön under USA-vistelsen, något som visar på det vi redan visste, det är skillnad på folk och folk.

Själv har jag varit mycket negativ till tanken på att Bodström skulle bli justitieminister eller ungdomsminister, men har kunnat tänka mig att han skulle få en annan portfölj. Nu börjar jag inse hur fel jag haft, den mannen ska givetvis inte ha någon plats i en kommande regering.

intressant Andra om: , , , , , , , , , ab1 svd1 dn ex t
[/column]


10 svar till “Bodström – vår USA-minister?”

  1. Problemet är varken Sahlin eller Bodström, det är s är problemet. Det har blivit en försörjningsapparat för dem som sätter sig själva på taburetterna. Väljaren har bara ett alternativ om han/hon inte vill ha någon av dem eller de andra topparna, det är att rösta på något annat parti. Precis vads om hände med Persons sista regering.
    Ej heller har det någon större inverkan att röd/grönt, eftersom i stort sett bli det samma persongalleri i vilket fall som helst.
    Undra om det är någon som vågar sparka i gång vägval vänster eller liknande? För trots allt var det många inom s och inte bara inom vp som såg det som ett hot mot den egna existensen.

  2. Jag hoppas verkligen att de andra partierna i den rödgröna alliansen säger ifrån, att nu får det vara slut på cirkusen! Bodström har ju gjort sig omöjlig hos alltför många redan tidigare, men han verkar inte ha någon skam i kroppen utan trampar bara på i ullstrumporna och fortsätter med sina stollerier. Om det nu blir så att han får lön som riksdagsman när han är i USA då kommer politikerföraktet att gå mot nya höjder. Ibland undrar man faktiskt om han inte medvetet jobbar för att sänka den rödgröna alliansen – att han är för ett samhällssystem som ligger mycket närmare den borgliga sidan har vi ju sett t.ex. i samband med hans uttalanden då han gick in som styrelseledamot i Pysslingen.

  3. Minns jag fel eller blev inte Bodström invald i kyrkofullmäktige tidigare i höstas? Visst kan man göra mycket online men nog finns det gränser, ett gott sittfläsk för alla möten behövs nog fortfarande för politiker på alla nivåer.

  4. ”Enligt Lena Mellins artikel så ska han ju dessutom uppbära full lön under USA-vistelsen, något som visar på det vi redan visste, det är skillnad på folk och folk.”

    Och vi sak fortsätta att va med i den där jävla myglaralliansen? Fy fan!!!

  5. Jag tycker det är glädjande att Reinfeldt redan nu kastat in handuken.

    Så kanske att Mona Sahlin kan vara lite generös låta honom få tycka till om kommande rödgröna ministerposter.
    Det råder ju trots allt ”borgfred” i riket.

  6. Det är vanligt i svensk media att kalla USA för ”det kapitaliska USA” och många svenskar tror att här finns inga sociala program.

    Sanningen är helt annorlunda. Faktum är att USA har 100-tals social program och många av dessa har kopierats av Sverige. Kanske Bodström kommer lära sig en hel del av att bo häröver ett tag.

    http://www.usa.gov/Citizen/Topics/Benefits.shtml

  7. Tänk om journalisterna i stället ägnade tid till att gräva fram fakta kring Vattenfall och ”Mode” Olofssons brist på agerande. Det har gått 1 1/2 år och inget verksamhets direktiv finns ännu inte på plats. Detta har gett Vattenfalls nuvarande Vd fritt spelrum att agera efter eget bevåg. I stället kommer det en massa svammel som mer hör hemma i tabloider som hänt i veckan.