Bodström ger upp


Thomas Bodström har rådgjort med Mona Sahlin, Göran Person, Ulrica Messing, Jens Orback och Mikael Dammberg och han har kommit fram till att han hoppar av sin plats i Sveriges Riksdag, och han skriver på sin blogg Bodströmsamhället

Thomas Bodström: ”Att jag lämnar riksdagen innebär inte att jag avslutar mitt engagemang i politiken. Det är naturligtvis en stor fördel att sitta i riksdagen om man ska ägna sig åt politik, men Jens Orback, Jan Eliasson och Margot Wallström har visat att det går att driva frågor framåt även utanför vårt parlament.

Jag kommer därför fortsätta att arbeta för att socialdemokraterna återvinner regeringsmakten. Med det osäkra politiska läge som vi befinner oss i, där vi har en regering som inte verkar ha insett att de är i minoritet, kan det gå fortare än vad många tror.”

Till tidningarna har han påpekat att socialdemokraterna har en extrakongress nästa år och antyder därmed att han hoppas på att få något slags uppdrag även framöver inom partiet, men frågan är väl snarare om partiet har råd med honom. Så länge han sitter i styrelsen för ett riskkapitalbolags ena projekt, pysslingen, så framstår han som en företrädare för en politik som går stick i stäv med den socialdemokratiska. Det är knappast några svårigheter för hans kritiker att fortsätta att slänga ved på brasan.

Dessutom visar ju Bodström upp var som menas med sossearistokrati. Hans far var en framgångsrik socialdemokrat med regeringsuppdrag, och själv följde han i dessa fotspår. Han blev handplockad av Göran Persson på grund av detta, och Persson har knappast skapat sig en glansfull position inom partiet. Jag tror att Thomas Bodström får det svårt att återkomma till Sveriges Riksdag, och med tanke på hans många integritetskränkande lagar och lagförslag så hoppas jag att vägen tillbaka blir lång.

it , , , , , ex12 dn12 ab12 svd12 r gp


14 svar till “Bodström ger upp”

 1. Ååå vad skönt att vi blir av med honom!
  Thomas Bodström har naturligtvis hela tiden varit ett valsänke och nu visar han svenska folket vad socialdemokratisk arrogans vill säga. Hoppas, hoppas att den extra partistämman INTE tar in honom från kylan.

 2. Nu slipper vi alla spekulationer omkring Bodström ett tag. Då kanske det blir fokus på politik igen?!

 3. kanske det var så att Thomas Bodström hade kalkylerat med detta
  om de rödgröna mot förmodan inte skulle vinna valet?
  men det såg ju bra ut då när listorna skrevs m.m.

  och då sa ju Mona Sahlin att det var okej att Bodström var borta ett tag för att sen återkomma

  som minister kanske?

  nu blev det ju inte så
  och då fick han bita i det sura äpplet
  somm alla vi andra rödgröna

  men jag hoppas han kommer tillbaka

  det är väl inte olagligt att sitta i en styrelse?
  undrar om inte Göran Persson handplockade Tohmas Bodström för sina egna egenskaper och inte för sin fars?

  • det är väl inte olagligt att sitta i en styrelse?

   I ett riskkapitalbolag ??

   Nej, men det är så långt från arbetarrörelsen som man kan komma. Men är man inte sosse så skiter man förstås i det.

  • Skulle Bodström vara sosse?? :D
   Tittar man på vad han förespråkat och hur han agerrat så anser jag att han är mer en nyliberal med dragning åt moderat-krypto-fascism. För Bodström är politik ett steg i karriären och i praktiken står han sig själv närmast. Att han är ”sosse” är enbart arv – det har pappa fixat.
   Och nej att sitta i ett riskkapitalbolag är inte förenligt med socialdemokrati och solidaritet.
   Måna visar med sina uttalanden om omodern riksdag (och Bodström med med sitt manövrerande) en redig bit arrogans över hur man skall sköta sitt riksdagsuppdrag.

 4. Hur menar du?
  Jag är kvinna,feminist och fembarnsmamma och jag applåderar varenda pappa som är pappaledig!
  Varje pappa som tar sitt ansvar och delar lika med mamma är en seger för jämlikheten och en seger för barnen!
  Varför använder du ordet feminist som ett skällsord?
  Varför skriver du ”gapar” istället för uttrycker en åsikt?
  Jag tycker Bodström gör helt rätt som prioriterar sina barn och jag önskar fler politiker som honom!

  • Statistiken angående pappaledig är missvisande.

   Själv arbetade jag natt (66 %) under det att de två första barnen var små. Jag tog ut två månaders pappaledig, sedan tillbaka till jobbet. I praktiken så var jag borta 8 till 10 nätter per månad, och var alltid närvarande samt hemma på dagarna trots jobbet. Jag var alltså mer tillsammans med barnen än deras mamma var – sett till barnens hela uppväxt.

 5. Han avstod i vart fall ifrån Inkomstgarantin, från riksdagen, på 44 lakan – det hedrar honom i vart fall.

  • ……….. eller åtminstone lätt förvånande i positiv bemärkelse.
   Är det någon som vet vad en riktig sosse egentligen står för idag??
   Göran Persson var väl den senaste riktiga sossen i konstruktiv bemärkelse.
   De riktiga sossarna anser att alliansen har sina poänger, om inte alla.

 6. Jag förstår inte varför detta blivit en nyhet överhuvudtaget. Han sökte föräldraledigt och fick avslag och nu slutar han och flyttar till USA som planerat. Visserligen kan jag tycka det är konstigt att inte riksdagsledamöter kan vara föräldralediga på deltid men visst, det är ju ett speciellt jobb… Efterträdare och hans ev framtida engagemang i S får vi säkert reda på snart. När det gäller riskkapitalbolaget vet jag ju inte vilket det är men för mig är ett riskkapitalbolag ett sånt bolag som bland annat lånar ut pengar till nya företag med nya /kommande produkter. Vad är det för konstigt med det? Det är väl bra? Och när ville S förbjuda privata daghem (pysslingen)?

  Vissa av er resonerar lite som att är man sosse så måste man alltid göra på ett visst sätt för att vara ’rätt-trogen’ och det vore samma som att säga att vänsterpartister inte får ha någon förmögenhet och måste bo i hyresrätt för att slippa klandras.