Blir det sofflockspartiet nu?

Ja det står så i tidningarna i alla fall, men jag undrar hur det ska gå till. Jag känner ingen vänsterpartist som skulle acceptera en överens-
kommelse om slutligt tillbakadragande från Afghanistan först år 2014, inte en enda. Jag känner däremot fler som anser att den rödgröna uppgörelsen om ett avslut 2013 var ett stort svek mot medlemmarna. Många muttrande röster hördes om sossefiering av partiet, allt för att enskilda partifunktionärer skulle bli ministrar.

Och det är en rätt så allvarlig kritik, misstror man sin egen partiledning och deras avsikter, så blir det inte bättre av att ledningen är otydlig i sin kontakt med media. Nu är citatet från Expressen som synes, det betyder att det kanske inte har det minsta med verkligheten att göra, just den tidningen har ju specialiserat som på att ljuga om de rödgröna och försöka skapa splittring. För inte kan väl partiledningen vara så korkad att den tror att de kan bestämma vad medlemmarna ska tycka i olika frågor?

Någon extrakongress blir det inte heller tal om, något som många förespråkade. Frågan kanske är inte hur media behandlar denna fråga, och i vad mån de vilseför läsarna. För den dag som medlemmarna anser att partiledningen gör samma sak så överlever inte partiet 2014 års val. Själv lär jag väl bli sofflockspartist i så fall, vilket inte var långt borta i årets val..

it , , , , , , ex12 dn1 svd1 ab

  15 comments for “Blir det sofflockspartiet nu?

Comments are closed.