Bildts ”meriter” hinner ifatt honom

Uppenbarligen väcker den svenska varianten av en ”Medium size dog with big dog attitude” känslor, nu har jag nåtts av så pass många meddelanden om saken så jag förstår att Carl Bildts rykte är förstört för evig tid även ute i Europa.

Det har inkommit ett antal meddelanden på olika vägar, men endast ett av dessa går att återge här på hemsidan, och det är en bloggkommentar som skrevs sent igår kväll där en kvinna hävdade ”…alla vet att han var vän med Slobodan Milosevic och Karadzic det var han som hjälpte ut Biljana Plavsic från det svenska fängelset… Jag har givetvis inte kunnat kontrollera sakligheten i påståendet men med tanke på vad som uppdagats i efterhand, och affärerna där han representerat Lundin Oil så inser även Fredrik Reinfeldt att Carl Bildt enbart är en belastning för Sverige och den svenska regeringen.

SVT: ”Florence Hartman, fd talesperson för krigsförbrytartribunalen för Jugoslavien, gick till hård attack mot utrikesminister Carl Bildt, (M), under hans besök i Sarajevo i dag. Bildt var i Sarajevo för att delta vid minnesstunden för krigsoffren i Bosnienkriget.

-Jag förstår inte varför Bildt är här. Han ska inte vara här i dag. Han förtjänar inte att vara här, sade Hartman sedan hon träffat Bildt på en av Sarajevos huvudgator där 11.541 tomma stolar hade placerats ut för att hedra de civila krigsoffren i Sarajevo.

Bildt vände Hartman ryggen och ville inte diskutera med henne.”

Alla svenskar vet att Carl Bildt ofta har en så arrogant framtoning att till och med en gråsten kan bli fly förbannad, att han ska vara Sveriges representant är svårsmält för många, framförallt när alla tror att han är det för att förstärka sina egna affärsmöjligheter, något som jag var inne på igår när jag skrev att han är en handelsresande i krig.

SVT: ”Florence Hartman var på plats i Sarajevo tillsammans med brittiske journalisten Ed Vulliamy. Han fick pulitzer-priset för sin rapportering om kriget. Vulliamy anslöt till Hartmans kritik.

-Alla vet att i tre långa, blodiga år var denna slakt i tysthet tolererad av den internationella diplomatkåren, de så kallade politikerna. Nu fortsätter de här med sitt spel.

-Jag tycker att det, för folk som var involverade i den processen, är rätt magstarkt att vara här, om jag ska vara ärlig. Om de inte har kommit för att be om ursäkt, från djupet av sina hjärtan, till Bosniens folk och de dödas spöken, sade Ed Vulliamy.”

Personligen så upphör jag aldrig att förvånas över Reinfeldts oförmåga att rekrytera ministrar. Jag tänker inte upprepa alla hans misslyckanden igen, i vart fall inte här och nu, men jag konstaterar att vår statsminister saknar en del alldeles nödvändiga egenskaper, eller så är det så illa som många påstår, att hans egen arrogans är i nivå med Carl Bildts. Oavsett hur det nu är med detta, det är vi som bor i landet som betalar priset. Frågan är hur högt priset blir för moderaterna och alliansen?

it Andra om: , , , , , , , , , , svt sr dn12 ab123 svd123 gp

  29 comments for “Bildts ”meriter” hinner ifatt honom

Comments are closed.