BAO + Abborna firar Slussens räddning?


Jag har många gånger konstaterat att media ägnar Nobelpris och Nobelfest en uppmärksamhet som inte står i proportion till folks verkliga intresse. För vem intresserar sig för okända vetenskapsmän och en fest i stadshuset?

Jag gör det inte, då jag någon gång zappat in på TV-kanaler som sänder så handlar det om vad fru X har för blåsa och vem kronprinsessan talar med, men vem bryr sig? Det kanske är billigt att sända Live-TV och bevaka något så förutsägbart som ett nobelpris med tillhörande prisutdelning, men vem kan göra annat än gäspa? Men idag så förekommer det faktiskt intressanta nyheter även om det bara är spekulation:

SvD: ”Om det gick att stoppa ombyggnaden med en återförening av Abba och en ny låt skulle Benny Andersson inte tveka.

–Det kan jag säga dig: visste jag hundra-
procentigt att det skulle hjälpa skulle jag ringa de andra i Abba och fråga om vi ska göra ett jobb. Jag skulle i alla fall försöka. Men jag vet ju inte om de andra vill. Slussen är så pass viktig. Men det är lite ont om tid, man måste hinna repa en dag åtminstone.”

Där är dagens kioskvältare, tänk om Benny Andersson skulle fixa så han och hans orkester spelade på Slussen i sommar om politikerna tar rätt beslut, skulle han då förmå de andra abborna att vara med och repetera in en eller två gamla nummer så skulle det lätt komma en rekordstor publik. Bygger man en scen utanför Sjömanshem-
met på Slussen så skulle man kunna fylla hela Slussen med folk. Stockholm stad skulle tvingas stå för kostnader för scen, avspärrningar och konsert-PA och ett förstärkt BAO fixar underhållningen.

Det vore verkligen något att televisera både nationellt och internationellt. Och ett beslut om renovering av Slussen och en ny status för trafikkarusellen som byggnadsminnesmärke och världsarv vore en utomordentlig händelse, och även om Benny är den enda stockholmaren i sällskapet så tror jag att hans övertalningsförmåga räcker för att det ska bli av. För Abba-tjejerna vill väl inte att Helene Sjöholm ska sjunga Thank You for the music?

it Andra om: , , , , , , , svd ab1 svt sr ex dn


9 svar till “BAO + Abborna firar Slussens räddning?”

  1. De fick ihop fler namn för slussen igår vid demonstrationen. Men vad vanligt folk tycker räknas inte lika mycket, Benny skulle kunna göra mer.

    • Ja han borde ringa de andra. Skulle AA+B ställa upp oxo så skulle många många reagera och fråga sig varför just Slussen väcker så mycket känslor… Läs ”lingons” kommentar!

  2. Det om något vore en värdsnyhet! Återigen ser man vikten och betydelsen av en gnutta kultur för människorna. Och stan behöver både för sin egen del och tillresande turister något riktigt lockande. Slussen, festligt, folkligt, fullsatt, istället för slussen 8-filig motorväg, trist, öde…

    Thank you for the music. Tja, den borde väl egentligen komma efter att sorgmarschen spelats när nuvarande ledning fått gå i graven?!

  3. Det vore verkligen kanon om Benny kollade upp om de andra skulle ställa upp, ett uttalande om det skulle samla många tusen för att lyssna, hoppas att BA läser bloggar! :-D

    • Önskar verkligen att man bodde i Stockholm nu. För alla ni stockholmare som inte heller vill att Gamla Stan ska omgärdas av flerfiliga bilvägar plus all annan dårskap som borgarna tänker förstöra Slussen med planerar väl hoppas jag att dra ihop jättestora demonstrationen nu i morgon….