Bankunion, regn och ledarsidorI dagens upplaga av Aftonbladet ger sig Anders Lindberg på Fredrik Reinfeldt, och han gör det för att visa på det faktum att regeringen inte tar ansvar för den civila säkerheten, något som illustreras av de nu pågående översvämningarna i delar av landet.

Det gör han rätt i, men personligen så är jag mer oroad över det faktum att länderna i södra Europa håller på att gå i konkurs, och att det är vi i norra delarna av EU som kommer tvingas stå för fiolerna. Anders ”Bagdad” Borg har vid upprepade tillfällen sagt att vi inte ska skicka några pengar till de europeiska bankerna, i nästa ögonblick har han sänt iväg hundratals miljarder till bankerna, allt för att de ska kunna betala sina lån till Morgan & Stanley och Goldman Sachs och liknande bankirföretag på Wall Street i USA.

Det allra senaste påhittet från de nyliberala politikerna är att man i Europa ska bilda en ”Bankunion”. Ja, du läste rätt, precis som Europas EU så har räknenissarna listat ut att det bästa sättet för att flytta skattebetalarnas slantar ner i storkapi-
talets fickor är att skapa en union även för bankerna. På så sätt förstår befolkningen att den måste betala extra mycket i skatt, pengar som ska gå direkt till storkapitalets fickor. För vi måste ju ta ansvar för bankerna, vilket i det här fallet betyder jobben, att gnälla om demokrati och ärliga politiker ska inte löna sig. Det är bankerna som ska löna sig.

Men det skriver givetvis inte Anders Lindberg på Aftonbladets ledarsida, han talar om sådant han brinner för, regn, försvarsmakten, nya JAS-plan och internationella åtaganden i Kriget mot Terrorismen. Han var i sitt esse i samband med al-Assads agerande i Syrien, även om det gäller alla på den ledarsidan, källkritik och analys, vad är det?

Vem är då jag att kritisera? Ja det kan man ju fråga sig. Jag skriver ju inte tiondelen så bra som dessa ledar-
skribenter, och jag håller alltmer sällan med dem. Men det beror kanske inte så mycket på dem utan den politik de är satta att försvara, den socialdemokratiska. För ska sanningen fram så köper givetvis Löfven talet om JAS-plan och en Syrieninsats, för att inte tala om bankunionen. Själv känner jag bara ett lätt illamående..


i Andra om: , , , , , , ab12 ekot gp svd12 dn12


5 svar till “Bankunion, regn och ledarsidor”

 1. Aftonbladet ägs till 91% av Schibsted och till 9% av LO. Men LO har trots det fortfarande den politiska makten eller som Helle Klein skrev på sin blogg:

  ”Schibsted har alltsedan de köpte Aftonbladet haft den ekonomiska makten. LO har den politiska makten genom möjligheten att inlägga veto mot styrelsens beslut vid tillsättandet av den politiska chefredaktören. Den ordningen kvarstår och det tydliggörs i det nya ägaravtalet att Aftonbladet även framgent är oberoende socialdemokratisk på ledarplats. Den politiska chefredaktören ansvarar för ledare, debatt och kulturredaktionerna och det gäller såväl för papperstidningen som nättidningen ”samt för eventuella framtida nya distributions- eller utgivningsformer”.

  Vad gäller Aftonbladets ledarsida så svarar väl deras åsikter ganska bra mot partiets åsikter av idag. Så där finns nog inte så stora behov av förändringar.
  Däremot så har ju ABs kultursida alltmer kommit att bli en ledarsida för extremistiska åsikter som politiskt står långt från socialdemokratin. Där finns det behov av en förändring.
  Socialdemokraterna är i underläge gentemot borgarna vad gäller media så dom har knappast råd med att överlåta en sida i ett medium med Aftonbladets räckvidd åt extremvänstern.

  • Det är bara en taktisk bedömning. LO bör styra så att även kultursidan blir socialdemokratisk i och med att den i så hög grad är politisk. Just nu så står den politiskt sett långt från (s)
   Förutom AB så finns ju nästan inga s-märkta politiska sidor med rikstäckning.
   LO har valt att satsa pengar i ”Dagensarena” som du säkert känner till och det är väl inget fel med det men de når ju inte en bråkdel av alla människor som Aftonladet når.
   (S) är ett brett parti så dom måste ha media som når en bred publik.
   APK tex kunde nöja sig med den ofta rätt färgstarka Norrskensflamman men (s) måste ha media som har ett bredare tilltal än så

  • Figurer som Lars J jobbar hårt med att hålla tungan rätt i mun för att undvika att öppet vädra sitt värsta patetiska dravel, det i ett försök att ge intrycket av att vara någorlunda civiliserad. Men de klappar alltid igenom förr eller senare. Så skedde även denna gång. Det slår aldrig fel.

  • Man blir riktigt fnissig av ditt inlägg. Ge gärna exempel på ”extremistiska åsikter” på aftonbladet.se. Link or it didn’t happen.

   Jag tror snarare det är du som är så djävla mellanmjölkig att minsta lilla färg ter sig som extremism.