Aftonbladet tror att Reinfeldt ljuger om FRA

Fredrik Reinfeldt beskylls för arrogans och för att blunda inför kritiken om FRA-lagen, det värsta tycks vara att han faktiskt inte förstår den.

AB: ”Fredrik Reinfeldt har tappat kontrollen över både humöret och sakfrågan. Stormen mot FRA-lagen skakar uppenbarligen statsministern…

…Antingen vet inte statsministern vad FRA sysslar med eller så ljuger han. Frågan är vad som är värst.”

Det blir alltmer uppenbart att Fredrik Reinfeldt saknar något som är oerhört viktigt för en regeringschef, nämligen politiskt omdöme. Det verkar som att Reinfeldt tar sig själv på aningen för stort allvar, möjligen ska medborgarna stå med mössan i hand precis som regeringen gör inför den amerikanska administrationen. Och visst anser högermänniskor att pöbeln ska stå med mössan i hand, men det är inte särskilt smart att uttrycka det i ord och handling.

Det verkliga utanförskapet kommer regeringspartierna själva att få känna på om åttahundrasex dagar, ja troligen redan i EU-valet 2009. Ska Reinfeldt lyckas förbättra sin image innan? Tänk jag tror inte det…

Reinfeldt

SvD1 DN SDS Dagen Svensson om FARC i t

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Reinfeldt, Omdömeslös, Arrogant, Lögnare, Okunnig, EU-valet, Val 2010, Högerregeringen, Politik[/tags]

  14 comments for “Aftonbladet tror att Reinfeldt ljuger om FRA

 1. Ken
  4 juli, 2008 at 09:05

  Jag tror bestämt att Fredrik Reinfeldt redan har lovat USA att FRA skall sköta avlyssningen åt USA i den här regionen. Därför kan inte Fredrik Reinfeldt backa i ärendet.

 2. 4 juli, 2008 at 09:13

  Det gäller nog i lika hög utsträckning Thomas Bodström…

 3. Daniel A
  4 juli, 2008 at 10:04

  Bara för att dra upp ett numera allmänt uttryck…

  Bunker… Bunker… Bunker…

  Det är där vi har statsministern numera.
  Fan… han framställs ju som lika upplyst om FRA-lagen som Bush var om Irak-kriget.

 4. nature
  4 juli, 2008 at 10:13

  FRA-lagen debatteras visst, men hur är det med frågorna om sjukskrivningar? Vem skall föra de sjukskrivarns talan, när försäkringskassan drar in cancerpatienter ersättningar?
  De olika ungdomsförbunden är ju starka och skaran är höggud om FRA-lagen men vem höjer de cancersjukas röster?

  Tydligen får de göra det på egen hand: Lyssna på Ring P1:

  http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=1237233&isBlock=1

 5. Kurt
  4 juli, 2008 at 10:15

  Det är nog bara så att det är betydligt lättare att säga nej åt 9 miljoner Svenskar, än vad det är att göra det åt USA. Och det är ju uppenbart att det inte bara är partipsikor som vinit, utan också regeringspiskor. (c) som höll på att flumma ut i ”modifikationer” av FRA-lagen, har nu tagits i örat av pappa Fredrik. Nu skall locket tryckas på ordentligt under sommaren, då är det ju bara lite olyckligt att de valt att komma till Almedalen i år. Vi kan nog vänta oss några större utspel inom andra områden, för att få debatten att svänga.

 6. nature
  4 juli, 2008 at 10:24

  Svenskarna får väl skylla sig själva efter som de röstade in unkna ledartyper som Fredrik! Om den karln finns bara ett att säga och det är att han har: ”extremt svårt att behålla en åsikt och att det aldrig går att få grepp om honom” och det beror på att det är MAKTEN som han vill ha! Inget annat! När han väl får MAKTEN så göra han allt som det går att FÖRSVÅRA för de svaga och FÖRBÄTTRA för de redan starka!

  Så skyll er själva!

 7. nature
  4 juli, 2008 at 11:45

  Många har tydligen inte förstått vad FRA-lagen syfte är?
  Om spioner finns mitt bland oss överallt, så blir resultatet SKRÄMDA människor och SKRÄMDA människor är beträdda att frivilligt ge upp sin egen frihet och integritet (läs MAKT) för att ökat skydd!

  För betänk att för varje inskränkning i människors rörelsefrihet och åsiktsfrihet behövs här ett HOT. För HOT kan motivera varje inskränkning. Nu har Bodström och Reinfeldt inte lyckats med att SKRÄMMA oss tillräckligt!

  Så om makthavarna vore bara LITE mer smarta än vad de är, så skulle mitt råd till dem bli att Skräm först folket! Sedan kan du begränsa deras frihet. Ty för ju större frihet befolkningen har ju mindre makt för du herr Stadsminister.

  Som tur är för oss, så är inte vår stadsminister inte en halvbror med Einstein, som FRA-lagen kommer därför att smulas sönder om inte hoten mot vår nationen ökar. Tro därför inte på snacket om det ÖKADE HOTET.

  Hotet mot VÅR frihet kommer naturligtvis från Rosenbad.

 8. nature
  4 juli, 2008 at 12:24

  Många har tydligen inte förstått vad FRA-lagen syfte är? Om spioner finns mitt bland oss överallt, så blir resultatet SKRÄMDA människor och SKRÄMDA människor är beträdda att frivilligt ge upp sin egen frihet och integritet (läs MAKT) för att öka skydd!

  För betänk att för varje inskränkning i människors rörelsefrihet och åsiktsfrihet behövs här ett HOT. För HOT kan motivera varje inskränkning. Nu har Blodström och Reinfeldt inte lyckats med att SKRÄMMA oss tillräckligt! Så om makthavarna vore bara LITE mer smarta än vad de är, så skulle mitt råd till bli att Skräm först folket! Sedan kan du begränsa deras frihet. Ty för ju större frihet befolkningen har ju mindre makt för du herr stadsminister.

  Som tur är för oss, så är inte våt stadsminister en halvbror med Einstein, som FRA-lagen kommer därför att smulas sönder om inte hoten mot vår nationen ökar. Tro därför inte på snacket om det ÖKADE HOTET.

  Hotet mot VÅR frihet kommer naturligtvis från Rosenbad.

 9. lars
  4 juli, 2008 at 17:13

  Dessvärre är det nog så att Reinfeldt ljuger. Om han som regeringschef inte har satt sig in i vad lagen innebär så är det en katastrof och karln ska ut ur Rosenbad fortare än kvickt.
  När man nu lägger ner försvaret så kan man väl ersatta det med en telefonsvarare som svarar
  ”VI GER OSS” på ryska.

 10. nature
  4 juli, 2008 at 22:31

  He he .. Det bra Lars!

  ”мы давать нас. и т. п.”

 11. nature
  4 juli, 2008 at 23:20

  Förlåt: мы давать мы

 12. 5 juli, 2008 at 00:51

  nature; så länge vi har FRIHET och är med i EU skiter väl i alla fall ungdomsförbunden från SSU och högerut i de cancersjuka.

  Jag går bara och väntar på att Försäkringskassan ska dra tillbaka min parkinsonsjuke fars sjukpension eller ”pröva om han kan ta något jobb”. De väntade i fem år med att sjukpensionera honom trots att ett av landets största lasaretts neurologavdelnings läkare intygade att han aldrig kommer att bli bättre.

  Den dagen går jag, och nu får FRA, SÄPO eller MUST eller Folkpartiet lyssna hur jävla mycket de vill, dit och letar reda på beslutsfattaren och förstör mitt liv.

 13. nature
  5 juli, 2008 at 09:04

  Visst skiter dem i de sjuka, för den gruppen HÖRS inte så bra! Men nu börjar det hända saker och ting:

  ”F-kassan backar från regeltolkning”

  Efter att socialförsäkringsminister
  Husmark Pehrsson kritiserat tolkningen
  av de nya sjukskrivningsreglerna
  backar nu Försäkringskassan och säger
  till Rapport att skrivelsen omarbetas.

  -Vår uppfattning är att detta handlar
  om ett missförstånd och vi kommer att
  se över det allmänna rådet, den del
  som gäller skäl att få fortsatt sjuk-
  penning på 80 procent, säger Robin
  Lapidus, presschef på F-kassan.

  Fallet gäller en svårt cancersjuk
  kvinna som SVT:s Västnytt uppmärk-
  sammade och som riskerade att förlora
  sin sjukpenning.

  Källa SVT text: http://svt.se/svttext/web/pages/112.html

  Ensamma så kan vi inte påverka men TILLSAMMANS så kan vi påverka! Så organisera er och gör de sjukas röst hörda, eller alla de svagas röst hörda!

  Regeringen är nu för tillfället otroligt impopulär hos befolkningen samt medierna för att inte tala om vad de är i bloggosfären! De har inte råd med flera bakslag! Så fortsätt kämpa för de svaga i samhället.

  Visst det lönar sig aldrig för egen del att vara obekväm för makten, och man blir inte rik av det!

 14. Magnus
  6 juli, 2008 at 16:56

  Kommentarsreglerna! /jinge

Comments are closed.