Aftonbladet avslöjar moderat valstrategi?


Aftonbladet visar idag upp ett dokument som de uppenbarligen fått in med e-post, det sägs avslöja Moderaternas valstrategi och på vissa punkter är det trovärdigt. Det kan röra sig om uppgifter som enbart är avsedda för en intern publik, som i så fall pekar på det tjuv- och rackarspel som blivit en bärande del av alliansens politik. Men det kan också vara en ren provokation, att tidningen helt enkelt blivit lurad.

Ur innehållet: 2010: Ett trovärdighetsval

Höstens riksdagsval är ett trovärdighetsval. Med detta menas att det är ett val om Mona Sahlins personlighet. Vi har trovärdighet. Vänsterexperimentet har Mona Sahlin. Trovärdighetsfrågan är Alliansens starkaste kort.

Vänsterexperimentet

Toblerone

2010: Ett val om kommunism

Ministerposter som Lars Ohly skulle kunna få i en rödgrön regering: Finansminister, försvarsminister, finansmarknadsminister, näringsminister, infrastrukturminister, utrikesminister, krigsminister, utbildningsminister, folkhälsominister, ministerminister, biträdande finansminister, sexminister, folkhushållningsminister, minister för samefrågor, Europaminister, handelsminister, justitieminister, språkminister, kulturminister, jordbruksminister, minister för nordiskt samarbete, ministerpresident, kansler.

I samma tidning presenterar man en undersökning som sägs visa på att förtroendet för Fredrik Reinfeldt stärks hela tiden, men eftersom ledarartikel tycks sakna redaktionell kommentar så är det svårt att veta vad man ska tro. Det är ett märkligt sätt att presentera sin ”nyhet”, ett sätt som inte gagnar trovärdigheten.

i , , , , , , , , ex dn t


11 svar till “Aftonbladet avslöjar moderat valstrategi?”

 1. Aftonbladets ledare skämtar om Alliansens politik. Och högerns sätt att driva propaganda. Den ironiska ledaren utformad som ett ”Moderaternas manifest” har faktiskt många poänger. Att högern har lyckats nedvärdera Mona Sahlin efter år av slugt utformad smutskastning ser vi ju alla. Sommaren 2008 gästade Karl Rove (Bush ledande smutskastningsmästare) Timbro. Förmodligen lades kampanjen mot Sahlin upp i det sammanhanget. Och har konsekvent genomförts. Jag tjatar ständigt om detta: borgerligheten äger nittio procent av dagspressen – en fruktansvärd propagandaapparat i sig. Så följer även SVT de stora borgerliga tidningarnas linje. Icke en enda av dessa tidningar har under åren någonsin skrivit något positivt om Mona Sahlin. Endast nedvärderande omdömen.
  Och vi frågar oss sedan varför hon inte är populär!(!) Men högerns sätt att driva politisk propaganda är rent djävulskt slugt. Svärta socialdemokratins ledare och vi drar så ned hela partiets politik. (Det stinker så uppenbart Karl Rove!) Så effektiv propaganda att den smittat in i sossarnas egna led. Först nu har de själva insett faran i högerkampanjen och vädjar i debattartikel i DN (3/7-10) att smutskastningen upphör. Undertecknad av de ledande socialdemokraterna i alla Sveriges distrikt. Och så det bitande skämtet med Moderaterna på Aftonbladets ledarsida. Men jag är rädd att motattackerna från socialdemokratin kommer för sent. Högerns betyg på Mona Sahlin har arbetats in under alltför lång tid. En så motbjudande taktik – men betecknande för högern. Jag tänker ”kosackvalet”, jag tänker palmehatet. – Men varför har inte sossarna denna gång reagerat i ett tidigare skede?
  Ulla Johansson

  • Aftonbladets ledare skämtar om Alliansens politik.

   Det är fullt möjligt, vissa delar i texten tyder på det, samtidigt är det vansinnigheter som man faktiskt kan vänta sig från (M), så…

  • Jag tycker inte att Mona är särskilt mycket vänster dock. Deras smutskastning av Mona Sahlin är bara valtaktik (väldigt osmaklig och ytlig sådan emellertid…), ingen substans alls. Egentligen så skulle de nog hålla med varandra på många fronter, Sahlin och Renfailt, om de bara såg över varandras lögnaktiga språkval.

  • Du glömmer en sak Tomas!

   Kan du berätta vilket årtusende Göran Persson tillhörde ”Vänstern” ??? :-)

   • Vad är Vänstern för dig Jinge? Är det enbart Vänsterpartiet som får kallas för det?

    Så vitt jag vet var Göran Persson statminister i en Socialdemokratisk regering i 10 år…..men Göran ingår nog även han i den borgliga komplotten mot Mona.

 2. Moderaternas ständigt återkommande populärundersökningar för att höja Reinfeldt och Anders Borg i väljarnas ögon börjar bli lätt löjliga.
  Ungerför som barnen på dagis när dom frågar, Hammarby eller Aik, vilket lag håller du på?
  Eller tidigare, Elvis eller Tommy
  Steele, vilken är bäst?
  För alla vet ju att som man ropar i skogen får man svar – och det här opinionsunderaökningarna är beställda. Av just moderaterna..

 3. Är jag den enda som direkt ser att detta är fake? Om det är ett skämt från aftonbladetssida borde man också tydligt uttrycka detta. Men, vilket jag tror är sant, har någon lurat AB och AB har svalt betet direkt.