Lite Bluegrass med Tony Rice Unit?


När jag inte har lust att skriva något blogginlägg så händer det att jag surfar in på Youtube. Det kan bli allt möjligt från humor till musik, men ett av de givna inslagen är faktiskt Bluegrass. Helst ska det vara helt instrumentart, käcka typer i cowboyhatt brukar normalt inte falla mig på läppen.

Är det någon som har ett tips på annan bluegrass så går det bra att berätta om det. Ett annat av mina favoritband var New Country Gazette, ett band som fanns i början av 70-talet och som bland annat spelade på Södra Teatern i Stockholm.

Lyssna oxo på Dave Carroll!

intressant Andra om: , , , , , , t


6 svar till “Lite Bluegrass med Tony Rice Unit?”

  1. lite för tekniskt och snabbt
    Soggy bottom boys från Brother where art thou visas i kväll på tv9

    • Jo jag vet att de var där, jag var själv på plats ena gången för att plåta dem åt någon tidning. Killen som spelade banjo var rent överjävlig. Han stod som en staty men fingrarna gick som propellrar.

      Bill Monroe & The Bluegrass Boys kör verkligen en häftig låt!

      Varför är det ”intressant” att jag gillar Bluegrass?

      • Bra fråga, vet inte varför jag skrev det.

        Jag själv har varit intresserad av bluegrass sen mitten 60-talet och jag trodde jag kände alla i min ålder som är så intresserade att de går på konserterna.

        Alan Munde spelade banjo i Country Gazette. Alan idag http://www.alanmundegazette.com.

        • Kul! Jag har en massa bilder på dem från ett av deras gig på Södra Teatern, jag undrar om inte Ertha Kitt var där oxo samtidigt för en TV-inspelning?