Vaccinera dig, tänk på katten!

Idag har det kommit ytterligare en halv miljon vaccindoser, och lika många kommer i nästa vecka. Veckan därpå lär det komma en miljon doser. Det är bra eftersom de flesta som idag säger att de inte kommer att vaccinera sig snart kan komma att ändra sig, precis som ett stort antal politiker redan har gjort. Att politiker är svinaktiga och går före i kön trots att de inte hör till riskgrupperna, det hjälper tyvärr inte vaccinet mot. Där hjälper bara strykningar på valsedlarna i september 2010.

Tillhör man den numera alltmer berömda gruppen foliehattar så bör man ändå överväga att vaccinera sig. I alla fall om man inte vill ha tillägget djurplågare bakom det första ordet. Drabbas man av A-H1N1 så kan man nämligen smitta sitt husdjur.

DN: ”En katt i den amerikanska delstaten Iowa har konstaterats ha svininfluensa. Det är första gången en katt fått diagnosen, uppgav det amerikanska veterinär-
medicinska sällskapet på onsdagen… … ”Två av de tre familjemedlemmarna som äger husdjuret hade haft influensaliknande symptom innan katten blev sjuk”, skriver veterinären Ann Garvey på delstatens hälsovårdsdepartement i ett uttalande. Myndigheterna anser att det inte är helt överraskande, eftersom katter tidigare drabbats av andra influensatyper.”

Vem vill smitta sin lilla svansförsedda sambo oavsett vilken art den än tillhör? Dysterkvistarna drar givetvis slutsatsen att
– om man kan smitta katten så kan man också smitta fåglar som t.ex. änder. Det kan bli väldigt intressanta kombinationer av virus framöver, en mutation mellan fågel- svininfluensa och kattpest. Man ska nog inte skoja om sådant, för det kan mycket väl bli så att ett influensavirus hämtar upp andra egenskaper från andra arter och återkommer i elakare varianter.

Aftonbladet skrev i en ledarartikel att man tyckte att det var viktigt att bygga en vaccinfabrik. Expressen kontrade på sin ledarsida med en annan rubrik, – bygg ingen fabrik! Själv tolkar jag det som ett utslag av dessa bägge tidningars politiska inriktning. Aftonbladet är för en statlig fabrik, Expressen är förespråkare för marknadskrafterna. Att det skulle bli både snabbare, bättre och billigare för oss vaccinationskunder med en statsägd fabrik spelar givetvis ingen roll för Expressens marknads-
fundamentalism.

Nu ser svenskarna själva hur mycket krångel det blir när vi ska handla vaccin ute på den öppna marknaden, så den diskussionen är väl närmast att betrakta som avslutad nu?


För övrigt så brukar lilla Felin (bilden) brukar ibland stå på tre ben
när hon avbryter sitt vandrande mitt framför datorns bildskärm. Hon ser mig stint i ögonen vilket betyder att matskålen saknar innehåll. Försök inte, säger jag, tänk på att husse kan stå på ett ben, det kan inte du…

intressant Andra om: , , , , , ex svd dn ab t

  12 comments for “Vaccinera dig, tänk på katten!

 1. Marita
  9 november, 2009 at 15:52

  Vad söt hon är lilla Felin! :-)

  • 9 november, 2009 at 16:21

   Vad söt hon är lilla Felin!

   Och hon tycker att småfåglarna är söta. Så söta så att hon skulle kunna äta upp dem…

   Kisse

 2. Gösta Berling
  9 november, 2009 at 16:04

  Jag misstänker att jag inte kommer att vaccinera mig, jag tillhör ingen riskgrupp så jag får nog inte vaccineras före jul, och då känns faran kanske inte lika stor ?

  Dessutom har jag hört talas om att de som står i vaccinationskön tydligen är väldigt otrevliga mot sådana som inte ska vaccineras men som har andra (legitima) skäl att passera kön, de blockerar dörrar och hissar och smockan hänger i luften … Så som ren protest kanske jag uteblir.

 3. Gripen
  9 november, 2009 at 16:11

  På onsdag får jag mitt vaccin, och folk frågar om jag är rädd.

  Vilken fråga, jag är diabetiker så jag är inte rädd för sprutor och get mig själv 4 sprutor per dag. Jag är vaccinerad mot gud vet vad, för jag har varit och jobbat i skithål som man inte skulel ha kommit levande från om man inte var vaccinerad.

  Jag ser baconpest vaccinet som vilket vaccin som helst och bara en ytterligare spruta och jag är döds trött på att vara sjuk hela tiden av varje influensa som kommer förbi.

  Nu till om vi ska ha en fabrik eller inte så måsta jag säga skaffa oss en fabrik och investera i forsking för det kommer att löna sig i det långa loppet. Om vi inte gör det kommer vi att följa den väg som Argentina tog och vad USA nu går.

 4. Torsten (orginalet)
  9 november, 2009 at 16:43

  Se där! Äntligen ett riktigt tungt argument för vaccinering.

 5. nature
  9 november, 2009 at 18:09

  Nej! Jag kommer ådrig att vaccinera mig. All propaganda till trots!

  • 9 november, 2009 at 18:17

   Men tänk om katten blir smittad? :-I

 6. paranormal
  9 november, 2009 at 18:32

  Har fått kallelse för vaccinering imorgon. 91-90-89:orna vaccinerades idag. Imorgon blir det 88-87-86, osv. Det är vad jag å mina kompisar kommit fram till. Vi har börjat få våra kallelser nu. Du får nog vänta ett bra tag Jinge :P

  • 9 november, 2009 at 18:40

   Du får nog vänta ett bra tag Jinge :P

   Nej du min vän! Jag vaccinerade mig för tre-fyra veckor sedan nu… :-D

   • paranormal
    10 november, 2009 at 11:49

    :O! Joke’s on me :P Tillhör du riskgruppen?

    Föresten, googla vaccine conspiracy theories eller sök på youtube. Där är en jävla massa konspirationsteorier om hur freemasons å annat skit har att göra med det här och kopplar vaccineringen till massdöd år 2012 :P

    Sjukt att läsa men väldigt underhållande!

 7. palle
  9 november, 2009 at 21:19

  Fy fabian. Som om det inte var nog med svininfluensan – nu har vi kattinfluensa med :lol:

  ;) :D

 8. Mansour
  10 november, 2009 at 11:48

  Får man en kola efter vaxinet? Kanske kan förmå mig att släpa mig dit isåfall.

Comments are closed.