Katten så bra hjärtmedicin


Jag lyssnade på något radioprogram för en vecka sedan som handlade om åldrandets sjukdomar, bland annat om hjärtinfarkter och andra vanliga åkommor. Som bekant finns det mycket elände som kan drabba oss äldre, men jag tycker att de missade en väsentlig sak.

Katten är nog en av de allra effektivaste hjärtmedi-
cinerna som finns idag. En katt är blodtrycks-
sänkande och jag är övertygad om att en misse inverkar menligt på stresshor-
moner, och jag har dessutom praktisk erfarenhet av att de ökar välbefinnandet. Ljudet av en spinnande katt är klart läkande. Det är förstås synd om pälsdjursallergiker, de kan aldrig uppleva hur en varm och kelsjuk katt hoppar upp i knät och lägger sig tillrätta för att bli struken. Själv är jag hundraprocentigt övertygad om att den medicinska vetenskapen skulle kunna mäta upp förändringarna i realtid. Stressnivån sjunker, likaså blodtryck och hjärtfrekvens..

it Andra om: , , , , , , , ab ex dn svd sr


10 svar till “Katten så bra hjärtmedicin”

  1. Bra att du tar upp det!

    Jag bor själv och har ett stressigt arbete. Min husläkare har flera gånger sagt att mitt blodtryck varit högt, men inte tillräckligt för att äta medicin. Han frågade vad jag tyckte om katter, och mina föräldrar har haft katt under alla år. Han sa till mig att skaffa katt, en katt som jag fick gratis av grannen. Resultatet behöver jag inte ens berätta antar jag………..

  2. Jag tror betydelsen av en vänlig omgivning, det må gälla djur eller medmänniskor, är ett mcyket stort skäl till friskhet.

  3. Oj va jättesöt! Och det där typiska sättet med framtassarna. Själv har jag två mysiga katter. Katter e underbara djur. Utstrålar lugn och självständighet.

  4. En katt som spinner sittandes på ens mage är rätt så magiskt. Man gör dock bäst i att klia lagom länge och på rätt sätt, annars får man veta det. (^-^)/

  5. Jag är helt fascinerad av katter och jag har flera stycken. Visst är det helmysigt med en kurrande varm katt eller katta i knäet eller bredvid sig oavsett vad man håller på med. Men det finns gånger när det inte är så gulligt med katt, gånger när i alla fall jag behöver räkna till åtminstone tre. Klicka på länken till min hemsida där jag skrivit några rader om vad man får räkna med när man skaffar katt.