Intifada Tre?


Sociala media hamnar lite nu och då i tidningarnas rubriker, nu är det Facebook som är i blåsväder efter det att en grupp förespråkar starten av en tredje intifada från och med den 15 maj, en grupp som på kort tid fått 230 000 ”vänner”.

Bloomberg: March 24 “– Israel asked Facebook Inc. Chief Executive Officer Mark Zuckerberg to remove a page that it says is supported by 230,000 “friends” that calls for a Palestinian intifada beginning on May 15. The page includes remarks and movie clips that call for the killing of Israelis and Jews and the “liberating” of Jerusalem and of Palestine through acts of violence, Public Diplomacy and Diaspora Affairs Minister Yuli Edelstein wrote in a letter e- mailed to media yesterday.”

Facebook svarade att man inte tar bort material som av somliga betraktas som stötande eller störande med tillägget att Facebooks användare själva förmår avgöra om de vill stödja den sortens upprop. Och Israel har det inte lätt, idag berättas det återigen om större upplopp i både Syrien och i Jordanien. Kommer detta att fortsätta så omges snart Israel av länder där inte bara ländernas befolkningar är fientligt inställda till landet, utan även ländernas regeringar.

it , , , , , , , , , dn12 svd1 ex


22 svar till “Intifada Tre?”

 1. Det är på tiden att palestinierna sätter ner foten och säger att det räcker nu!

  • Det är på tiden att världen sätter ner foten och säger att det räcker nu med ytterligare intifador och raketer från Gaza!

   • Du tycker inte att det är berättigat med krav även mot Israel? Riva muren, eller flytta den till 1967 års stilleståndslinje. Riva alla illegala bosättningar och ge alla palestinier som är medborgare i Israel fullständiga rättigheter? För du är väl inte rasist va?

    • Jag är övertygad om att inga israelkramare går med på de alla kram som det finns anledning att ställa på staten. Det är samma som arabsnacket. Det är också en sorts rasism.

   • Jerry, den där nationalistiska och rasistiska högerfoten skulle jag vilja ge ett ordentlig tjuvnyp och därigenom få alla rättänkande fötter möjlighet att protestera mot denna genuina dumhet och okunskap du uttrycker!

    För det är i ännu högre grad viktigt att se till att Israel slutar ockupera och stänga in och fängsla och mörda barn till landets ursprungsbefolkning bara för att man förväxlat en mer än tvåtusenårig sagosamling med verklig historiebeskrivning.

    I själva verket var templet, sägs det, inget annat än en något större stamkyrka, helt oansenligt.
    Och inga som helst arkeologiska fynd talar för ett stort rike med den dignitet som sionisterna så gärna vill ge anspråk på.

    Det är dags att tala klarspråk. ägna sig åt verklig historieforskning och sluta med detta nationalistiska skitsnack!

    Man kan börja med Mazdamyten…

  • Det har de gjort de senaste sjuttio åren men har blivit nedtryckta av väst och de arabiska diktatorerna som har installerats av väst! de kallas nu för tiden för terrorister!

 2. Jag hoppas att vi slipper ytterligare intifador och folkmord i Gaza. Men samtidigt är det svårt att förstå hur palestinierna ska bete sig för att få sitt eget land, när till och med Abbas står på israelernas lönelista så undrar man ju. Där har de nåt att bita i först kanske?

  • när till och med Abbas står på israelernas lönelista så undrar man ju.

   Verkligen. I nuläget verkar Västbanken vara det lugnaste stället i hela Mellanöstern..

 3. När det gäller FB, så förhåller det sig så att vissa har över 3000 vänner, men de har i realiteten inte kontakt med fler än ett par stycken och vissa skaffar vänner för att ha många grannar i de spel de spelar. Man kan inte ha 230.000 vänner på FB, däremot kan sidan ”gillas” men är inte heller ett mått på hur många som stöder en 3:e intifada.
  Däremot haltar FB motivering att användare själva kan avgöra vad som är vettigt att gilla, som uppenbarligen inte gäller t.ex. klassisk konst av Zorn. Åsiktscensur är däremot nog något FB aktar sig för om det kan ge för stort bakslag.

 4. Det är ju klantigt av de muslimska organisationerna att bjuda in en antisemit till stockholm, men de kanske är trötta på ordet eftersom alla som inte tillber det utvalda folket är antisemiter?

 5. Det utvalda folket? Enligt sig själva ja…

  Jine! Skulle du inte skriva om den nya historieforskningen och Furuhagens bok? Den som visar att David och Solomon på sin höjd var hövdingar, och definitivt inga kungar? Tyckte att du skrev om det nångång?

  • Jine? :-)

   Jo jag ska skriva om den och ytterligare en historieprofessors nya bok. Det stämmer, det anses tydligen som mer än tveksamt om dessa individer funnits, liksom uttåget ur Egypten som ifrågasätts. Jag har dragit mig för att det är knepigt att reda ut skälen till att forskarna kommit fram till detta på 7-800 ord, vilket nog är det mesta bloggläsare orkar läsa..

 6. Facebook har stoppat den palestinska webbplatsen fritt Palestina men palestinierna öppnade det nya webbplatsen den tredje Intifadan
  De ansvariga på facebook har manipulerat och minimerat medlemmarna på den tredje Intifadans webbplatsen så att ingen får veta hur många som stödjer de

  Facebook tillåter de judiska bosättare att skriva vad de vill om palestinierna , dessa bosättare skriver bland annat att de vill ta död på alla palestinier och vill bränna deras hem samt kräver de av omvärlden att sympatisera med de
  Facebook har svårt med dessa bosättare , de skriver att de bor i Israel fast de bor i de illegala bosättningar på de ockuperade områden , de blir mycket arga när facebook lokalisera dessa bosättningar i Palestina

  Allt som är tillåtet för judar är inte tillåtet för palestinierna , webbplatsen den tredje Intifadan uppmanar folket från hela arab världen att Marschera till Palestina den 15 Maj och denna dag kallas för Nakbans dag
  Om facebook skulle våga stoppa webbplatsen då kommer miljoner att lämna facebook för alltid

 7. ICM genomförde en mycket intressant undersökning.
  7045 vuxna intervjuades i Storbritannien, Frankrike, Spanien, Holland, Italien och Tyskland.

  Här är resultatet:

  1) 50% anser inte att man är antisemit bara för att man kritiserar Israel.

  2) 70% anser att pro-israeliska lobbygrupper påverkar media.

  3) 67% anser att pro-israeliska lobbygrupper påverkar politiska agendan.

  4) 58% anser inte att EU:s lagar skall ändras för att de som riskerar åtal för krigsbrott kan besöka unionsländerna.

  5) 65% anser att Israel inte behandlar alla religiösa grupper jämlikt.

  6) 45% anser att Hamas bör inkluderas i fredssamtalen.

  7) 41% anser att Israels förtryck mot palestinierna är en av de största hindren för fred.

  8 ) 40% anser att bosättningarna är de största hindren för fred.

  9) 51% tänkte på Gazaremsan när de hörde ordet “Israel/Palestina konflikten”.

  10) 34% anser att Israel inte är en demokrati medan 64% anser att Israel (oavsett om det är en demokrati eller ej) förtrycker minoriteterna i landet.

  11) 13% anser att Israel är ett större hot mot världsfreden mot 7% för palestinierna.

  12) 53% är medvetna om att Israels ekonomiska blockad mot Gaza är olaglig.

  13) 64% anser att attacken mot “Freedom Flotilla” maj 2010 var olaglig.

  14) 60% är medvetna om att Israels offensiv mot Gaza vintern 2008/09 var olaglig.

  15) 48% anser att Israel utnyttjar judarnas lidande i Europa för att få sympatier för stöd.

  16) 39% anser att “Israel/Palestina” konflikten göder islamofobi i Europa.

  17) 54% anser att al-Quds (Jerusalem) bör vara en neutral internationell stad.

  http://www.icmresearch.co.uk/index.html

  • Skrämmande siffror. Hur ’bara’ 40 % kan förstå att bosättningarna är det enskilt största hindret för fred visar att Bosättarlobbyn har lyckats i sin agenda att sätta dagordningen. Likaså att ’bara’ 50 % anser att man får kritisera Israel utan att vara antisemit.

   Att ’bara’ 45 % anser att det folkvalda Hamas, Palestinas enda legitima förhandlingspart, ska få delta … förmodligen är det ännu färre som anser att de ska leda förhandlingarna för palestiniernas räkning … är även det skrämmande.

   Dessa siffror är nedslående, framförallt när hela 70 % faktiskt förstått att s k ’pro-israeliska’ lobbygrupper påverkar media.