Vad ska man med Facebook och Twitter till egentligen?

Jag har tidigare varit inne på samma fråge-
ställning som nu, vad sjutton ska man med Twitter och Facebook till? Jo, jag tycker att Facebook kan ha vissa fördelar, man har koll på ett antal vänner på nätet. Men mina frågeställningar är långt ifrån besvarade.

Nu har jag lagt in en Twitterwidget till höger i en av spalterna, och det är mer än lustigt. För att skriva något där måste jag gå till Twitter som då ser till att mina maximalt 160 tecken läggs ut på min egen hemsida. Vitsen med detta är helt obegriplig. Jag åstadkommer samma sak enklare själv. Det är bara att fylla i en textwidget när jag ändå håller på med bloggskrället.

Vad jag annars ska med denna Twitter till har jag svårt att förstå. Andra kan givetvis läsa vad jag skriver, men är de intresserade så läser de bloggen, knappast Twitter? Jag är fast i min förställning att Facebook och Twitter bara är något totalt hypat och meningslöst för de allra flesta, utom dem som äger

dessa varumärken förstås. Det är säkert Big Business att ha kommit på detta. För jag antar att inte twitteranvändaren ”Jinges”, som den heter, går att kommentera?

Jag har dessutom konstaterat att vissa andra bloggare är såå förtjusta i dessa verktyg, något som gör mig helt förvirrad. Kan ingen vettig människa förklara vad man ska använda det till?

Jag tycker att det verkar som att Kejsaren är tämligen oklädd…

Andra om: , , , , , it AB1 DN

[tags]Facebook, Twitter, Hype, Användning, Internet, Bloggosfären[/tags]

  11 comments for “Vad ska man med Facebook och Twitter till egentligen?

 1. 23 mars, 2009 at 15:14

  Med så många användare som Facebook och Twitter verkar det knappast rimligt att säga att de är värdelösa, särskilt om man själv samtidigt erkänner att man inte förstår vad de är bra för.

  Även om jag själv är en sorts Facebook-skeptiker skulle jag säga att om du verkligen önskar förstå attraktionen med de båda tjänsterna behöver du helt enkelt använda dem ett tag till.

  Förresten går det visst att kommentera på Twitter, även om deras system för det är lite mer primitivt än det som finns på Facebook.

 2. 23 mars, 2009 at 15:36

  Jag använder Facebook till att knyta kontakter i samband med min översättningsutbildning och framtida jobb.

  Kanske också i samband med min träning…men i övrigt så vet jag inte vad jag ska använda det till.

 3. nature
  23 mars, 2009 at 15:40

  Facebook eller Lunarstorm? Visst är dem helt värdelösa. Så är mcyekt på nätet, i och för sig!

 4. 23 mars, 2009 at 18:04

  Twitter använder du väl när du är ute och knallar med din bärbara lilla dator och ser ett flygplan på väg till Bromma störta, och då börjar du snabblogga om det. Samtidigt gör hundra andra twittrare samma sak, och därigenom uppstår någon sorts massverkan.

  Facebook? Vad skall man med en ansiktsbok till?

  • 23 mars, 2009 at 18:07

   Jag slet bort Twitterwidgeten…

 5. MX
  23 mars, 2009 at 18:39

  Twitter funker med SMS, därav begräsningen på 160 tecken. Du skicker ett SMS till din blogg medan du är ute på stan, bloggen uppdateras och skicker SMS till alla som abonnerar.

 6. 23 mars, 2009 at 19:47

  De andra har redan förklarat varför Twitter är så viktig, den är mobilt. Kom också ihåg att alltfler medieföretag nu skickar ut Twitterflöden som du kan läsa när du sitter och skakar på SL-tåget.

  Facebook är faktiskt bra om du vill uppdatera dina släktingar och vänner med bilder och information utan att behöva mejla.

  Men Twitter är den viktigaste av de två.

 7. 23 mars, 2009 at 20:44

  Tja jag har facebook och tycker det är lagom kul. Jag är inte där mycket men jag kan hålla kontakt med alla mina löss m.m på det sättet.

  Sedan ursäkta med jag är nog från stenåldern men VAD ÄR TWITTER?

 8. 23 mars, 2009 at 22:09

  Det hela är jävligt självupptaget. Det räcker inte med en blogg – folk måste få uppdateringar om vad man håller på med flera gånger om dagen. Twitter är inte värt ett dugg. Sätt inte igång med borgerliga fasoner Jinge, ta bort twitter :)

 9. 23 mars, 2009 at 22:20

  Twittrar är ett måste när Du väl har börjat.
  Du kan kommunicera, ha omvärldskoll, nätverka, delta i en kampanj (Free Dawit Isaak är ett bra exempel på hur Twitter användes för att sprida en kampanj snabbt)Du får en snabbannons av dina blogginlägg till de som följer dig på Twitter, kan följa Annika Lantz och få ett gott skratt etc

  Mymlans inlägg om Twitter:_ http://blogg.aftonbladet.se/1/perma/1160350 är värd att läsas.

  Jinge Du måste följa fler och skaffa fler följeslagare för att ditt Twitterflöde ska bli intressant. Nu kommer jag att följa dig på Twitter för att se vad som händer med ditt twittrande. :)

 10. Pezster
  25 mars, 2009 at 16:59

  Bra inlägg! Fattar noll själv. En slags ”jag pallar inte blogga”-miniblogg.
  Klart det är en hype… samma sorts människor som går på hypen om Twitter är de som skulle äta bajs om det blev trendigt.

Comments are closed.