De rödgröna och Forum för Levande Historia

Forum för Levande Historia pekade ut bland annat Jan Myrdal när det gällde de Röda Khmerernas folkmord i Kambodja, man gjorde det i en reklamfilm som syftade till att visa att Myrdal var särskilt klandervärd. Sedan ville inte den ansvarige chefen Eskil Franck debattera med Myrdal, något som togs upp i en artikel i Flamman igår.

Jan Myrdal/Flamman: ”Hade Franck inte varit ämbetsman utan tidningsman då hade vi efter ett så uppseendeväckande angrepp mötts i offentlighet. Varken Aftonbladets eller Svenska Dagbladets – eller någon annan – ansvarig hade vägrat. Det hade inte ens fallit vederbörande in. Vore Sverige som stat vad barnen i skolorna får lära sig att den är då skulle ämbetsmannen Eskil Franck heller inte kunna uppträda som han gör utan svåra efterräkningar. Men som Sverige nu är tvivlar jag inte på att de politiskt ansvariga kommer att berömma och belöna honom. Det är till denna drängtjänst han valts och utsetts.”

Att Eskil Franck är en dräng som gör vad han blir tillsagd är uppenbart, valet att använda Mydal i en reklamfilm är möjligen utfört på order uppifrån, men det behöver givetvis inte vara det. Idag sitter Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna i kontinuerliga överläggningar med varandra om hur deras gemensamma politik ska utformas, man går också ner på en relativt detaljerad nivå i arbetet, därav rubriken.

Det är mindre än ett år kvar till valet 2010, men jag har inte hört någonting alls om hur de rödgröna ska agera med Göran Perssons skapelse FFLH. Det kan givetvis bero på att man inte går in på enskilda myndigheter, men i dessa dagar då integriteten är ett honnörsord så borde man göra det. Det

Myrdal

handlar om konungariket Sveriges integritet, och därmed landets befolknings.

Det gamla Östtyskland hade en myndighet som bestämde innehållet i historieundervisningen, Nordkorea har det idag. Det är det sällskap vi befinner oss i, nationell och internationell historieforskning duger inte som underlag när det gäller våra barns historieundervisning, vi måste ha en egen myndighet som lär ut ”rätt” historia. Vad tänker de rödgröna göra åt det om de kommer till makten?

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , dn ab ex svd t

  7 comments for “De rödgröna och Forum för Levande Historia

 1. Eldraken
  17 oktober, 2009 at 11:27

  Rasister undanbedes! / Jinge

 2. Sara G
  17 oktober, 2009 at 12:31

  En myndighet som skapar propaganda för den sittande regeringen och israel är en skamfläck för landet. Historieundervisningen ska vara så objektiv och så vetenskaplig som möjligt och inte ägna sig åt tyckande, eller peka ut personer som Levande Historia har gjort med Jan Myrdal. Historieundervisning ska istället att ta ett helhetsgrepp och ge ordentlig bakgrund till olika viktiga händelser och skeenden. Att Eskil Franck avböjer en dialog med Myrdal förstärker bara som hans feghet och faktiska okunskap. För övrigt saknar han de rätta förutsättningarna för uppgiften – att ge svenska barn en sann historiekunskap, byggd på vetenskaplig grund, och inte på sionism – och kommunist- och socialitshat som nu är fallet.

 3. Anders
  17 oktober, 2009 at 12:45

  Helt ärligt tror jag det är rätt höga odds på att FfLH överhuvudtaget diskuteras i samarbetet. Troligare att det kommer upp först om det blir en ny regering i så fall. Visst är det en principiellt intressant fråga, men ändå väldigt marginell och det finns tusen andra saker som det är viktigare att de rödgröna hamnar ”rätt” i.

  • 17 oktober, 2009 at 13:39

   Det togs upp i Ekots Lördagsintervju idag med Mona Sahlin. En partiskiljande fråga mellan (S) och (V) så det tas förhoppningsvis upp.

   • Sara G
    17 oktober, 2009 at 16:31

    Miona Sahlin behöver ”läsa på” när det gäller Palestinafrågan. Hon verkar mer än lovligt okunnig, samtidigt som hon verkar ha tagit mest parti för israel. Precis som Göran Persson…

 4. Martin Forsman
  17 oktober, 2009 at 18:19

  Tråkigt att Sahlin inte inser vilken viktig signal ett beslut om nedläggning av propagandakanalen FFLH skulle vara. Att det är en i sammanhanget struntsumma det kostar samt en ’mindre’ fråga gör den inte mindre viktigt som symbol. Hoppas verkligen att Vänsterpartiet försöker förhandla igenom en nedläggning av denna pinsamma myndighet.

  • Sara G
   17 oktober, 2009 at 19:03

   Fyrtiofem miljoner är väl ingen struntsumma, det räcker till många lärarlöner eller till andra viktiga personers löner – som nu dragits in i den offentliga sektorn på grund av den här regeringens fiffel med våra skatter!
   Det är också förfärligt att en sådan halvfigur som Eskil Franck ska få statlig ersättning för sitt klanteri! Alla minns väl de famösa enkätundersökningarna med ledande frågor?
   145 svenska forskare har protesterat mot myndighetens ovetenskaplighet med namnunderskrifter, men det biter varken på alliansen eller Sahlin.

Comments are closed.