Benny Andersson, Filantropen

Idag berättar Resumé att Benny Andersson skänker 300 000 kronor till Feministiskt Initiativ, eller F! som de skriver i sin logotype. Benny Andersson skänkte FI pengar redan vid förra valet, något som slogs upp stort i pressen.

Resumé: ”Benny Andersson fortsätter stödja Feministiskt Initiativ. Nu har han skänkt 300 000 kronor till partiet så de ska kunna trycka upp valsedlar. – Vi är väldigt glada över det, men vi är väldigt glada för alla som vill bidra, säger Gudrun Schyman talesperson för FI.”

Jag undrade redan då om varför han agerade finansiär åt FI, är han filantropiskt lagd och brinner för feminismen? Eller är han bara en sann, och förmögen, demokrat som är förtjust i Gudrun Schyman? Möjligen är det allt på en gång. Gudrun har gjort ett starkt intryck på många, även på sådana som inte självklart delar hennes åsikter i alla stycken, hon är helt enkelt en färgstark kvinna som är svårt att inte bli fascinerad av. Det är bara att gå tillbaka till tiden då hon var ordförande i Vänster-
partiet, opinionsmätningarna var en fröjd att läsa.

Ibland undrar jag hur mycket Svenskt Näringsliv bidragit till de borgerliga partiernas valkampanjer, främst moderaternas. Antagligen rör det sig om högst avsevärda belopp, men Reinfeldt säger att valhemligheten hindrar honom från att berätta. Precis som om Svenskt Näringsliv skulle ha rösträtt i valet. Sin rösträtt har de köpt i förväg, före valet. Tjuv och rackarspel handlar det om, det är inte bara media som springer borgerlighetens ärenden. LO:s bidrag till (S) är antagligen att likna vid ett piss i Mississippi i jämförelse.

i Tags: om , , , , , , , resume dn di ex t

  8 comments for “Benny Andersson, Filantropen

 1. Sara G
  14 maj, 2010 at 17:18

  Om man känner Gudrun så är det lätt att inte bli fascinerad av henne.
  Solen har också sina fläckar.
  Jag hade föredragit att hon stannat kvar i Vänsterpartiet och inte dragit iväg åt sitt håll med Ulla Hoffmans feministmanifest under armen.

  • 14 maj, 2010 at 17:23

   Du menar att hon inte är så kul i verkligheten som hon är i radio/TV ?? :-)

   • Sara G
    14 maj, 2010 at 18:13

    Kul och kul, jag vet inte…
    Hon kan vara lika tråkig som vi andra, ibland.
    Vi träffas inte längre när hon har gått ur Vänsterpartiet.
    Men hon är en publikmagnet, folk höger som vänster, stannar upp och lyssnar uppmärksamt när hon tar micken och börjar tala här på torget i lilla moderata Simrishamn.
    Det är en mycket märklig upplevelse.
    För det är ytterst få människor som folk verkligen lyssnar på.
    Gudrun är ett undantag.
    Hon lär väl komma in i kommunfullmäktige till hösten och trängas med oss.
    Det kan väl i och för sig vara bra att de mest förstockade kommunpolitikerna tvingas blir mera uppmärksamma.

    Jag står tack och lov så långt ner så att jag riskera inte någon plats.

 2. Pingback: Svensson
 3. 14 maj, 2010 at 18:24

  Åhh, Gudrun! Var det inte så Kurt Olsson (Lasse Brandeby) sa om sin kärlek i Damorkestern? Kanske det är så Benny säger också.

 4. 14 maj, 2010 at 20:27

  Eller Björn, islamofoben, som man också skulle kunna säga:

  http://www.expressen.se/1.327168

 5. Mattias
  15 maj, 2010 at 09:56

  Hampus vad har Björn med Benny att göra? Bara för att de båda var medlemmar av ett visst uselt popband behöver inte det betyda guilt by association.

 6. Danne
  16 maj, 2010 at 01:12

  Ballt gjort av Benny. Håller med Sara G att Gudrun skulle ha stannat i V, kanske tagit en paus från politik och engagerat sig i feministiska frågor och sedan kommit tillbaka till V, när V ”nystartade”.

Comments are closed.