Störande värme och Varg?


Idag gick jag och handlade redan vid åttatiden på morgonen, orsaken var de prognoser som talade om 32° i skuggan, en temperatur som jag tycker låter skräm-
mande hög. Så varmt blev det inte, men prognoserna pekar fortfarande på nivåer som inte är bra för oss som har problem med det kardiovaskulära ((hjärta/blodomlopp)) systemet.

Nödlösningen heter badkar. Blir det riktigt varmt så fyller jag upp badkaret med vatten som är runt 18-19° och kryper ner en stund för att svalka mig. Idag blev det inte så varmt inne, kanske mest beroende på att det fläktar lite ute. Jag bävar dock för hur det kommer att bli i framtiden om dysterkvistarna får rätt. Om medeltemperaturen stiger till följd av alla utsläpp så kan det bli riktigt besvärligt. Hur infrastrukturen skulle påverkas av en höjning av havsnivån på 6-7 meter vet vi väl inte riktigt, men att det skulle bli kaos råder det knappast några tveksamheter om.

Annars planerar jag att besöka min dotter och hennes familj några dagar relativt snart, de har sitt sommarhus uppe på gränsen till Rialareviret, då förstår alla vad jag är ute efter eller hur? Jag har ett hyfsat hum om var föräldraparet och deras valpar befinner sig, det vore jättekul att offra ett antal timmar på att sitta i en buske med teleobjektivet. Jag har sett varg i verkligheten en gång, men den gången låg kameran i bilen.

Men som sagt, först får vädret bli sådant att man kan vistas ute i 6-8 timmar… (PS, jag köpte 1,5 liter glass i affären…:)

i , , , , , , , ab ex svd dn1 t


2 svar till “Störande värme och Varg?”

  1. Inte en röde varg? ^^
    Läste i Västerås tidning(tror det var den), att det finns ett flertal vargar i Västmanland.