Riskkapitalismen och marionetterna


Jag har varit inne på ämnet riskkapitalister förut, och som det nu ser ut så kommer det att bli åtskilliga gånger till. Orsaken är att vår finansminister är en attrapp precis som vår f.d. miljöminister, Andreas Carlgren.

I media framställs det ofta som att Anders Borg är en populär minister, antagligen för att hans guldring i örat ger en felaktig bild som antyder att han både är ung och modern. Allt fler inser dock att den politik han företräder är den vanliga gamla unkna högerpolitiken, en politik vars mål är att skilja på folk och folk. Regeringens målsättning är att sälja ut så mycket som möjligt av den offentligt drivna verksamheten för att sedan avgiftsfinansiera den. Det tycker man är en bra metod att åstadkomma det önskade resultatet.

Själv är jag hjärtsjuk och har då indoktrinerats med ett uttryck som moderaterna kallar ”vårdval Stockholm”. Men något val har jag inte i praktiken, det enda valet för min del att vända mig till ett privat bolag som ägs av Investor och andra riskkapitalister. Jag får inte träffa en lands-
tingsanställd hjärtläkare om jag inte faller ihop på gatan utanför sjukhuset, så fungerar högerns fria vårdval.

Att företaget som jag anlitar har lurat Stockholms Läns landsting på mångmiljonbelopp genom att debitera skattebetalarna för undersökningar som de aldrig har utfört spelar tydligen mindre roll för Filippa Reinfeldt, de har fått förlängt förtroende i alla fall. Den förre hjärtläkaren förklarade saken genom att berätta att man från företagets sida hade prissatt vissa tjänster för lågt, därför lurade man Landstinget. (forts nedan..)

Vår marionett till finansminister gör ingenting åt saken. Han sprattlar när hans skötare drar i trådarna och kan till och med prata. Han säger ”– Det där måste vi titta på” när någon journalist frågar honom vad man ska göra åt saken. Hundra journalister av hundra nöjer sig med det svaret tyvärr, och det vet attrappen och hans skötare.

Att vi skattebetalare blir dubbelt lurade är ett faktum som många börjat inse idag. Men trots det så är jag inte särskilt hoppfull, när man startade demonstrationen Occupy Stockholm så valde man att gömma demonstrationen på ett ställe där den inte syns. Själv misstänker jag att det är moderaterna och Timbro som nästlat sin in i verksamheten och att Occupy Stockholm likt finansministerattrappen är – marionetter.

Idag rinner miljarder ut ur landet till olika skatteparadis, det är inget vi kan göra åt eftersom attrappen ” – Tittar på det” och så länge det tillåts pågå så sker ingenting. Jag trodde personligen att finansministrar skulle se till att skapa nya lagar, men det gäller inte vår. Han har redan ordnat med de lagar som krävs för att företagen ska få plundra skattebetalarna in på de bara benknotorna i Sverige.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 svt sr ex1 dn svd1


12 svar till “Riskkapitalismen och marionetterna”

 1. Det märks mycket väl att moderaterna odlar myten om ”superekonomen” Anders Borg.

  Det är bara lyssna på Fredrik Reinfeldts lovprisningar av honom av och till..

  Exempelvis kommer jag ihåg att han sade i och med valet 2010 att det inte skulle bli någon Anders Borg utan Fredrik Reinfeldt, så kaxig kändes han! Jag kommer ihåg det eftersom det kändes så otroligt tillgjort.

 2. Bra lägesbeskrivning Jinge. Vad man önskar att fler skulle förstå och inse. Du fick med ringen i örat men glömde svansen, fast ännu så länge vet vi inte om, men kan ana att, det även gömmer sig en bockfot eller två…

 3. Marionetten Borg, Nickedockan Reinfeldt och attrappen Carlgren. Fint styre vi har i detta vårt snart sålda land med sin förslavade befolkning.

 4. Ja, vad ska man säga? http://xxxx En stor kanadensisk studie har visat att dödligheten är högre i privat vinstdriven sjukvård jämför med privat icke vinstdriven sjukvård.

 5. Dina kommentarer passar bättre då jag skriver om (S) och hur de sköter regerandet… / Jinge

 6. Nu ska Falu kommun med största sannolikhet riva avtalet med Carema sedan nya skandaler avslöjats. Vårdföretagarna, intresseorganisationen för Privata vårdföretag, kommer nu ’eventuellt’ att inleda en granskning mot medlemsföretaget men få tror på allvar att de kan riskera att en av deras största medlemmar utesluts.

  Vårdföretagarna säger också att det ’givetvis’ är bra att företagen granskas men menar samtidigt att granskningen mot Privata Företag är ’orättvist’ hård, hur det nu skulle kunna vara ett försvar att kommunala bolag också missköter sig. Meningen med privatiserande av verksamhet var ju att den heliga ’konkurrensen’ skulle driva upp kvalitén men av det verkar det ju inte ha blivit mycket.

  http://www.corren.se/Sverige/?articleId=5840412

  • Som jag har fått lära så brukar väl konkurrens mest handla om prissättning och hur man strippar det man vill sälja på innehåll så att det ser billigt ut ? Ska den funka oxå ? Jamen då blir priset det här istället.

   För övrigt är jag less på pudlande politiker och företagsledare, det skulle vara befriande med nån som antingen sätter upp en dj-a attityd och säger ’det är väl klart att vi vill tjäna pengar, jobbar du gratis t.ex. ?’ alternativt en lite mer japanska attityd där dom gråter och avslutar med att begå harakiri i TV. Vadsomhelst men f-n inte fler pudlar nu!

    • Jag tror iofs att Juholt pallar trycket, han verkar vara tillräckligt mycket av träskalle för att tåla oöm hantering, sannolikt är det nog därför det kampanjas så in i h-e mot honom, intrycket är att han skrämmer skiten ur borgarna och detta innan han ens hunnit ge uttryck för någon politik. :)

     Vad jag känner är att det är dags för ett nytt krishanteringsparadigm hos våra beslutsfattare, dessa till intet förpliktande pudlar gör mig direkt illamående. Tacka vet jag jappsens föreställningar även om dom nu mer och mer tenderar att börja anamma sina västliga kollegors olater.

 7. Det är ju det jag har försökt sagt tidigare.. Goldman Sachs eller ex anställda på Goldman såg till så att Grekland kom med i EMU för att nu krascha hela den Europeiska ekonomin med hjälp den usla Grekiska men även Italienska ekonomin.

  Nya ECB-chefen är ju oxo tidigare anställd från Goldman Sachs.. Skulle gissa på att finanschefen för Italien oxo är från Goldman Sachs.

  Så är det förvånande att nyheter som nedan dyker upp i massmedia..

  Goldman Sachs runs the world’: Trader tells BBC
  http://www.vancouversun.com/business/Goldman+Sachs+runs+world+Trader+tells/5465199/story.html

  ”LONDON – A financial trader in London caused a storm of outrage by suggesting that world leaders cannot do anything to prevent a global market collapse, saying that investment bank Goldman Sachs ruled the world.”