Riksdagsledamöterna bör ta med sig badkläder

Flera stycken tidningar, och även andra medier, har berättat att omställningen mellan vinter- och sommartid skördar dödsoffer, bland annat så väntas trettio svenskar avlida på grund av hjärtinfarkt till följd av tidsomställningen.

Redan där bör man givetvis dra ett streck för detta bytesvansinne. Om en reform skördar trettio dödsoffer varje år, och politikerna inte ändrar sig, ja då lämnar ju Riksdagen carte blanche för att medborgarna på egen hand ta itu med detta missförhållande. Politikernas främsta uppgift är rimligen att värna om befolkningens väl och ve, gör de inte det så bör man givetvis se till att de lämnar Riksdagen. Jag skulle tro att en hel del också menar att de dessutom ska ta sig från Helgeandsholmen simmande.. :-P

DN: ”I morgon måste du infinna dig en timme tidigare på jobbet på grund av sommartiden som infördes i natt. Känns det stressigt? Den känslan är du inte ensam om.

De närmaste två veckorna kommer ungefär trettio svenskar att dö av hjärtinfarkt som en direkt följd av den stress som orsakas av bytet till sommartid.

Det visar forskning från Karolinska institutet. Visserligen kommer hjärtinfarkterna att minska med ungefär tio fall i oktober, när normaltiden kommer tillbaka och vi får sova en timme längre. Men summan är ändå att tjugo svenska liv offras för sommartidens skull.”

Nu kan man konstatera att dessa trettio individer har en hjärtstatus som när som helst kommer störta dem i fördärvet oaktat sommartiden, men faktum kvarstår, trettio extra dödsfall varje år kräver åtgärder. Annars bör riksdagspolitikerna nog ta med sig badkläderna i sina attackportföljer. Man kan ju dessutom konstatera att Mälarens vatten är strömt så här års, och framför allt, det är kallt.

Jodå, jag raljerar lite, men återgår vi inte till en situation där vi har samma tid hela året så kommer den här frågan växa. Det som skrivs i år kommer att styra medierapporteringen i slutet av mars år 2013 och då skulle jag tro att rätt många tycker att frågan om badkläder är mindre viktig om man säger så, i plurret med dem bara…

I DN:s lilla opinionsundersökning klickade jag på sommartid året runt, om vi genomför den förändringen och därmed sparar trettio människoliv så avgörs frågan direkt. Om politiker av olika grumliga skäl inte vill ändra sig så får vi plocka fram listor på nejsägarna till valet 2014 så att vi får fram folk som genomför folkviljan, och den är absolut att spara trettio liv och införa sommartid året runt. Basta.

it Andra om: , , , , , , dn1 svt sr ab svd

  15 comments for “Riksdagsledamöterna bör ta med sig badkläder

Comments are closed.