Avliden på grund av vaccinet?

Idag trumpetade medierna ut nyheten att en person avlidit i samband med vaccineringen mot svininfluensa. Det låter förstås bestickande, och antagligen sög foliehattarna upp nyheten som svampar. Men i sak var uppgiften tveksam, minst sagt.

SR/Ekot: ”Mannen, som var i 50-årsåldern, hade ett nytt hjärta sedan 18 år. Han tillhörde därmed en av riskgrupperna som särskilt uppmanas att vaccinera sig mot svininfluensan. Mannen avled två veckor efter sin vaccinering, på grund av att kroppen började stöta bort det transplanterade hjärtat, enligt en rapport till biverkningsenheten på Läkemedelsverket. Samtidigt hade mannen inte skött sin medicinering för att förhindra avstötning. Det säger Ingemar Persson, läkare och utredare vid Läkemedelsverket.”

Som hjärtpatient har jag utomordentligt svårt att förstå att man ens kan tänka sig att missköta sin medicinering, framförallt om man har fått ett nytt hjärta. Å andra sidan vet jag inte hur man kan vara så säker på den informationen. Jag tycker att det borde vara en ren ryggmärgsreflex att göra vad som står i ens makt att peta i sig alla piller i den turordning och i den tid som sjuk-
vården rekommenderat. Samtidigt så kan man tänka sig att uppmärksamheten tenderar att avta efter arton år med ett nytt hjärta.

Men mer information än vad media nu redovisar lär väl knappast komma fram, men det är säkert tankeväckande hos många ur riskgrupperna att man faktiskt måste sköta den medicinering man ordinerats. Jag har själv fått frågan några gånger av olika sjuksystrar ”– Du tar väl medicinen ordentligt?” , självklart säger jag för det är just det, självklart. Jag inbillar mig att nittio-
nio procent av alla som på grund av sjukdom varit nära döden anstränger sig för att följa läkarnas råd.

Men det gäller inte alla dem som på oklara grunder misstänker att läkemedelsindustrin luras, de tänker minsann inte ta någon medicin eller vaccin. Det skrivs många kommentarer som stöder misstankar om läkemedelsindustrins bledrägeri, och efter att jag börjat radera de värsta påståenden i den vägen så kommer de till mig via e-post istället. Idag fick jag skäll för att jag raderat en kommentar som skyllde allt på CIA. Fanns det någon effektiv medicin mot alla galningar så skulle jag ta den också…

intressant Andra om: , , , , , , , , , ab1 dn123 svd12 ex123 konflikt babord anders annarkia anna ilsemarie k&å loke hampus rödam scraber t

  5 comments for “Avliden på grund av vaccinet?

 1. Christer W
  26 november, 2009 at 19:43

  Han kanske hade tröttnat eller var deprimerad, vem vet. Det är ju inte så jäkla kul att göra kalkyler över vilka förutsättningar som gäller och svaret är inte alltid så roligt.
  Själv har jag ett sånt där roligt preparat som får motsatt effekt i bland, då blir det jäkligt kort om tid.

 2. stigman
  27 november, 2009 at 00:43

  Kroppen har en otrolig förmåga att stå emot olika angrepp.
  Försöker undvika dessa konstodlade preparat och leva ett rörligt och omväxlande leverne med många organismer cirkulerande. Vid tecken på infektion gäller vatten i mängder, röd solhatt, ingefära, rysk rot , torskleverolja, honung och lite stillsammare rörelser. Alltför sunt liv och bacillskräck är nog inte roligt.
  Det verkar vara mycket stora vinster och avtalshemligheter i den där vaccin-industrin. Blev Pasteur miljardär?

  • nature
   27 november, 2009 at 20:57

   Eller förebyggande åtgärder. Vegetariskt mat. regenbuden Muay Thai träning. isbad och spikmatta. Det gör susen.

   Skämt och sida alla i man familj har nog nu haft svininfluensan. Lite ont i magen, lite feber samt och dylikt. Gick över på ett par dar. So What’s the Big Deal?

 3. Mange
  27 november, 2009 at 07:02

  De flesta som genomgått organtransplantationer tvingas ta mediciner immunförsvarssänkande mediciner hela livet. Att ge en sån person ett vaccin där en av tillsatserna är ett medel (Skvalen) som stärker immunförsvaret låter minst sagt riskabelt.

 4. 27 november, 2009 at 21:44

  Haha, jag är själv inte särskilt förtjust i vaccinet men desto mer intresserad av pillret mot alla galningar. Whenever you find it – bring it on!

Comments are closed.