Slussen kommer att skinna Stockholmarna!Det är med sorg i sinnet jag konstaterar att frågan om Slussen har blivit en principsak för Stockholms borgerliga majoritet. Slutnotan har vi inte en aaning om, det enda vi vet är att det kommer bli många många miljarder dyrare än vad de säger idag.

När frågan var som mest aktuell så räknade jag ut att varenda skatte-
betalare i kommunen skulle få betala mellan trettio- och fyrtiotusen för de borgerligas planer, och det inkluderar nyfödda bebisar som 90-åringar. Med andra ord så kommer det bli betydligt dyrare för dem som har arbete och är med och betalar för lekstugan. Och nu håller man på att planera för ett jättelikt bussgarage inne i berget, ett bygge som när det är färdigt sannolikt kommer stå tomt.

Den rälsbundna trafiken kommer att bli effektivare, och möjligen bygger man en tunnelbana ut på Värmdö och då behövs det definitivt ingen bussterminal, inte vid Slussen i alla fall. Kommande generationer kommer att förbanna politikerna i Stadshuset, de får nämligen betala för den borgerliga lekstugan. För ska sanningen fram så klarar sig nettokostnaden väsentligt under en miljard om man renoverar upp Slussen till nyskick, och varför inte göra slag i saken och jobba vidare på Benny Anderssons förslag om ett kulturslussen?

Det är en bra idé, framförallt eftersom platsen på hösten, våren och vintern kan vara tämligen kall och dragig. Då kan det behövas ett par konsertlokaler, teaterscener och restauranger. Sedan kan man, utan att det inkräktar på utsikten vare sig åt Saltsjön eller åt Mälaren låta olika caféidkare och andra näringsställen få husera temporärt på kajerna. (Du kan högerklicka och se slussenbilden i större storlek..)


i Andra om: , , , , , , , dn123 b12 svd12


3 svar till “Slussen kommer att skinna Stockholmarna!”

 1. Läs igenom reglerna för kommentarer innan du skriver något igen! Det är onödigt att kasta brandfacklor /Jinge

 2. Ja, att renovera Slussen är naturligtvis helt rätt. Det kan väl dessutom sägas ligga i tiden, återanvändning alltså. Det talas om att vi ska vara rädda om miljö, springa och panta burkar liksom att vi ska kasta tidningar och annat återvinningsbart på lämpliga platser. Men Slussen med omgivningar måste visst till varje pris massakreras och kastas bort. Vi har inte haft krig i detta land på lång tid, alltså måste vi förstöra själva istället tyx det.

  En totalrenovering och sedan till det att utveckla det hela till kulturslussen, det vore något som kommande generationer skulle kunna få glädje av, istället för att hata vår generation för klåfingriga politikera förstörelselusta vad gäller såväl Slussen liksom som mycket annat de givit sig på.

  Vi minns Hjalmar Mehr som förstörde den gamla kärnan av stan. Det är ungefär 50 år sedan. Människans minne tycks inte ens klara ett sådant tidsperspektiv. För om man kom ihåg något av vad som hände då, skulle man väl inte göra samma misstag nu?!

  Visstja, jag glömde ju av att alla politikers högsta dröm värkar vara att bygga monument över sig själva.

 3. Såg just att på SVTplay kan man i 30 dagar från nu se dokumentären ’När Domus kom till stan’, vilken handlar om hur stadsbilden i många svenska städer förvandlades på 1960-talet. Som sagt, man har från stadsplanerar- och politikerhåll gjort misstag förr. Uppenbarligen har ingen lärt sig något, som man ser på hela slussencirkusen.
  Den som inte redan sett bör passa på tillfället att ta del så missa nu inte att kolla på:
  http://www.svtplay.se/video/187817/nar-domus-kom-till-stan