Några Nyårsbilder från Haninge


Idag på förmiddagen tog jag en promenad i de närmaste omgivningarna, jag gick en bit på Sörmlands-
leden som passerar ungefär hundrafemtio meter från min port, och jag slogs av vilken enorm förstörelse som stormen Dagmar har ställt till med.

Men innan jag kom så långt så konstaterar jag, som vanligt kan jag tillägga, att när fyr-
verkerierna har gjort sitt så lämnar man skräpet rakt upp och ner. Jag är väl ingen ”Bror Duktig” själv när det gäller miljön, men nog sjutton skulle jag plocka upp efter mig.

Jag räknade inte an-
talet omkullblåsta träd, men efter den väg som jag gick så var det minst tio, kanske femton. Jag minns inte hur det var efter ”Gudrun”, men jag konstaterar att vinden denna gång har avverkat mer skog än tidigare.

Jag träffade också en annan gammal kamrat, ekorren på bilden. Jag brukar alltid fotografera ekorrar när jag ser dem, min bildsamling börjar väl bli komplett snart. Kolla själv genom att googla på ekorre site:jinge.se så hittar du en hel del av dessa bilder. De är faktiskt himla söta, och emellanåt svårfotograferande. Precis när man har ställt in skärpan så brukar de skutta iväg på andra äventyr.
Kurre Smack

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 ex svt sr dn svd


8 svar till “Några Nyårsbilder från Haninge”

 1. Vad gäller det här med kvarlämnade raketrester vill jag bara säga att nyårsdagens morgon kanske är lite tidigt att döma det.
  Saken är nämligen att man inte bör plocka upp nyligen avfyrade raketrör pga den potentiella olycksrisken, utan skall lämna kvar dem på plats under natten.
  Sen bör man naturligtvis återvända dagen efter och städa upp efter sig – men blev nyårsnatten sen kanske man inte gör det direkt i ottan.

  Jag har inga illusioner om att det allra mesta raketrester som lämnas heller aldrig plockas upp – men jag vill bara inte att man dömer alla som lämnar det efter sig.
  En del av oss gör det faktiskt med de bästa avsikter och återvänder sedan till ”brottsplatsen” och städar upp efter oss.

  Mvh, Nisse

  • De flesta finns kvar, så har det alltid varit. Går man ut i bushen så hittar man rester från föregående år om man letar.

  • Gäller det alla tomflaskor och allt pappersskräp som också ligger slängt överallt? I Sundbyberg ser det ut som en soptipp på vissa ställen. Nej då, jag tror att de som återvänder dagen efter är försvinnande få.

 2. Antalet raketer & dylikt minskar omvänt proportionellt mot antalet hundägare.

  Bara att välja,raketpinnar eller hundskit. ;)

  (Och nu exploderar hundägarna!) :-D

  • Nej, jag exploderar inte, blir däremot rasande på nonchalanta hundägare som svärtar ner oss alla som grupp. Jag skulle aldrig drömma om att inte plocka upp efter mina två hundtjejer.

   Men hundskit låter inte och det innehåller inte bly och andra cancerframkallande ämnen. Dessutom bryts det ner och ingår i ett naturligt kretslopp. Så jag väljer helt klart hundskit, om jag tvunget måste välja. :-)

 3. Ja man får väga det ena mot det andra , hade alla plockat upp sina rykande raketrester på fyllan och duktigt slängt i soporna direkt hade det sett fint ut på backen dan efter men istället hade vi ju slagit rekord i soprums/husbränder. Men för att toppa av: värst är ju de som skjuter upp sin hundbajspåse med sina fyrverkerier över till grannen, det blir ju både skit och fyrverkerier i ett, fy säger jag.. //Pelle