Jag (Jinge) lämnar Jinge.se idag !

Idag har jag bloggat i ungefär åtta år, år 2003 gjorde jag om min gamla hemsida till en anslagstavla med post-itlappar där jag skrev små kommentarer till vad som hände ute i världen, mest om politik förstås, men alltid begränsat till cirka hundra ord, det var det som rymdes på dessa *.jpg-lappar.

Men allt har sin tid, när man som jag kommer till en punkt där man tycker att man skrivit allt, och sedan skrivit allt igen och dessutom upprepat det massor av gånger, ja då är det dags att lägga ner verksamheten och göra något annat. Det som hindrat mig från att dra ur sladden har varit läsarna, det har kommit 121 000 kommentarer på sådant som jag har skrivit, kommentarer som jag har läst eftersom kommentarerna har varit modererade. Fem-sex procent av kommentarerna har slängts i papperskorgen på grund av avvikelser från de uppsatta reglerna om allmän hyfs, och för några dagar sedan så passerades besök nummer tio miljoner.

Men att slänga http://jinge.se på sophögen har aldrig känts aktuellt, själv vill jag förstås att bloggen ska drivas vidare, gärna av någon som inte känner att tangentbordet är helt utslitet. Men att bara lämna över bloggen till någon vars åsikter jag inte känner har aldrig känts aktuellt och när då Anders Romelsjö och jag pratade om saken för några månader sedan så kändes det självklart. Anders och mina åsikter sammanfaller väldigt ofta så därför blir det Anders Romelsjö som ska få överta bloggen, och det sker från och med i morgon den 25 juli 2012.

Egentligen så flyttade jag över sidan för flera veckor sedan, men eftersom vare sig Anders eller undertecknad var klara med andra sysslor bestämde vi oss för att avvakta till 25/7. Jag kommer antagligen inte att försvinna helt, jag kommer att dyka upp som gästbloggare lite till och från, framförallt då det händer märkliga saker ute i världen, och inom de områden som intresserar mig. Men kanske också då jag känner för att gnälla på allas vår plågoande – Alliansen.

Själv kommer jag ägna merparten av min energi åt http://Bilderblogg.se och fotograferandet. En del ämnen kommer att behandlas vidare där, men det blir knappast någon politik att tala om, vill jag skriva om det så väljer jag att bli gästbloggare på http://Jinge.se. Det är nämligen lite skillnad mellan hundra dagliga besök på Bilderblogg, bra dagar, och flera tusen dagliga läsare på denna blogg. Visst kan det bli en eller annan politisk klackspark även där, men då det gäller kängorna med tåjärn så blir det Jinge.se.

Just nu är det lågsäsong för bloggläsandet, därför är tidpunkten välvald. Dessutom är det lite sommar kvar och närmast på programmet står en kortare resa och en liten fototurné i Mälardalen, främst för att fotografera medeltida kyrkor och annat som förmedlar historiska vingslag. Jag hoppas att få se många av er på http://Bilderblogg.se men har rätt så små förväntningar, fotografering och/eller att titta på bilder är inte något större intresse hos bloggläsare vet jag, i alla fall om inte bloggaren ifråga är en välbyggd tonårsjänta som vissa bellor :-)

Jag känner mig säker på att Anders kommer att förvalta bloggen väl, och trygg i den förvissningen så lämnar jag nu över stafettpinnen..

F.ö. så tycker jag att ni ska läsa ordväxlingen mellan Mathias Hellsten och mig i kommentarsfältet..

Andra läsvärda bloggar: erik-rune, annarkia, arbetarperspektiv, fredrich, ilsemarie, kaj, k&å, lindelof, lasse, kerstin, rodevarg, nicke, varghjärta, vargreviret, jonas, alliansfritt, esbati, moteld, pierre, bilderblogg

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,