Jag (Jinge) lämnar Jinge.se idag !


Idag har jag bloggat i ungefär åtta år, år 2003 gjorde jag om min gamla hemsida till en anslagstavla med post-itlappar där jag skrev små kommentarer till vad som hände ute i världen, mest om politik förstås, men alltid begränsat till cirka hundra ord, det var det som rymdes på dessa *.jpg-lappar.

Men allt har sin tid, när man som jag kommer till en punkt där man tycker att man skrivit allt, och sedan skrivit allt igen och dessutom upprepat det massor av gånger, ja då är det dags att lägga ner verksamheten och göra något annat. Det som hindrat mig från att dra ur sladden har varit läsarna, det har kommit 121 000 kommentarer på sådant som jag har skrivit, kommentarer som jag har läst eftersom kommentarerna har varit modererade. Fem-sex procent av kommentarerna har slängts i papperskorgen på grund av avvikelser från de uppsatta reglerna om allmän hyfs, och för några dagar sedan så passerades besök nummer tio miljoner.

Men att slänga http://jinge.se på sophögen har aldrig känts aktuellt, själv vill jag förstås att bloggen ska drivas vidare, gärna av någon som inte känner att tangentbordet är helt utslitet. Men att bara lämna över bloggen till någon vars åsikter jag inte känner har aldrig känts aktuellt och när då Anders Romelsjö och jag pratade om saken för några månader sedan så kändes det självklart. Anders och mina åsikter sammanfaller väldigt ofta så därför blir det Anders Romelsjö som ska få överta bloggen, och det sker från och med i morgon den 25 juli 2012.

Egentligen så flyttade jag över sidan för flera veckor sedan, men eftersom vare sig Anders eller undertecknad var klara med andra sysslor bestämde vi oss för att avvakta till 25/7. Jag kommer antagligen inte att försvinna helt, jag kommer att dyka upp som gästbloggare lite till och från, framförallt då det händer märkliga saker ute i världen, och inom de områden som intresserar mig. Men kanske också då jag känner för att gnälla på allas vår plågoande – Alliansen.

Själv kommer jag ägna merparten av min energi åt http://Bilderblogg.se och fotograferandet. En del ämnen kommer att behandlas vidare där, men det blir knappast någon politik att tala om, vill jag skriva om det så väljer jag att bli gästbloggare på http://Jinge.se. Det är nämligen lite skillnad mellan hundra dagliga besök på Bilderblogg, bra dagar, och flera tusen dagliga läsare på denna blogg. Visst kan det bli en eller annan politisk klackspark även där, men då det gäller kängorna med tåjärn så blir det Jinge.se.

Just nu är det lågsäsong för bloggläsandet, därför är tidpunkten välvald. Dessutom är det lite sommar kvar och närmast på programmet står en kortare resa och en liten fototurné i Mälardalen, främst för att fotografera medeltida kyrkor och annat som förmedlar historiska vingslag. Jag hoppas att få se många av er på http://Bilderblogg.se men har rätt så små förväntningar, fotografering och/eller att titta på bilder är inte något större intresse hos bloggläsare vet jag, i alla fall om inte bloggaren ifråga är en välbyggd tonårsjänta som vissa bellor :-)

Jag känner mig säker på att Anders kommer att förvalta bloggen väl, och trygg i den förvissningen så lämnar jag nu över stafettpinnen..

F.ö. så tycker jag att ni ska läsa ordväxlingen mellan Mathias Hellsten och mig i kommentarsfältet..

Andra läsvärda bloggar: erik-rune, annarkia, arbetarperspektiv, fredrich, ilsemarie, kaj, k&å, lindelof, lasse, kerstin, rodevarg, nicke, varghjärta, vargreviret, jonas, alliansfritt, esbati, moteld, pierre, bilderblogg

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,


34 svar till “Jag (Jinge) lämnar Jinge.se idag !”

 1. Tack för allt! Majoriteten av hederliga folket ska absolut sakna dina artiklar… God fortsättning goda människan!

 2. Jag tar nu över som ansvarig för Jinges blogg, sedan Jinge frågade mig för en tid sedan. Det var inget lätt beslut. Jinge skriver ofta, han skriver bra och tar upp angelägna frågor, och är pensionär. Jag har liknande syn på många politiska frågor som Jinge, men arbetar ungefär halvtid och har alltså mindre tid. Pga. av detta och då det finns så många kunniga skribenter kommer jag gärna ge plats åt gästbloggare. Senaste året har jag skrivit långa inlägg på http://aromelsjo.se 1-2 gånger per vecka. Mitt första inlägg här kommer i morgon 25/7, (förutom inlägg som gästbloggare 13/7). Närmare presentation finns under Sidor.

 3. Jag kommer att sakna dig, Jinge. Jag har inte skrivit så ofta men läst desto mer. Ämnen som jag inte hunnit sätta mmig in i har jag alltid kunnat läsa om här, för du har ju varit så påläst hela tiden. Dina bilder har intresserat mig lika mycket så i fortsättningen blir det bilderbloggen.

  Och spännande att se vad Anders har att erbjuda.

  • Hej Amanda!
   Jinge har gjort en stor insats politiskt och som bloggare. Jag har uppmanat Jinge att vara kvar som gästbloggare, och det har han lovat i mån av tid. Tyvärr kommer jag nog inte att kunna blogga lika mycket som Jinge med tanke på arbete och annat, men det kommer också att finnas gästbloggare.

  • Instämmer helt och fullt i amanda:s inlägg ovan. Det övertensstämmer praktiskt taget helt i vad jag tycker en stund som denna, ett tack och lycka till till dig Jinge som jag besökt och läst nästan varje dag i flera år nu, och gjort ett och annat inlägg själv av skiftande kvalité! Och ett bra val tror jag du gjort när du överlåter din blogg till Anders Romelsjö, vars blogg jag upptäckt och gillat alldeles nyligen, och dessutom följde jag nyligen Anders debatt om Syrien här på jinge.se med någon Anders Frantzell från USA. En debatt där Anders resonerade övertygande! Så Anders jag ska även i fortsättningen regelbundet besöka din nya blogg jinge.se – m,en vad händer med din andra ”gamla” blogg? Mewn tack jinge för många intressanta stunder när jinge.se var din blogg, och lycka till!

 4. Googleannonsen är oslagbar . Om nu kontexten stämmer handlar den definitivt inte om Jinge. Beslutet att lämna över jinge.se, en av Sveriges största och i särklass vassaste politiska bloggar , kan inte ha varit lätt även om bloggen nu hamnar i goda händer. Engagemanget mot orättvisor och för människors lika värde har varit beundransvärd, ett engagemang Du tar med dig vart Du än går. Tack Jinge för många läsvärda stunder med intressanta, initierade och vassa blogginlägg.

 5. Hur blir min reaktion på det? Först: NEJ, det ingår ju i mina morgonbestyr – lika självklart som yoghurten och tandborsten – att kolla vad Jinge ger sig på idag då. Du är ju en av mina tre vise män! :-) Ytterst sällan har du uttryckt en annan uppfattning än min egen. Språket är spänstigt och lagom elakt, illustratioinerna underbara, jag har alltid mått lite bättre efter läsning. Så skönt att någon uttrycker exakt det man själv står för! Det är uppiggande att läsa en frände, det är lätt att känna sig ensam om sina värderingar i denna galna värld.

  Jag har full respekt och förståelse för ditt beslut, Jinge. Jag märker hur jag själv mer och mer jobbar med bilder i stället för ord. Jag kommer absolut att följa med dig till din Bilderblogg!

  Anders Romelsjös blogg har en ”tyngre” framtoning – hans inlägg kräver sin läsare. Inget man sörplar i sig till frukosten, direkt. Kanske kommer du att skriva lite mer ”lättillgängligt” nu, Anders? Oftare och kortare?

  Hur som helst, så önskar jag er båda lycka till! Och tack, tack, tack, Jinge, du har förgyllt min vardag!

  • Det är svårt att försöka ta över efter en så duktig och viktig bloggare som Jinge.
   Tack för dina synpunkter och goda råd, Anita!

   Ja, jag kommer att vanligen skriva kortare och mindre tungt än på htpp://aromelsjö.se! Helst max 700 ord, som Jinge brukar säga.
   Och oftare, helst minst 1 inlägg per dag, och gärna fler. Du kan bidra med dina kommentarer – och kanske som gästbloggare någon gång?

   • Du kommer att göra det med den äran!

    Jag tvekade om jag skulle använda ordet ”lättillgängligt” – en text kan ju vara både omfångsrik OCH lättillgänglig. Det jag syftade på var att dina inlägg, åtminstone för mig, ofta innehåller nytt material, ofta med en ny vinkling. Sådana texter kan vara enklare att läsa i pappersformat, tycker jag. Jag skulle gärna läsa dina inlägg i exempelvis Ordfront.

    Tack för inbjudan, men jag tror jag gör mig bäst i kommentarsfältet. Jag är alltför ostrukturerad och okunnig för att våga mig in på dina och Jinges domäner. Jag går på magkänsla mer än på intellektuell skärpa. Så jag fortsätter som ivrig påhejare från åskådarplats. :-)

  • Håller med dig Anita. Nu blir Onakan och kaffet aldrig detsamma.
   Och tack Jinge för allt.
   farfar Åke

  • (OBS! Detta är ett nytt inlägg istället för ett tidigare som försvann någonstans??)
   Instämmer helt och fullt i Anitas:s inlägg ovan. Det övertensstämmer praktiskt taget helt i vad jag tycker en stund som denna, ett tack och lycka till till dig Jinge som jag besökt och läst nästan varje dag i flera år nu, och gjort ett och annat inlägg själv av skiftande kvalité! Och ett bra val tror jag du gjort när du överlåter din blogg till Anders Romelsjö, vars blogg jag upptäckt och gillat alldeles nyligen, och dessutom följde jag nyligen Anders debatt om Syrien här på jinge.se med någon Anders Frantzell från USA. En debatt där Anders resonerade övertygande! Så Anders jag ska även i fortsättningen regelbundet besöka din nya blogg jinge.se – men vad händer med din andra ”gamla” blogg? Men tack jinge för många intressanta stunder här på jinge.se och lycka till, men hoppas få se några nya gästinlägg från dig efter hand!

 6. Jag önskar Anders lycka till och framför samtidigt ett stort tack till Jinge för många års god opinionsbildande gärning.

  I vissa frågor har jag väl tyckt att Jinge har varit lite väl opportunistisk (Staten & Saab, vargromantik, inställningen till Lars Lagerbäck och Tomas Bodström) men i det stora hela har även jag känt mig befryndad med Jinges synpunkter. Lycka till med Bilderbloggen och som gästbloggare !

 7. […] Platsen ligger precis i anslutning till Gröna Lund, på den östra sidan om nöjesfältet. En del av kontoret ligger där och diverse andra lokaler. Markägare är Djurgårdsförvaltningen och hans kungliga majestät, Kung Carl XVI Gustaf, som också lär heta Folke Hubertus. Han har diverse öknamn också, och narraktiga medborgare har till och med präglat ett mynt där de bytt ut texten för att påvisa hans brister som äkta make. Texten går ut på att med okvädningsord hävda att så ”äkta” är han minsann inte. […]

 8. Palestinierna kommer att sakna dig Jinge . Jag har översatt de flesta av dina bloggposter till arabiska och det var ett nöje till mina landsmän att läsa det du skrev
  Du var det enda bloggare som belyste det palestinska tragedin trots risker och hot samtidigt känns det sorgligt att du slutar så plötsligt

  Nu har du tid att plocka kantareller och ta långa promenader . Jag önskar dig all lycka

  Tack så mycket

 9. Tack, Jinge, för ditt idoga bloggande! Har inte kommenterat så mycket här, men jag har läst dig sedan länge. Jag önskar god fortsättning med Bilderblogg, och önskar Anders lycka till med Jinge 2.0!

 10. Oj, tack för all tid Jinge! Jag hoppas du hittar en båt och lite fulväder så du kan njuta av livet!

 11. Synd! Men jag förstår dig. Jag är i samma ålder, och oxo med fotointresse (utöver allt annat), och är imponerad hur produktiv du varit. Har ibland haft avårt att hinna med att läsa allt. Men lycka till med fotandet!

 12. En epok är över känns det som. Om nu inte detta är ett skämt. Snarlikt farfar Åke undrar jag till vilken blogg jag tar min grogg framledes. Hur kan du vilja sluta med sådana tittarsiffror? För att inte tala om den politiska gärningen. För det mesta har det varit mycket läsvärda inlägg. Bortsett från en del elakheter förstås, som detta hackande på Zlatan. Anders blogg har väl varit OK, men det är för mkt fokus på utrikeshändelser.

 13. Ooops, höll nästan på att sätta tangentbordet i halsen. Förvisso har vi nog anat att något varit i görningen en tid, men detta kom plötsligt i alla fall, och som påpekats kommer nog inte grötslafsandet på mornarna att bli riktigt detsamma.

  Tack Jinge för all tid ock kraft du lagt ned i detta projekt, både i form av bra texter i intressanta ämnen, i vissa fall kanske man inte riktigt varit på samma spår men flertalet har man myst och tänkt att att bra att det kom upp, och naturligtvis alla så slående illustrationer. Vad man lätt glömmer är det arbetet som måste ha krävts för att gå igenom alla kloka, knäppa, roliga, bitska osv kommentarer som skrivits genom åren. När man sedan betänker att du hållit på med sådana här grejor sedan datorernas stenålder så blir det än mer imponerande, och lite med vemod minns man ju BBS-tiden och den pionjäranda som rådde då bland dem som sena kvällar kopplade upp sig med sina långsammodem och ambra- eller grönskimrande monokromskärmar i vissa fall med lyxig Herculesgrafik…

  Nu äntligen får du får mer tid till att plåta. Det ska bli kul att spana in, och förmodligen komma med en eller annan kommentar på bilderbloggen ;-)

  Efter all denna lovprisan får man oxo önska Anders lycka till med fortsättningen på det som jag tycker är en av de riktigt viktiga platserna att hålla koll på. Ser fram emot ett väl förvaltat arv med många intressanta ämnen och bra texter som vi redan sedan tid fått ta del av.

  Lycka till båda två!!!

 14. Göbben är välförtjänt av en semester. När sedan skrivklådan blir för stor så får vi ett kärt återseende. Kul att bloggen inte försvinner. Alles gut.

 15. Själv har jag förmodligen varit en närmast galen motståndare mot många av Jinges åsikter under hela tiden jag själv varit verksam. Jag har fått många kommentarer raderade, ibland har jag troligtvis förtjänat det, ibland tycker jag det varit konstigt. Men det är ändå en del av bloggosfären som försvinner. Hej, Anders. Jag är säker på att vi kan bli lika galet osams som jag och Jinge har kunnat bli ibland.

  • Lite synd att Jinge valde att besvara mitt avsked med personpåhopp, även om jag kanske försökte spetsa till mitt meddelande var det inte meningen att vara otrevlig mot dig. Men jaja, då vet jag.

   • Jag skulle visserligen kunna fråga precis i vilket inlägg jag har kommit med något direkt påhopp mot dig. Men istället för att försöka gräva fram något sådant exempel – utan att lyckas – skulle ytterligare än längre tirad dyka upp, så vi lägger väl ner för nu.

 16. Tack Jinge, för den otvivelaktigt bästa och mest intressanta vänsterbloggen i landet!
  Sköt om dig!
  Bamsekram från Sara G

 17. Tack för de här åren! Jag blev ledsen, när du lämnade ABC-klubben, men glad igen, när du började med din blogg. Som tur är finns ännu fotolasse.se kvar av de bitska från ABC-tiden.
  Lycka till med Bilderbloggen!
  Kjerstin L

 18. Tack för den här tiden Jinge och lycka till Anders.
  Även om mina åsikter och ställningstagande för det mesta aldrig stämmer med dina Jinge, så har för det mesta funnit sort nöje och behållning i att läsa det du skriver. Om inte för något annat syfte så för att själv få andra vinklingar på händelser, skeenden och problem.

  Att vara ensidig med den information man läser, hör och tar in, är som att vara enögd; man får inget djupseende och perspektiv.

 19. Tycker det är väldigt tråkigt att du slutar är inte lika vänster som du, men har alltid gillat dina inlägg om S och vilken riktning du tycker de ska ta. Även omdömen om olika S-politiker har varit väldigt givande. Hoppas att du i framtiden ångrar dig och kommer hoppa in här och blogga då och då i framtiden också. Med vänlig hälsning, Alex

 20. Tack för flera underhållande år med både gräl och instämmanden (mest gräl förstås).

  Ha det gott och lycka till med förehavanden.
  Mvh Erik.

 21. Bra jobbat så länge du höll på. Men jag tror nog du har svårt at hålla dig borta från tangentbordet. Bloggandet blir liksom en livsstil.