Den Kungliga Huvudkommunen, Fjollträsk (Dagens bild)


Häromdagen så var jag inne i den kungliga huvudkommunen och promenerade, något som jag brukar ägna en del tid åt. Att ett visst politiskt landsbygdsparti kallar sin lokalavdelning för Stureplanscentern beror säkert på någon sorts avund, vad de kan ha för anledning att vara avundsjuka vet jag inte riktigt. Alla vet att man ute i landsorten, främst norröver, ofta kallar Stockholm för Fjollträsk, orsaken är väl densamma som får dessa partier att hitta på så märkliga namn på sina lokalavdelningar kan man tänka.

Skälet till att jag visar just Drottninggatan har att göra med att jag för ett tag sedan visade en bild tagen från andra hållet, då en somrig bild i augusti med mycket turister, idag något mindre somrig men fortfarande en del turister. Längre fram i höst så kommer jag att ägna en tid åt att fotografera staden kvälls- och nattetid. Jag borde också se till att fotografera något av de lokala lantbruken söder om staden, varför inte ett fält med nysatt potatis? ;-)

it Andra om: , , , ,


5 svar till “Den Kungliga Huvudkommunen, Fjollträsk (Dagens bild)”

  1. Centerpartisterna försöker förgäves att erövra huvudstaden. Varken Annie Lööf eller Fredrick Federley har insett att det krävs en något mer genomtänkt agenda för att entusiasmera stadens invånare.

  2. Riktigt mysiga bilder! Myllrande liv och rörelse! Orginalen är säkert pangbilder!
    Jag är verkligen nyfiken på vilken kamera och optik har du använt för dessa två?

  3. Fält med nysatt potatis, briljant! Det är väl vad de tror på stureplan, de som inte varit ute i värkligheten. Nysatt potatis, på hösten?!:-)