Dagens bilder, plus en antirasistisk bild…


Den första bilden jag visar tillhör definitivt avdelningen ”kort”. Jag knallade upp till Västerhaninge idag och passerade då detta koloniområde när jag nästan var framme. Och det är klart, försommar och kolonilotter betyder att kaffetermosarna åker fram och samvaron med kolonigrannarna kommer igång. Jag tyckte att det såg så somrigt ut att det trots allt blev ett kort.

Bilden ovan förställer Coca-Colas huvudkontor i Sverige, det ligger i Jordbro i omedelbar anslutning till Coca-Cola-fabriken. Jag vet inte om de arbetar treskift inne i fabriken, men jag skulle nästan tro det. I alla fall blandar de vatten, socker och ett antal kemikalier för att åstadkomma en dryck som jag själv inte tycker om, men som uppenbarligen faller ett stort antal människor på läppen.

Men jag vet inte, jag har hört att Coca-Cola är utmärkt om man vill ta bort rost. Jag har också hört att en tand försvinner efter ett tag om den läggs i ett glas med drycken ifråga. Jag vet givetvis inte om det är sant eller om det är skrönor, jag har aldrig testat. Det som framgår av bilden är att sockret körs på järnväg till fabriken, och många gånger står det långa rader av järnvägsvagnar med socker. Jag tror att det kommer nya tåg varje dag med produkten ifråga.

Men jag vet att jag hört ett rykte om att flera gäng med ungdomar brukar träffas på Hanveden, som råkar vara den vattentäkt som Coca-Cola använder till sina drycker. Ryktet säger att dessa ungdomar planerar att träffas nu på sommarkvällarna och ha med sig flera plattor med starköl, sådant skapar kissnödighet, enligt dessa ett bra sätt att sprida en del av Haninge till andra delar av landet…
Sista bilden får vara ytterligare ett antirasistiskt inlägg i debatten, jag har redan skrivit idag om ett parti med rashat på agendan, därför kändes det extra bra att se en massa vitsippor på Jordbrogravfältet idag. (För övrigt, vill man se någon av bilderna i större storlek så kan man högerklicka på den för att visa den i ett separat fönster..)

it Andra om: , , , , , , , , , svt svd1234567 ab123 sr1 gp dn12


4 svar till “Dagens bilder, plus en antirasistisk bild…”

  1. Nej en tand försvinner inte om man lägger den i ett glas cola. Mythbusters testade och kom fram till att tanden endast blev lite missfärgad.

  2. Tanden försvinner inte, i alla fall inte över natten, men den blir brun. Rekommenderar första säsongen av Mythbusters, de tillägnar en del av ett program till att testa just Coca Cola-myter. Intressant avsnitt.

  3. Testade själv CocaCola som lösningsmedel för ca 20 år sedan, när verken aceton eller bensin fungerade på fönsterklisterbilder. CocaColan funkade bra, har inte druckit det efter det! Rätt läbbigt faktiskt, när man tänker, hur folk hinkar i sig Coke.

  4. CC fungerar alldeles utmärkt som kopparputs. Stryk på o vänta några min. Putsa! Klart!
    Har själv testat.