Kommer SD och Springsteen att manifestera mot rasism 22 juli?


Sverigedemokraterna har under en längre tid sammankopplats med Anders Behring Breiviks massmord på ungdomar i Norge. Partiet har givetvis försökt värja sig mot en sådan sammankoppling, något som försvåras av det faktum att ledande företrädare bjudit in högerextrema ledare till Sverige som Uppdrag Granskning berättat, folk vars åsikter och agerande ligger till grund för en Islamfientlig propaganda i Europa.

Nu har Bruce Springsteen sagt att han är intresserad av att medverka den 22 juli, på minnesdagen ett år efter massmorden på oskyldiga ungdomar, vore inte det ett lämpligt tillfälle för även Sverigedemokraterna att manifestera sitt motstånd mot rasismen och mördandet?

Det kommer inte att ske. Breivik hävdar ju att muslimerna håller på att försöka ta över Europa, och det är ju samma sak som ledande sverigedemokrater har påstått. Dessutom skrev Åkesson en debattartikel där han framförde att Islam var det största problemet som finns i Europa idag, en artikel som jag har citerat åtskilliga gånger. Men har man ändrat inställning från Sverigedemokraternas sida så vore det väl lämpligt om man reste till Oslo den 22 juli, eller i vart fall ordnade en manifestation mot rasism i Stockholm?

Nu visar det sig dessutom att SD har gått framåt i väljaropinionen, jag ser det därför som extra betydelsefullt att SD markerar kraftfullt att det inte är ett rashatar-
parti, ett parti som beskylls för att motarbeta Islam och muslimsk invandring till Sverige. Folk har ju kvar den bild som Åkesson själv spred via Aftonbladet, att ”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot (islam och muslimer) sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år..” Parentesen är min egen..

Har man ändrat inställning från SD:s sida så är ju 22 juli ett bra tillfälle att manifestera det på, oavsett om man gör det i Oslo eller i Stockholm…

it it Andra om: , , , , svt svd1234567 ab123 sr1 gp dn12


5 svar till “Kommer SD och Springsteen att manifestera mot rasism 22 juli?”

  1. Jag var övertygad om att Utöya skulle bli dödsstöten för högerextremism i Norge och att detta till stor del skulle spilla över i Sverige. Absolut ingen kan ju tänkas stödja ett sådant extremt brott här och det bör ju ge ALLA en extrem tankeställare.

    Islamistisk terrorism i världen fungerar (och fungerar gör den verkligen) därför att den litar på att USA/Nato svarar med opropertionerlig styrka och medför civila, oskyldiga offer som i sin tur genererar stöd och rekryteringspooler för ytterliggare terrorism.

    Inte i min vildaste fantasi kunde jag gissa att det svenska etablissemanget skulle hitta ett sätt att svara som faktiskt hjälper högerextremisterna, men det gjorde man. Helt ogenerat stjäl man hela deras argumentationslogik. Beskyll hela grupper för vad en eller ett fåttal individer gör. Några till och med gick så långt och betraktade alla som använder begreppet politiskt korrekt som medskyldiga till Utöya. Inser man verkligen inte att detta kan ses som en legitimering av den högerextrema synen på islam och invandring?

    Nu tror jag i och för sig att väldigt få röstar på Sverigedemokraterna baserat på deras politik utan det är mer som ett betyg på det svenska politiska landskapet som helhet. Man sitter vid datorn och läser det ena korkade uttalandet efter det andra från politiker, den ena korkade krönikan eller debattartikeln efter den andra. Man tycker inget parti förtjänar ens röst och då röstar man inte alls eller proteströstar på SD. För säga vad man vill om SD, att rösta på dem verkar vara ett av de få sätten att få fram en reaktion från dagens samhälle, att känna att ens röst faktiskt märks.

    Vi har verkligen de politiska partierna vi förtjänar i Sverige och det ser jävligt mörkt ut för framtiden.

  2. Man får väl hoppas att de minskar rejält i valet i alla fall, i bästa fall åker de ut!