Dagens Bild, från Djurgården – Igen…

Igår så visade jag en bild på ett märkligt hus på Djurgården som heter Villa Lusthusporten. Egentligen så borde jag ägna lite tid åt att knalla runt hela Djurgården i sommar och fotografera vartenda hus!

Det finns ju ingenting som hindrar eftersom jag är pensionär och dessutom road. Kruxet är förstås att jag i så fall skulle behöva fixa en karta och pricka in varenda ett, och gärna med en länk till en bild också. Då gör sig en annan egenskap gällande, jag kallar den ”latmasken”.

Dagens djurgårdshus ligger efter den norra promenadvägen, på Google Earth finns det ett namn på huset men namnet finns inte på sökmotorn så jag vet inte. Möjligen finns det några bildade besökare som har koll, igår var det flera stycken som visste vilket hus jag frågade efter, så det kanske finns någon som vet idag också? Själv har jag inte en aning, huset ser lite illa medfaret ut, men man kan inte klaga på läget.

it Andra om: , , , , , ,

  6 comments for “Dagens Bild, från Djurgården – Igen…

 1. Anna
  11 maj, 2012 at 17:50

  Nä, här går jag dessvärre helt bet.

  Undrar sa flundran om fasaden har varit så där chokladbrun alltid, eller om den har mörknat av 120 års luftföroreningar. Skulle kunna tänka mig att det varit ljusare, ungefär som man ser på gavelspetsen på tredje våningen.

 2. 11 maj, 2012 at 19:27

  Hej Jinge du borde kolla in Miras Mirakel som är en fena på att leta upp hus och beskriva dess historia, oftast Stockholmsrelaterad. http://mirasmirakel.blogspot.se

  • 11 maj, 2012 at 20:01

   Fina bilder oxo!

 3. Besviken
  11 maj, 2012 at 20:08

  Kåken heter Sirishov.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sirishov

  • 12 maj, 2012 at 02:57

   Bra! Tack!

Comments are closed.