Rasistbloggarnas storpublik


Idag skriver Dagens Nyheter om rasistbloggarna på nätet och ultrahögerns hemsidor, hemsidor som i vissa fall har uppåt tvåhundra tusen unika besökare i veckan. De lockar sin publik genom en i vissa fall förment objektiv berättarstil, med den lilla skillnaden att de skriver ut misstänktas namn, visar bilder på underåriga personer som ej är dömda för brott.

Det gemensamma med de flesta av de sidorna är att de företrädesvis koncentrerar sina artiklar till invandrare, då mest invandrare som sägs vara muslimer oavsett om de någonsin sett en bönematta på nära håll eller inte. Agendan är givetvis att misstänkliggöra många av de flyktingar och invandrare som kommit till Sverige de senaste tjugo åren, med andra ord klart rasistiska motiv.

Det finns numera en tendens till att överdriva den målsät-
tningen eftersom uppmärksam-
heten drar till sig nyfikna och förhoppningarna är förstås att man ska kunna utnyttja den främlingsfientligheten för att på det sättet kunna ta plats i Sveriges Riksdag. Tveklöst så finns det många rasister bland deras läsare, men personligen tror jag att de flesta bara är intresserade av vad de skriver, en nyfikenhet som möjligen är parad med någon slags sensationslystnad. På samma sätt har bland annat en del forum (BBS:er) fått en stor publik.

Det är svårt att bedöma vad ett inträde i riksdagen skulle betyda på sikt för Sverigedemokraterna. Det troligaste är att det blir sorti redan i valet 2014, precis som för deras företrädare i Ny Demokrati. Ian och Bert var hejare på att stapla ölbackar, men någon sådan talang har inte setts till bland de Sverigedemokratiska kadrerna.

Själv önskar jag att samhället ska agera mot bloggar som publicerar namn och bild på personer som inte är dömda för brott. Om pressetiska regler ska gälla även för bloggar vet jag inte riktigt, men utpekande av människor som inte är dömda är enligt mitt sätt att tolka lagen – ett brott. En handling som de främlingsfientliga klandrar invandrare för.

intressant Tags: , , , , , , , , , , dn123 svd ab ex Johannes t


14 svar till “Rasistbloggarnas storpublik”

 1. Jag tror att polisen har särskild avdelad personal som kontinuerligt kollar dessa bloggar. Dom samlar säkert på förövare för att ha kvar uppgifterna till ett mer lägligt tillfälle.

 2. Åter en Razze till spamfiltret. Nästa gång du skriver så åker texten direkt ut i den binära världsrymden, utan att passera gå… // Jinge

 3. Att det dyker upp razzar och skriver skit ska du väl inte förvånas över Jinge? Kritiserar man dem så blir de ju förbannade, de tål inte höra sanningen

 4. Låt oss göra om internet till det vackra, digitala varuhus som det skulle kunna vara. Som alla vet så är ett varuhus fullt av platser som man inte kan eller får vistas på, kameror och vakter som håller ett vakande öga på en. Det är så internet bör fungera också.

 5. Inte så förvånande, det är tacksamt och enkelt att slå mynt av ”normala” människors problem i vardagen (arbetslöshet, avoghet till nya kulturer) o.dyl.

  Mest skrämmande är väl kanske att många bloggar, forum osv. publicerar kopiösa mängder personuppgifter om folk som är misstänka för brott, tids nog kommer någon tidigare misstänkt som blivit avförd från en utredning misshandlas eller ännu värre av en halvfull korkad rasist som inte pallar läsa en hel tråd….

  • Är man anhållen i sin frånvaro, på sannolika skäl för mord, ja då gör tidningarna undantag om det är viktigt, är det konstigt? :-)

   • Helt rätt jinge, ifall som mordet på linda chen och mordet på nancy i göteborg hade jag inte klagat om man hängt ut gärningsmännen om dom var anhållna i sin frånvaro…. men att i annat fall är helt fel… drabbar många anhöriga!

 6. Man kan ju också konstatera att skillnaden i åsikter mellan dessa rasistbloggare och officiella alliansens företrädare på högerkanten är mycket liten. Skulle man rita upp ett nätverk över hur de länkar till andra bloggare, så skulle alliansen flyta ihop helt och hållet med dem. Och några få genuint liberala bloggare har ju till sist insett det, och mer eller mindre tagit avstånd från alliansen, och dess svans.

 7. Tack Jinge. Skönt att läsa att det finns fler som är urless på alla dessa nissar som förpestar cyberrymden med sina totalt ointelligenta orarerande över flyktingar och då speciellt muslimer. Dock så är jag övertygad om att ifall internet funnits i miten av 70-talet hade den varit lika förpestad, men då var målet inte muslimer utan turkar, assyrier och jugoslaver. Samma argument och retorik hade de på den tiden.

  I vilket fall, det har numera blivit en plåga att läsa kommentarer, bloggar m.m. Jag skäms över att vara ”helyllesvensk” och bli förknippad med dessa idioter. Det är okej att de förnedrar sig själva med sin brist på intelligens och empati, men då kan de väl göra det i någon annan sandlåda.

 8. tror hela poängen är missad.
  integrations och migrations politik ála Europeen style är och förblir misslyckad.
  Missta mig nu inte för en Sd sympatisör eller så ..jag e själv andra generationens invandrare.
  Empati och intelligens är inget du kan träna upp du föds med det punkt slut.
  Du kan bilda dig men det gör dig inte intelligent,Du kan åsså krama kaniner dagen i ända men det gör dig inte mer empatisk.
  Skillnaden mellan -70 talets invandring och dagens var att man kunde erbjuda jobb.
  Idag importeras folk till betongdjungler utan framtid…en framtid i bidrag.
  detta kallar många empati,Jag kalalr det själadödande.
  Vi har en tro att ju fler vi importerar desto fler räddar vi från nån sorts tragiskt leverne.
  För en lyckad integration behövs 2 saker…Språkkunskaper och jobb för att knyta kontakt med det nya samhället.
  inget annat är egentligen av vikt.
  Sverige rent realistiskt sett skapar idag inte 100,000 tusen nya jobb varje år.
  Vi skapar inte ens 50,000 nya jobb.
  Vi har ett underskott på jobb.
  men likförbannat inser man infantilt nog inte att den flyktingpolitik man för skapar motsättningar,Man tror benhårt att vi räddar folk.
  Vad vi försöker göra dagligen är inte att släcka elden utan buskarna som brinner 100m bort.
  Empati köper inte mat.
  Empati köper inte trygghet.
  Empati köper inte en värld utan krig.
  är ens människan empatisk du den utsätts för hot?
  Vetenskapen säger att alla kan mörda om den utsätts för rätt behandling.
  Endast när vi inser att vi skadar inte bara andra utan också oss själva genom vad vi tror är osjälviska handlingar så komemr vi lyckas.
  Inte för att vi komemr vara medvetna om det utan för att vi når en högre grad av bildning och ser människan som den är.
  Hoppet är det sista som lämnar en sägs det…Och jag tror det är sant.
  Hoppet driver oss i både rätt och fel riktning…men även här så kan man undra vems riktning som är den korrekta.
  För om hundra 100är kommer folk inte fatta likväl som vi inte fattar häxbränning idag att allt annat är skitsnack just då.