USA:s försvarsminister Mattis tillbakavisar uppgifter från Israel och Nato om gas i Syrien

Denna artikel av den kände franske bloggaren Thierry Meyssan Voltairenet har översatts av Björn Nilsson som driver bloggen ”Björnbrum”. Läs den! Björnbrum senast om att ”Kina firar 170-årsjubileet om ”Kommunistiska Manifestet”.

Artikeln.
USA-pressen har hävdat i åratal att president Bashar el-Assad använder kemiska vapen mot sitt eget folk. Fast enligt USA:s försvarsminister general Jim Mattis är detta ”fake news” (falska nyheter). Liksom Saddam Husseins kemiska vapen är den här historien, som har återkommit gång på gång i tidningskolumner de senaste fem åren, med stor sannolikhet ren krigspropaganda. Återkommer främst då kriget mot terroristerna går bra för Syrien.
Mattis
Detta borde ha gett nyhetsrubriker i alla västliga nyhetsmedia. Men bara Newsweek nämnde det [1]. Under sin presskonferens den 2 februari uppgav försvarsminister general Jim Mattis att medan han ”trodde” att Damaskus använde kemiska vapen mot sitt eget folk, har ingen i Pentagon någonsin lämnat det minsta bevis.

Journalisten, som känner Jim Mattis personligen, hörde honom vid sidan av det officiella förklara sin motvilja mot myten om syriska kemiska vapen. Han erbjöd honom möjligheten att upprepa sitt påstående, den här gången offentligt. Här är utskriften av denna konversation (publicerad lite sent).

Fråga: Finns det något bevis på att klorvapen användes – bevis på klorvapen?
Jim Mattis: Jag tror det. Jag tror att de har använts flera gånger. Och det är, som du vet, en ganska specifik kategori, därför uteslöt jag sarin som något helt annat.
Fråga: Så det finns trovärdigt bevis på att sarin och klor …
Jim Mattis: Nej, jag har inget bevis. Vad jag säger är att andra grupper på marken, icke-statliga organisationer, soldater på marken, har sagt att sarin användes. Så vi letar efter bevis. Jag har inget bevis, varken trovärdiga eller icke-trovärdiga.

Källa: “Media Availability by Secretary Mattis at the Pentagon”, pressekreteraren, försvarsdepartementet, 2 februari 2018.

I början av kriget bad Syrien FN att komma och undersöka jihadisternas påstådda användning av kemiska vapen. Inspektörerna fann ingenting övertygande. Men i augusti 2013 hävdade stater som stödde det Muslimska Brödraskapet att att den syriska armén just hade massakrerat cirka 1 500 civila i Ghouta med en blandning av gaser, inklusive sarin, uteslutande på information från den israeliska säkerhetstjänsten Mossads enhet 8200,
assad-160222Assad
Ryssland bekräftade Syriens goda vilja och föreslog att landet skulle ansluta sig till konventionen om förbud mot utveckling, produktion, lagring och användning av kemiska vapen, samt deras förstörande. I samarbete förstörde Moskva och Washington alla syriska kemiska vapen och komponenterna (det vill säga de ämnen som är nödvändiga för tillverkningen av sådana vapen).

Anklagelsen om användning av dessa vapen har emellertid inte upphört. Trots att Pentagon själv hade övervakat deras förstörande fortsatte USA-pressen att låtsas att den syriska arabiska armén använde dem. Vissa medier, som den anglosaxiska Bellingcat (vars ledare är anställd av Atlantic Council [2] eller franska Le Monde [3] har blivit professionella upprepare av denna falska uppgift.

För att sätta stopp för ryktet upprättades ett gemensamt undersökningssystem av FN och organisationen för förbud av kemiska vapen (OPCW). Efter att från New York och Wien ha organiserat en omfattande sammanställning av information vägrade denna myndighet att resa och kontrollera informationen på plats, och till och med vägrade ta prov. Spänningen ökade i säkerhetsrådet, där vem som helst kunde notera det inflytande som utövades av nr 2 i FN:s administration – den neo-konservative Jeffrey Feltman [4] – över den amerikanska ambassadören Nikki Haley. Slutligen räknade vi så många som fem ryska veton mot de västerländska ”uppgifterna” bara i detta ämne [5].
USA förråd kemiska vapen 799px-155mmMustardGasShellsGaslager i USA
I samband med Khan Sheikhoun-affären hävdade Förenta staterna direkt att de hade bevis för ansvar av Syrien – beviset, som enligt general Mattis inte fanns – och straffade Syrien genom att bomba basen vid Cheyrat.

Försvarsminister Robert McNamara medgav att USA ljög för att starta och driva sitt krig mot det vietnamesiska folket. Hans efterträdare Colin Powell medgav att han ljög för säkerhetsrådet för att kunna starta kriget mot det irakiska folket år 2003. Och så vidare … Men de bekände alla efter att ha lämnat sina officiella funktioner. Ingen av dem ställdes inför rätta.

För första gången har en sittande försvarsminister fördömt uppgifter från Israel, sin egen administration, och Nato. Trots att han var noga med att framställa sig som övertygad om Syriens skuld, motbevisar hans förklaring berättigandet av den israeliska bombningen i Syrien, med påstådd avsikt att förstöra kemiska vapen. För hans kollegor Rex Tillerson och Nikki Haley är hans ståndpunkt oåterkallelig. Det låter som en varning till de 23 utrikesministrarna som den 23 januari ännu en gång anklagade Syrien för att använda kemiska vapen [6] – dessa är ministrar som har pratat om ”demokrati” i Levanten … på det enda villkoret att Bashar el-Assad avstår från att kandidera i ett presidentval han skulle kunna vinna.

Källor:
[1] [1] “Mattis Admits There Was No Evidence Assad Used Poison Gas on His People”, Ian Wilkie, Newsweek, February 8, 2018.
[2] Brown Moses, vars riktiga namn är Eliot Higgins, deltar också i föreningen Propaganda or Not? som anklagar olika källor, inklusive Nätverket Voltaire, för att vara instrument åt Kreml. Se “The NATO campaign against freedom of expression”, av Thierry Meyssan, Översättning Pete Kimberley, Voltaire Network, 5 December 2016.
[3] Grundat på en grovt felaktig resumé anklagar denna dagstidning Nätverket Voltaire för att vara otillförlitlig. Se. “The truth about « fake news »”, av Thierry Meyssan, översättning Pete Kimberley, Voltaire Network, 16 Januari 2018.
[4] “Germany and the UNO against Syria”, av Thierry Meyssan, översättning Pete Kimberley, Al-Watan (Syria) , Voltaire Network, 28 Januari 2016.
[5] “At the UNO – US inability to admit reality”, av Thierry Meyssan, översättning Pete Kimberley, Voltaire Network, 21 November 2017.
[6] “International Partnership against Impunity for the Use of Chemical Weapons”, Voltaire Network, 23 January 2018.

Kriget i Syrien – några artiklar
i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

  6 comments for “USA:s försvarsminister Mattis tillbakavisar uppgifter från Israel och Nato om gas i Syrien

 1. Jan Nybondas
  26 februari, 2018 at 11:42

  Alexander Mercouris på Theduran jämför befrielsen av Aleppo med den som pågår i östra Ghouta och finner både likheter och skillnad. Den västliga propagandakampanjen pågår men saknar den övertygelse som den hade för Aleppo. Speciellt syns det nya läget i FN-resolutionen som ”Sverige och Kuwait” tagit fram. Citationstecknen finns för att ingen skall låta sig luras att tro att dessa två vapenbröder gjort en självständig insats.

  Resolutionen är mest till för att västmakterna kan rädda ansiktet. Den talar om att parterna skall inleda förhandlingar utan att kunna specificera vilka parter Syriens regering skall förhandla med. När kriget i Syrien utbröt var detta noga reglerat. En marionettregering skapades som många, t.ex Norge, godkände som legitim och organisationen med det groteska namnet Syriens vänner upprättades. I östra Ghouta finns bara terrorister och detta lär gälla t.o.m. enligt västmakternas definitioner, organisationerna är fyra till antalet och de omfattas inte av vapenvilans skydd.

  Återstår falsk flagg -angrepp med kemiska substanser men det lär inte räcka till. Sedan är det en annan fråga om USA:s plan B, delning av Syrien, kommer att nå resultat.

  • Gammal krigare
   26 februari, 2018 at 19:38

   På Facebook just nu finns en video som visar hur “rebellerna” sminkar barn med blod och damm för att använda i propaganda. I Afghanistan dödade de oskyldiga civila för att använda i samma syfte. Västlig, och framförallt svensk, media hjälper till med islamisternas propaganda.

   • 26 februari, 2018 at 21:22

    Har du adressen till denna video?

    • Gammal krigare
     27 februari, 2018 at 10:19

     Tyvarr inte. Tittade pa den pa mobilen, Men det ar tydligen alltfler som borjar inse hur media ljuger och morkar.

Comments are closed.