Turkiet sände 5000 terrorister till Syrien. EU och Sverige tiger

Turkiet har olagligt och i strid med FN-stadga och folkrätt stött undermineringen av Syrien, bland annat genom att hjälpa terrorister och genom att köpa olja från ISIS. Nu kör jag en liten serie där jag efter ett år återpublicerar artiklar som jag tycker är relevanta än idag. Det är artikeln nedan, väl medveten om att Turkiet luckrat upp sin position ibland i samverkan med Ryssland. En sådan artikel följer nedan:

”Mer än 5.000 militanta har passerat gränsen från Turkiet in i de nordvästra provinserna Aleppo och Idlib i Syrien” sade Syriens premiärminister Wael Nader al-Halqi i en intervju i Sputnik: han menar att eldupphöravtalet som uppnåtts mellan Ryssland och USA kränks av vissa parter. http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950202000548
Syrien premiärminister al-Haqvi
* Jag har tidigare publicerat inlägget ”USA & Co bryter vapenvila och utrustar terrorister” http://jinge.se/allmant/usa-co-bryter-vapenvilan-och-utruster-terrorister.htm
”I slutändan ser vi att Saudiarabien, Turkiet och Qatar, samt västländer som Storbritannien och Frankrike inte har en verklig vilja att föra processen för en politisk lösning i Syrien framåt” sa al-Halqi. Den syriska premiärministern betonade att det är ”precis tvärtom, de är medhjälpare i upptrappningen av terroristverksamhet och beväpnar terrorister.
”Många länder i Mellanöstern och väst, inklusive Saudiarabien, Qatar, Turkiet, Frankrike och Storbritannien, försöker förstöra Syrien infrastruktur och dess ekonomi, och beväpnar terrorister i landet eftersom de har ingen önskan att se en politisk utveckling. I stället för att hjälpa till med en lösning av krisen, beväpnar dessa länders terrorister och skicka in trupper.”

”Samtidigt försöker dessa länder att än mer skada infrastrukturen och förstöra den ekonomiska kapaciteten hos det syriska folket, och få Syrien ned till status av en ”misslyckad stat”.
”Tack vare den syriska armén, folket, Syriens president Bashar al-Assad, liksom vänner, först och främst Ryssland och dess president Vladimir Putin har detta inte lyckats. Vårt organiserade motstånd kommer inte att tillåta dem att besegra Syrien”, sa han.
al-Nusra
Al-Halqi sade att kampen mot terrorismen kommer skulle fortsätta där det kan vara i Syrien, och särskilt mot al-Nusra Fronten och IS, som är förbjudna i många länder inklusive USA och Ryssland.
Kommentar: Detta är bara ett av flera exempel på hur Turkiet stödjer den internationella terrorismen, med stöd eller acceptans från USA,NATO och EU-länder. Detta genererar flyktingströmmar mot Europa, vilket ger Turkiet stora ekonomiska bidrag från EU för att stoppa flyktingarna. Ett EU som står upp för demokrati, kamp mot terrorismen och humanitet skulle naturligtvis skarpt protestera mot Turkiets krigspolitik, mot USA:s avgörande krigspolitik bl.a. via terroriststödjande stater som Qatar och Saudiarabien. Men EU står inte upp för sådana värden, utan är den kapitalistiska elitens projekt.

i Andra om: , ,, , al-Nusra, , , , , , ,

Express Guardian Artikeln SvT Oljeborrning på Golan
Clartebloggen http://www.fib.se/utrikes/item/5067-attacken-i-paris>FIB 17/11 Ab 15/11 Middle East Online ABNA news Japan Times Reuters Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg Vinden viskar mitt namn DN 30/10 M Wallström Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5

  8 comments for “Turkiet sände 5000 terrorister till Syrien. EU och Sverige tiger

 1. Martinz3
  23 april, 2016 at 08:12

  Mer och mer förstår man vilket skämt sveriges politiker, media har blivit. Det är inte konstigt att de finns politikerförakt och att folk inte litar till media längre.

 2. Oded Yinon planen & terrorn i MÖ
  23 april, 2016 at 12:03

  Zionisterna har beställt regime change i Syrien genom deras bundsförvant USA. USA som är ockuperad av zionisterna – precis som Palestina – ställer upp förstås. Det är en del av zionisternas önskedröm om att bilda Stor Israel – Eretz Israel. Och zionisterna sover inte förrän Syrien är ödelagd.

  Erdogan sägs vara en smyg zionist och det kan förklara hans stöd till ISIS (Israeli Secret Intelligence Services) alternativt hans önskedröm om att bilda ett nytt Ottomansk rike och blir sultanen. Mer om detta kan läsas här:

  http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

  https://leaksource.info/2015/01/17/the-yinon-plan-greater-israel-syria-iraq-and-isis-the-connection/

  http://www.intifada-palestine.com/history/the-zionist-project/

  och

  • Anders I
   23 april, 2016 at 17:50

   Det har varit ganska intressant att följa alla dina kommentarer här på bloggen, som alltid går ut på att Israel och de som du kallar för ”zionisterna” är orsak till all världens ondska. Det ger en unken stank åt de artiklar som även jag har ett viss utbyte av att läsa.

   När det inte längre är gångbart att skylla allt på judarna så har många bytt språkbruk och skyller nu på ”zionisterna”, men beskyllningarna är de samma och det är trist om ytterligare en blogg blir besmittad av detta.

 3. Gammal krigare
  23 april, 2016 at 13:25

  Hur staller sig svenska regeringen till Turkiets medhjalp till folkmord pa kristna i Syrien och Irak? Hur manga fler miljoner ska svenska folket tvingas skaenka till ”rebellerna” som genomfor detta folkmord? Fortsatter regeringen att skicka frivilliga experter till Muslimska Brodraskapet for att bista dom som de gjorde under revolutionen i Egypten. Skandalen med Kaplan ar bara toppen pa det islamistiska IS-berget i Sverige.

 4. 23 april, 2016 at 16:58

  EU låter sig utpressas av Erdogan som verkar vara emot alla de principer som Turkiets landsfader Kemal Attaturk gav Turkiet. Attaturk tog dem ut ur medeltiden. Nu är de tillbaka.

  Det bästa EU skulle kunna göra är att bojkotta Turkiet helt tills krig och flyktingströmmar upphör samt helt enkelt transportera tillbaka de icke-flyktingar som tagit sig in i EU via Turkiet. De är f.ö. varmt välkomna tillbaka till de delar av Syrien som kontrolleras av Syrens demokratiska regering. Att beväpna den demokratiskt valda regeringen i Syrien vore dessutom ytterst lämpligt istället för att stötta terrorismen.

  I Spanien har man löst saken genom att hantera alla ansökningar om asyl i Melilla. Det är bara repatrieringen och deportationen av icke-flyktingarna som inte tycks fungera optimalt. Det som då behövs är samma motmedel. Nämligen att man skickar tillbaka individerna eller för in individerna i sina egna länder på de sätt som är praktiskt möjliga oavsett om dessa länder vill ta emot sina egna medborgare eller ej.

  Har landet vägrar repatriering och har en havsgräns mot internationellt vatten, sätt dem då i gummibåtar utanför detta land så får de tuffa in på egen hand. Man kan även landsätta dem i sina hemländer med ett Herkulesflygplan på natten!

  Turkiet ska inte ha ett rött öre för att ha kontroll på sitt eget territorie och de är med och skapar problemet genom att invadera Syrien, samt låter Syrier och trrorister spankulera fritt över sin egen gräns och genom sitt eget land.

  Att ge pengar till Turkiet är fel väg att gå. EU kan självt fånga in illegala migranter och transportera tillbaks dem för dessa pengar.

 5. Peter Grafström
  24 april, 2016 at 11:17

  Upgifter om att Erdogans kamp mot nätverket Ergenokon i själva verket berodde på att element i den sekulära militära grupperingen inte konspirerade med Nato utan hade sökt liera sig med Kina framförs på Voltaire.net
  Men högsta domstolen i Turkiet cancellerade rättegången mot Ergenokon.
  Kan man lita på dom uppgifterna tro? Och vad pågår egentligen?
  http://www.voltairenet.org/article191429.html

 6. sörmlänning
  25 april, 2016 at 07:47

  Vad är krig annat än väpnat rån utfört av en proxy?

Comments are closed.