Nu hejar Littorin på sossarna också!


Idag så uttalar sig en av dem som har hand om det rådslag som enligt medieuppgifter lär pågå inom socialdemokratin. Luciano Astudillo heter mannen och förslaget presenteras i sin korthet av Ekot, SvD och DN.


SvD:
”Socialdemokraterna vill införa ett ekonomiskt stöd till egna företagare som samtidigt är anställda på en annan arbetsplats. Stödet ska få fler att våga satsa på sina företag på heltid, uppger Ekot i Sveriges Radio.”

Nu måste rimligen alla sossar landet runt andas ut. Äntligen en fråga som skiljer (s) från högeralliansens politik. Rimligen kommer inte väljarna bråka om privatiseringen av sjukvården, alla försämringar av välfärdssystemet, eller om ett samhälle där alltmer individualiseras och det allmänna avrustas. Det är givetvis dem som har både ett arbete och ett eget företag som ska gynnas.

Grattis socialdemokrater! Nya medlemmar kommer att strömma till partiet och nu kommer ni säkert att vinna valet… (. .) Ekot SvD DN1


Andra om , , , , , , , ,

[tags]Socialdemokraterna, Valmagnet, Valfläsk, Luciano Astudillo, Rådslag, Mona Sahlin, Argument, Val 2010, Politik[/tags]


19 svar till “Nu hejar Littorin på sossarna också!”

 1. Alla partier vill premiera de som har ett arbete. De glömmer helst bort att det finns arbetslösa. Jag tror människor kommer att missnöjesrösta på Sverigedemokraterna om ingenting görs. Vi kune ha infört ett rättvist samhälle för länge sedan.

  Numera är målsättningen att aldrig komma i mål…

 2. Först vill jag bara tacka dig för att du driver denna fantastiska blogg, kanske den enda svenska som är värd att läsa!

  Ja, du har nog rätt. Detta är något som man väntat på länge. Dock undrar jag hur man tänkt sig att finansiera detta?

 3. ja skärper sig inte såssarna så kommer det gå riktigt åt helvete för dem i valet. SD kommer kanske att bli ett av de tre största partierna?

 4. Nja, nu tror jag att den del av sossarna där Sahlin-gänget med Astudillo i spetsen ingår gör detta utspel för att förekomma och slå småföretagare- och näringsministern Olofsson på fingrarna. Denna Olofsson som med ett märkligt uttalande igår i radion tyckte att ägarna till olönsamma bensinstationer i glesbygden skulle ta sitt sitt sociala glesbygdsansvar och driva stationerna vidare med förlust!!
  Allt medan miljonärskan Olofsson och hennes högerregering skiter i sitt sociala ansvar för glesbygden för att i stället favorisera och gynna privata företags övertaganden av lönsamma välfärdsverksamheter inom skola, sjukvård och äldreomsorg inom de ekonomiskt attraktiva storstäderna och av regeringen ekonomiskt berikade tätorterna.

 5. Sossarnas förslag handlar i grund och botten om att beskatta sund företagsamhet för att finansiera mindre sund dito. En företagare med god affärsidé och adekvata förutsättningar för att driva verksamheten behöver inte skattepengar för att gå runt.

  Maud Olofsson deklarerade, om än indirekt, klart och tydligt att hon är en kollektivistisk socialist när hon pratade om att bensinförsäljare ska tvingas driva sin verksamhet med förlust för att stöda landsbygden.

  Att sedan kalla dessa pålagor för ”samarbete” är inte så lite respektlöst mot dem som tvingas stänga sin verksamhet, betala dryga böter eller bli slängda i fängelse om de inte följer statens påbud.

 6. #3 Jinge – Nej usch, så där får du inte spekulera.
  Det räcker iofs att de kommer in i riksdagen för att det ska vara illa; får de en vågmästarroll är det katastrof.

 7. Vad f-n ! Inte kan det vara meningen att man skall skattesubventionera folks förmögenhetsbyggande genom företagande eller tänker man sno företagen (de framgångsrika) som återbetalning vid ett senare tillfälle, eller ? Verkar vara en korkad idé. Se till att det bli lättare att driva företag generellt istället. Mindre blanketthysteri och statistikinsamlande.

  När det gäller glesbygd och soppamackar så finns det ingen anledning att hålla liv i en landsbygd som inte är livskraftig.Varför skall någon bo ute på vischan om där inte finns jobb (om inte staten slussar ut lite), ingen affär att handla i (för de går inte runt) och ingen soppamack att tanka från. Dessutom krävs det glesbygdsstöd i form av Robin Hood skatter och andra bidrag så de få som bor där skall slippa betala 45 % i kommunalskatt. Verkar bakpissat.

 8. Ah, mer bidrag. De nya Moderaterna blir allt rödare.
  Därmed inte sagt att just detta förslag inte är bra.

 9. Sossarna är söta, det är ju en helt fantastisk tanke att folk med halvtaskigt genomtänkta affärsidéer får lite extra uppmuntran att kasta loss. Sådana företag existerar i mängder och flyger inte annat än med hjälp av en katapult eller möjligen en raketmotor.

  Ville sossarna visa sig lite proaktiva kunde dom ju föreslå att typ norrlands inland eller Dalsland blev lågskattezoner (fr.a. vad gäller moms och drivmedelsskatter), då skulle det nog bli fart på ruljangsen även där.

 10. Varför alla dessa bidrag? Har svårt att tro att 6 månaders A-kassa skulle locka många att sluta sin anställning.

  Sänk skatterna och sluta med allt administrativt krångel istället,gör det lättare att vara småföretagare.

 11. Mary
  Vet du vilken massarbetslöshet vi skulle få om vi gjorde oss av med allt administrativt krångel? :)

  Vill dock säga att som egenföregare så är det inga problem med den offentliga byråkratin.
  Skatteverket skickar en blankett varje månad och den är det bara att fylla i.
  Men all privat byråkrati är hemsk. Det är försäkringar, banker, inköp, upphandlingar, elbolag m.m.
  Är t.ex. befriad från energiskatt då jag är inom tillverkningsindustrin.
  Då ville ett bolag att jag skulle faxa intyget var 6 månad till dom för att dom inte skulle debitera oss energiskatt. Det är sån byråkrati företagare lever med. Inte offentliga myndigheters byråkrati. Det är en myt. Bredbandsbolaget har mycket jobbigare byråkrati än telia för företag som annat exempel.

 12. Det är väl inte ett så dumt förslag egentligen. Jag tror att det finns en hel del människor ute i landet som har idéer som verkligen kommer att fungera men som inte har någon möjlighet att förverkliga dessa p.g.a. att familj, bil, hus osv. hindrar dem från att ta den risk som egetföretagande är de första åren.

  Här får de en möjlighet att förverkliga en idé, går den bra kan de kan de jobba helhjärtat med den och arbetstillfällen skapas.

 13. Hur kan du säga det Anders? Du har ju inte ens sett hur förslaget ska se ut! Dessa arbetstillfällen skapas f.ö. på skattebetalarnas bekostnad..

  Ska det gödslas med mina skattepengar så vill jag att dessa ska gå till skola, vård och omsorg. Inte att man ska fortsätta gynna företagare som den nuvarande regeringen…

 14. Bidrag hit och bidrag dit, det löser inga problem. Låt folket försörja sig själva genom sänkta skatter och minska dramatiskt statens petande i enskildas privatliv.

 15. Tycker att det är lite kul att de hela tiden drar tillbaka sina egna förslag för att sen kasta sig i famnen på det stora partiet

  Det gäller inte bara detta utan också ökat anslag till tullen.

  Senaste veckan gällde det anslag till tullen.
  Socialdemokraterna i skatteutskottet föreslog att utskottet skulle ta ett initiativ om att tillkännage till regeringen om extra medel i tilläggsbudgeten till Tullverket så att man kan behålla tullen – bland annat i Norrland.
  Den fega borgerliga majoriteten röstade nej trots att de alla varit ute i hela landet, träffat tullen på olika platser och lovat att arbeta för mer resurser.

  Döm om s-gruppens förvåning när finansministern samma dag vid lunch träffar media och lovar extra resurser till Tullverket. Precis vad som hade föreslagit från (s). Han föregick alltså riksdagsbeslutet.

  Ack ja…

 16. Jinge, jag har inte sett eller läst förslaget än, jag bara gjorde en första tolkning utifrån vad som har sagts hittills till olika tidningar.

  Säg att en person får en chans att förverkliga en dröm, företaget går bra, han/hon behöver inte längre detta stöd och han/hon kan säga upp sig från sitt gamla jobb. Fortsätter företaget att gå bra kan de nyanställa och vips har nya arbetstillfällen skapats. Visst har de skapats genom skattebetalarnas pengar men pengarna som dessa sen betalar tillbaka till staten via skatt lär överskrida det stödet som företaget fick för att kunna starta.