Reinfeldts säck är tom

Fredrik Reinfeldt har det svårt. Framförallt så har han svårt att välja rätt personer runt sig själv, men han har också svårt att göra sig förstådd på ett begripligt sätt. Möjligen är det sättet på vilket han förmedlar sina tankar på, men det kan också vara det tänkta som brister. Nu har han uttalat klart protektionistiska funderingar, och inte heller det blev rätt.

AB: ”Det som verkligen bekymrar i statsministerns uttalande är hans exempel på en riktigt blågul julklapp. ”Ge varandra en reparation eller en annan arbetsintensiv tjänst”, uppmanade Reinfeldt. En ”arbetskraftsintensiv tjänst”? Det är så Reinfeldt ser på den framtida svenska arbetsmarknaden. Efterfrågan finns. Det enda som saknas är tillräckliga löneklyftor. En trefashandske till far, en vecko¬städning till mor och två par fjällveckor till lille, lille bror. Eftersom reparationer i villor och bostadsrätter numer räknas till det hushållsnära blir det dessutom skatteavdrag för både städning och eluttag.”

Igår skrev jag angående vargjakten att center-
partiet gjorde sig till tolk för böndernas sak och moderater gjorde sig till tolk för patroner, grevar och baroner. Vi har under de två borgerliga regerings-
åren fått svart på vitt på att detta gäller allt, inte bara våra rovdjurs ställning. På ett högst påtagligt sätt så har den lilla människan fått det allt svårare. Matpriserna går uppåt och kronans värde minskar. Den delen man får behålla av lönen blir mindre, om man inte tillhör dem som redan innan hade en mycket god inkomst.

Att Reinfeldt ställer upp på bilder med en röd bakgrund ska antagligen tas för en eftergift åt den

mer visuella delen av julen och julfirandet. Men på Aftonbladets bild, som antagligen kommer från TV, så har han vare sig tomteskägg eller tomtemössa. Fondväggen ska troligen symbolisera moderaternas roll som det nya arbetarpartiet, för även om statsministern varit utrustad med tomtens alla attribut så kan ingen svensk i normala inkomstlägen undgå att upptäcka att tomtens säck är tom. it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Moderaterna, Högeralliansen, Val 2010, Grevar, Baroner, Patroner, Tomten, Julen, Politik[/tags]

  5 comments for “Reinfeldts säck är tom

 1. 22 december, 2008 at 10:05

  Jag gjorde ett undantag och tittade på Rheinfeldt i sitt jultal på TV. Till en början verkade det intressant men ganska snart blev det nån slags inre monolog om brott och straff. Jag höll på att gäspa käken ur led.

  Inte nog med att säcken är tom den är urbota trist också!

 2. Peter
  22 december, 2008 at 14:53

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 3. Peter
  22 december, 2008 at 14:59

  Länkarna försvann från förra posten, här kommer de:

  ”Matpriserna steg marginellt mellan oktober och november”
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2170967.svd

  KPI:
  http://www.scb.se/templates/tableOrChart____33847.asp

 4. Joakim
  22 december, 2008 at 23:33

  Och oppositions-säcken? Svämmar den över av framtidsmöjligheter för unga, billiga bostäder & sätt att försörja sig för överbliven arbetskraft? Nej, den tycks mest bestå av att tre partier har bestämt sig för att de vill ”locka” med ungefär likadan politik som redan bedrivs. AMS ordnar där, på sedvanligt vis, ”jobben”. 1962 kanske den oppositionen hade något att komma med som förändrade saker, till det positiva, för enskilda individer i vardagen. Nyborgerliga (mp) omfamnandes det stora (s)-folkpartiet & så den dammiga vänstern som har som vision att det är viktigt att folk får ett arbete för att få känna sig behövda eller liknande! Hur det ska gå till i låginflationspolitiken, ja det kanske det är bäst att bara mumla om. För man gillar ju att ”kompromissa” (läs: ligga platt som en dörrmatta)!

 5. Mats E
  23 december, 2008 at 00:58

  Jag kommer inte att fortsätta vara medlem i vänsterpartiet år 2009 Joakim. Jag hillar inte att vara en hälleflundra.

Comments are closed.