Reinfeldt usel tycker – borgare


Att Fredrik Reinfeldt inte har den kompetens som krävs för att leda en regering är sannolikt de flesta överens om, och nu börjar moderata väljare att annonsera för att skapa opinion för en regeringsombildning.

SvD:
”En regeringsombildning krävs om alliansen ska vinna nästa val. En grupp borgerliga privatpersoner annonserar för att väcka debatt. Byt ut Fredrik Reinfeldt. Han saknar receptet för att lösa Sveriges framtida problem. Dessutom kommer han misslyckas med att få den borgerliga regeringen omvald. Det menar en grupp privatpersoner som i dagens SvD torgför sina åsikter på annonsplats. En regeringsombildning är nödvändig för en valvinst 2010, är tesen.”

Personligen har jag konstaterat att Reinfeldt misslyckats med att välja bra ministrar, flera har redan avgått. När det gäller statssekreterare inom departementen är det lika illa. Det direkta ansvaret har han för statsrådsberedningen. Det är ett flertal ministerval som varit olyckliga, men valet av Carl Bildt antagligen det mest katastrofala. En man som Bildt, som aktivt deltagit i lobbyarbetet för kriget mot Irak, borde självklart aldrig få återkomma till svensk politik. Att moderaterna dessutom glömt hans tidigare misslyckande i regeringen är rent ofattbart.

Fredrik Reinfeldt har i ett antal sammanhang uppvisat en betydande arrogans mot journalister, den enda som möjligen kan göra honom titeln stridig är just Carl Bildt. Att nu borgerliga väljare börjar agera förvånar mig inte det ringaste, jag förstår bara inte varför det dröjt så länge.

När det gäller vår utrikesminister
så har det hävdats från olika håll att han hade vettiga åsikter när det gäller politiken i mellanöstern. När israelerna ägnade sig åt ett så intensivt mördande av civilpersoner så till och med FN-chefen sade till, då skrev Bildt några näst intill innehållslösa rader – på sin blogg. Det är speciellt intressant eftersom de borgerliga annonsörerna föreslår att Reinfeldt ska ges utrikesministerposten. Reinfeldt som inte ens vågade fråga den avdankade filmstjärna som är guvernör i Kalifornien om den svenska som suttit fängslad där i många år.

Landets situation hjälps inte upp av en regeringsombildning, nyval är den enda framkomliga vägen.

SvD DN Lasses Blogg

Andra om , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Moderaterna, Högerregeringen, Val 2010, Politik, Brats, Inkompetens, Bildt, Osynlig, Fiasko, Skandaler, Ruffel, Utsugning, Välfärdssamhället, Överklass[/tags]


10 svar till “Reinfeldt usel tycker – borgare”

 1. Reinfeld och en hel drös andra Moderater är en skam för borgerligheten. Ta bara försvarsfrågan och fastighetsskatten, svek! In med någon vettig person som Björklund eller Hägglund!

 2. Det är omöjligt att vara ”bättre sossar än sossarna” eller att försöka larva runt med att vara ett arbetarparti. Senast 2010 kommer Alliansen att vara en historisk parentes inte ens ”bankomat effekten” kommer att fungera. Folk röstar iof med plånboken i Sverige men det kommer inte att fungera 2010.

  Då får vi tillbaka Sossarna igen och det är bra för Sverige!

 3. Alliansen är tyvärr körd. Man saknar politisk kompetens och är alldeles för akademiska. Ekonomi är inte teoretisk fysik…

  Man kan inte lösa problemen med arbetslöshet med några enkla penndrag eller program. Då hade S löst detta för länge sedan. Sverige har prövat många olika modeller utan att lösa problemet. Anledningen till den sänknig som skett är huvudsakligen högkonjunkturen. De åtgärder regeringen gjort har mycket liten effekt…

  Tyvärr gör alliansen självmål i fråga efter fråga. Försvaret och Darfur, Infrastrukturen (när man sågar moderna snabbtåg i Sverige), A kassan (politiskt självmord både avgifter och ersättningar), utförsäljning av statliga företag, förenklingar för företagande, lägre arbetsgivaravgifter för vissa branscher blir extremt komplicerade, fastighetsskatten (fel att sänka så mycket), utförsäljning av allmännyttan, öppna upp för marknadshyror…

  Det är inte mycket som håller måttet…

  Inte mycket alls…

 4. Det är fint med all romantik om sossarna.
  Folk röstade bort sossarna senast för de var less på den politiken.
  Man klankar ner på små misstag alliansen har gjort, men om man tittar på katastrofen marxist kommunist ohly, göran persson och mp, är det småsaker.
  Alliansen vann valet för missnöje med sossarna.
  Flera av de åtgärder som Anders Borg har visat sig mycket effektiva, sveriges arbetsstatistik är mycket bra, till viss del regeringens.
  Det har inte gått två år ens. Nästan halva mandat perioden. I flera olika undersökningar har kartellen haft högst procent, men flera nyare visar att alliansen kommer ifatt. Och det verkar så att det svenska folket ger denna regering högre betyg än förra.
  Jag tror det är dags att vänsterkartellen får vänja sig att vara opposition nästa mandat period igen.
  Iallafall verkar det som vp hamnar under 4%. Då kan man säga som Carl Bildt, ”det är bra för Sverige”

 5. Bildt är bara lite försiktig i mellanösternpolitiken för att inte stöta sig med sina affärsintressen i andra arabländer. Han agerar på precis samma sätt i alla frågor som Ryssland på något sätt är inblandade i, då är han också mycket försiktig för att inte störa sina affärer.

 6. Reinfeld är i många stycken rent patetisk. Hela hans person utstrålar: Kom och hjälp mig, Filippa!

 7. Det var demonstationer vid Burgårdens Utbildningscentrum idag när Reinfeldt besökte den.
  Jag antar att han besökte den för att använda konferensdelen (Det är en ganska stor skola, trots att den bara har 2000 elever. Den har tre restauranger, hårfrisör, resebyrå, ett kafé och ett konditori.)
  Det Svd som skrev om detta inte vill skriva är att det är en skola med väldigt mycket invandrare, trots att den ligger i centrala Göteborg. Om det är nån som kommer ihåg kravaller på en skola förra året, så var det den. Ligger precis brevid Scandinavium.
  Skickar med en länk.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_946937.svd
  Kommentaren från Reinfeldt: ”- Uppdraget är inte att bli älskad av alla, konstaterade han.” är klockren :)

 8. Moderaterna brukar annars lyda sina ledare blint likt partidagarna i Nürnberg.

  Det finner jag ytterst idiotiskt att folk som så ofta tar ordet frihet i sin mun tar och är så totalt ofria som ”moderatslavarna”

  Istället styrs de av sin partipropaganda såsom:

  ”Alla som inte tycker som partiledningen (moderaternas såklart) är sossar eller parasiter (dvs. såna som drabbas av deras ”åtgärder”)”

  Moderaternas ”partidagar” är ju som bekant ytterst tillrättalagda propagandanummer.

  Hatar sån häcklande frihetshyckleri… Ut med packet!