Regeringens politik på – Debattsidorna


Jag minns inte att någon regering utnyttjat tidningarnas debattsidor så flitigt som den nuvarande högerregeringen gör.

Nu annonserar man att man ska sänka skatten ytterligare en gång, dels för alla men en speciell sänkning för de med sämst inkomst. Möjligen är det av besparingsskäl som man låter nya reformer och lagar annonseras på debattsidorna, en annons kostar antagligen för mycket. Och när man säger sig satsa på de lågavlönade tillåter jag mig att småle. Hur många kronor går till pensionärer och långtidssjuka? Inte en krona, sängliggande och åldringar ska ut på arbetsmarknaden igen, detta trots att antalet lediga arbeten nu minskat rejält enligt DN idag.

Aftonbladet: ”Regeringens utlovade skattesänkningar går emot folkviljan enligt ny undersökning. Svenskarna vill inte ha sänkta skatter. De vill ha pengar till skolan och vården. Det visar en färsk undersökning från Sveriges kommuner och landsting (SKL). Många vill dessutom betala mer. På frågan ”kan du tänka dig att betala högre skatt för att alla ska få bättre service eller kvalitet när det gäller sjukvården?” svarade 66 procent ”ja, absolut” och 19 procent ”ja, kanske.” Ändå lovar regeringen nu ännu lägre skatter för de som arbetar.”

Som Aftonbladet påpekar så visar under-
sökningar att folk hellre vill ha förbättrad vård och omsorg i stället för skattesänkningar. Men det bryr sig högerregeringen inte om, inte heller vill de ha någon debatt trots att de låter sig läsas på debattsidorna. Har man en statsminister som kallas osynlig så tycker man väl att politiken i alla fall ska synas någonstans, i min plånbok syns den i alla händelser inte.

Dessutom har socialdemokraterna också skaffat sig en osynlig partiledare vilket givetvis måste ses som ett dåligt omen inför framtiden. Det finns all anledning att misstänka att Mona Sahlin sitter nöjd med nuvarande höger-

regering, om socialdemokraterna vinner valet så kommer politiken att vara oförändrad. Så måste det vara eftersom de enda förslag som kommer ut av det ”rådslag” som partiet säger sig ha är hur man ska förbättra för företagarna.

Med andra ord höll sig Fredrik Reinfeldt till en absolut sanning när han hävdade att moderaterna var det nya arbetarpartiet. Det gamla har i vart fall försvunnit upp i molnen eller ut i den binära världsrymden. Det bådar visserligen gott för Vänsterpartiet på lite sikt, men det bådar mycket illa för oss som bor i Sverige.

Jinge

AB1 DN123 SvD Lars Ohly i Flamman

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Osynlig, Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Moderaterna, Socialdemokraterna, Arbetarpartiet, Val 2010, Vård, Skola, Omsorg, Skattesänkningar, Rådslag, Politik[/tags]


18 svar till “Regeringens politik på – Debattsidorna”

 1. Mona Sahlin är en katastrof. Jag fattar inte att kongressen kunde göra ett sådant misstag. Dessutom är hon väl mest känd som ”Toblerone” med klara högersympatier. Jag tror att SAP kommer att totalt förlora sin ställning nu.

 2. Kanske man skulle begränsa urvalet av de tillfrågade i sådana här undersökningar till dom som verkligen betalar skatt?
  Det är lätt att säga ja när någon annan betalar!
  Gratis är gott!

 3. Ptja Mikael, man kanske skulle begränsa riksdagsvalet till dem som betalar skatt, kommunal- och landstingsval, sjukvården, körkort, bostäder, ja allt går att anamma på din idé…

  Men den luktar lite unket…

 4. Men ställs frågan så här: ”Är du villig att betala högre skatt för ökad byråkrati i sjukvården?” tvivlar jag att så många är positiva. Men när man hör om alla omorganisationer i Sthlm verkar det vara dit pengarna går. Från släkt ute i landet hör jag lika hårresande historier.
  Till detta vill ingen betala höjd skatt!
  Väldigt få klagar på själva sjukvården. Men så fort det ska göras besparingar skjuter byråkraterna själva vården framför sig. Den får ta smällen. Då blir det opinion mot besparingarna.
  Se till att rationalisera bland byråkraterna i stället. Det skulle frigöra mycket pengar till vården.

  En annan sak är att när politikerna talar om att säga att vi ska satsa på ett område, så säger de bara hälften. De menar att de ska satsa på att spara extra mycket på det området. I den senaste valrörelsen hette det, från bägge sidor, ”skola, vård och omsorg”. Och var har man problem med pengarna idag?

 5. Äntligen lönar det sig att jobba…! det känns faktiskt skönt att min 30-åriga granne ute på landet som lever på allmosor (skattebetalarnas pengar)äntligen börjar prata om att han måste jobba för han klarar sig inte på sina bidrag när han ser hur vi som jobbar bara får det bättre..! Är det inte så det skall vara..?

 6. Sverige har världens högsta skatter men inte världens bästa välfärd. Det är klart att det finns utrymme för stora skattesänkningar.

  Moderaterna fick fler LO-arbetarrörster än vad Vänsterpartiet fick senaste valet och sett till förvärvsarbetare var socialdemokraterna och moderaterna lika stora.

  Vänsterpartiet får fler röster av studenter och arbetslösa än bland arbetare. Så vad gör vänstern till ett arbetarparti?

 7. Tim B har en poäng där.

  Ett gäng vänsterpartister har frågat mig on jag inte ska gå med i deras parti nu när jag hoppat av från (s), men jag tycker att vänsternh ar en hel del att bevisa i den frågan först. Framför allt att man inte lägger sig som dörrmatta för (s) återigen, då skulle jag lika gärna kunnat vara kvar.

  Vänstern i Göteborg som sitter i vänsteropposition har något bra på gång, Marie Lindén bevisade det igår genom att gå emot majoritetsbeslutet i AB Framtidens styrelse.

 8. Apropå det här med DN Debatt som tydligen tar sitt ansvar på allvar för vara en digatial megafon för nya Alliansens budskap ut mot folket.
  Men är det någon som vet var man kan hitta vilka som prenumerar på DN?
  Själv ser jag DN som en typisk Stockholmstidning och skulle aldrig prenumerera på den,utan läser den bara via deras hemsida.
  Min pensionerade mamma, boende i en småstad ute i ”landet”, prenumerar på ortens vanliga lokaltidningen och anser det räcker i kostnader för läsa om nyheter. DN är hon ingen prenumerant av och hon känner ingen i sin bekantskapskrest som är det.
  Så därför är jag förbryllad över denna underliga marknadsföring som nya alliansen tar till via DN-debatt för sprida sina budskap.
  Är den måntro enbart för tillfredsställa Stockholmsområde, där de flesta av deras väljare bor och sedan får resten av landets invånare hålla tillgodo med de hörsägner av alliansens förslag som uppstår på vägen ut i resten ”landet”.

 9. ”Man ska inte hej bara för att man sitter i bäcken.”
  En enkel mordernisering av ett gammalt ordspråk.
  Det är inte klokt vilka glada ”Hej-rop” det kommer ifrån en sviken valkår. Alla de här inkomsttagarna (med mindre än 500.000/år), som blev så ymnigt lovade om stora skattesänkningar ”bara ni ger oss förtroendet”. Och vad har det blivit? Åtstramningar hit och kostnadsökningar dit, samt en liten rännil av sänkt skattekostnad!

  Vad har det mera blivit? Dyrare och tuffare att driva ett företag! Svårare och kärvare att vara långtidssjuk eller handikappad! Ett dystrare klimat för barnfamiljen p.g.a. direkta kostnadsökningar! Jag skulle kunna fortsätta min upprepning till ”läggdags”, för er som inte dubbelarbetar.

  Nej, låt oss ta de c:a 16 månader till nästa val, med att bygga upp en fungerande opposision och rejäla bevis på alla svikna löften i från dagens regering.

  Reinfeldt och hans marionetter verkar ha gått till val och satt sig i regeringsställning med ett mycket lågmält valspråk.
  ”Lova runt och hålla tunt!”

 10. Det är ett roligt land vi lever i. Man kan ju inte bara säga att man föredrar högre skatter. Frågan är ju vad får vi för skatten vi betalar?

  Äntligen lönar det sig att arbeta!

  Keep up the good work ;-)

 11. Snart 62-årig, haft infarkt, hjärtopererad etc…

  Men jag FÅR UR MIG mina aggressioner på bloggen. Jag lever nog lite längre tack vare att jag kan fräsa till om borgarna… :-)

 12. Regeringen Reinfeldt levererar och oppositionen gnäller och försöker få oss att tro att höjd skatt är ett likhetstecken med höjd välfärd fast vi har facit på att världens högsta skatter och just oppositionens socialdemokrati förstörde både vård, omsorg och skola…

 13. Man blir förvånad.

  Men det är skönt att alla som läst och kommenterat bloggen inte har ett bakåtsträvande socialistiskt synsett.

  Det SKA löna sej att jobba. FÅr man in alla dessa bidragstagare i arbetslivet så är det inga problem att sänka skatter. Läs på och titta på siffrorna. Alla dessa artiklar om folk som far illa, missunnas och tvingas jobba fast de är sjuka är ett hån mot demokratin. Men aftonbladet har heller aldrig förmedlat en objektiv verklighetsbild. Det slöseri som pågår i kommuner och landsting tas aldrig upp t.ex.

  Socialdemokratin lever på sina gamlameriter, meriter man har enbart för att hela europa låg i ruiner en bit in på 50-talet. De har lyckats förstöra, som någon skrev ovan, vård, omsorg, skola, ekonomi och förtroende för politiker. Att man, till arbetarpartiet, valt en ordförande som hävdar att det är tufft att betala skatt, och sedan skiter i det, tycker jag personifierar hela deras karaktär.

  Jag väntar fortfarande på att det skall löna sig att utbilda sej i Sverige.

  ps. Jag VÄGRAR betala för folk som väljer att inte jobba. Om det inte finns några jobb i Mjölby? Skiter jag fullständigt i, flytta då, det har människor gjort i alla tider.

 14. Konstigt ! Att vi vanliga hederliga pensionärer ínte skall få något ! Bara för att några promille fuskat,

 15. Uttrycket ”Det SKA löna sig att arbeta” är utformat och utsmyckat i den moderata propagandamaskinen som ständigt spottar ur sig moralkakor utan substans.

  Saken är den att det LÖNAR SIG att arbeta. Det har alltid gjort det till skillnad från moderaternas propagandamaskin som försöker intala oss i att vi själva är så lata snyltare att vi inte själva orkar jobba. Att sossarna haft en apatisk inställning att sjukskriva ALLA och alla arbetslösa blir passiva.

  Vad gör moderaterna nu då? Jo drar ned på alla aktiverande åtgärder såsom exempelvis arbetsmarknadsutbildningar, arbetsförmedlingen får dra åt svångremmen, och de arbetslösa som vill aktivera sig eller utbilda sig STRAFFAS med minskande dagar under åtgärden OCH minskade anslag.

  Hur kan man med rätt säga att exempelvis subventioner för folk under 26 år ordnar MER jobb i samhället. Det enda det gör är att flytta anställningarna som finns ned i åldrarna. Jag över 30 år och lite arbetserfarenhet får känna mig blåst av moderaterna.

  De hånar mig som arbetslös med att ge skattesänkningar till folk som redan klarat sig till en försörjning! Så ljuger de om att det är ”arbetsskapande åtgärder”. När har sänkt skatt skapat NYA jobb! Tänk efter!

  Jag är så jäkla trött på att höra att ”Arbetslösa vill inte jobba”, LÖGN OCH FÖRTAL! Hamna själv i samma sits så får du se! Jag har också träffat på fullkomliga idioter som menar att det är ”hur enkelt som helst” att skaffa jobb.

  Ja! Har man de rätta kontakterna, arbetslivserfarenheterna eller föräldrarna så är det ”hur enkelt som helst”, men alla har inte det!

  När sossarna verkar väja höger i politikerspåret så verkar det se mycket mörkt ut i svensk politik framöver. Alla kommer att börja enbart se till sitt eget, och inget annat!