Moderaterna kan behöva en ny kraft


Idag berättar Aftonbladet att Moderata Samlingspartiet kraftsamlar i Göteborg. Helt utan ironi kan jag konstatera att – det behöver de.

Jag är själv en sorts kvarleva från åren då kol och koks kördes ut med häst och vagn i Stockholm, på den tiden transporterades även vissa bryggerier sina varor på liknande sätt, men det mest spektakulära var faktiskt att snösvängen i Stockholm bestod av ett antal mycket stora och snälla hästar med tillhörande kuskar. Möjligen minns jag hästarna som extra stora eftersom jag själv inte var speciellt stor.

Någon gång i tidiga tonåren runt 1959-60 blev jag politiskt intresserad, och jag har aldrig någonsin sett en så totalt misslyckad regering som den nuvarande. Den enda som går att jämföra var väl egentligen regeringen Bildt, men utöver dessa så har regeringarna trots enskilda misstag gjort det som folk förväntat sig av dem, i alla fall till viss del.

Den nuvarande regeringen har praktiskt taget misslyckats med allt. Inte bara rekryterade man kriminella ministrar, man tog också in folk med mastersexamen som köpts på postorder, dessutom rekryterade man ytterligare kriminella när ministrarna började tvingas avgå. Den nya försvarsministern är dessutom vapenvägrare.

Att olika ministrar och statssekreterare dessutom underlåtit att betala TV-licenser, smugglat ut kapital ur landet, eller supits under bordet på arbetstid när de hade jour för rikets säkerhet är bara några i raden av de tillkortakommanden som moderaterna uppvisat. Ansvarig för detta är en statsminister som under merparten av sitt ämbete gömt sig i Rosenbad.

Lasse Strömberg skrev igår: ”När redaktionen för SvT:s program ”Debatt” därför ställer frågan om varför regeringens ministrar aldrig ställer upp på debatt så torde svaret vara givet.

Regeringen ställer inte upp därför att de inser att de knappast kan försvara sin politik utan att bli utskrattade.”

Samma policy tycks gälla alla direktsända program oavsett om det är radio eller TV. Carl Bildt har vid ett flertal tillfällen vägrat att delta i


Jo, så här såg snösvängen i Stockholm ut förr…

Ekoredaktionens olika inslag på grund av att där även skulle delta någon journalist som ifrågasatte hans agerande, denna smitta har sedan drabbat alla i regeringen. Man kan därför konstatera att Fredrik Reinfeldt inte bara felrekryterade ett antal ministrar och statssekreterare, han gjorde samma misstag när det gällde valet av medierådgivare.

Personligen är jag hundraprocentigt övertygad om att loppet är kört för Fredrik Reinfeldt nu när t.o.m. borgerliga företagare går ut i en annons-
kampanj för att kräva en regeringsombildning. Förstår inte det Moderata Samlingspartiet dessa signaler så hjälper inga krafttag i världen.

Och vem kommer att sörja dem? Inte jag i alla fall…

AB1 Lasse SvD DN1

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Fredrik Reinfeldt, Kraftsamling, Göteborg, Carl Bildt, TV-licens, Skattefusk, Mygel, Barnflickor, Inkompetens, Moderaterna, Val 2010, Missnöje, Politik[/tags]


9 svar till “Moderaterna kan behöva en ny kraft”

 1. Och det handlar inte bara om debatter, de är aldrig tillgängliga för att för att svara på frågor från journalister eller för att lämna kommentarer. De enda sammanhang man ser till dem är när de undertecknat mer eller mindre tokiga debattinlägg i husorganen. Med denna rädsla för journalister förstår man varför de har så bråttom att lägga ned Public Service.

 2. ”Den nuvarande regeringen har praktiskt taget misslyckats med allt.”

  Vad grundar du detta påståendet på? Ministrar med masterexamen ur cornflakes paketet är kanske just vad man ville ha!

  Antalet fackanslutna rasar läste jag om för nån dag sedan.

  Privatiseringar av statlig egendom går som tåget. Om man nu säljer till underpris spelar mindre roll – privatisering über alles!

  Odell leker bl a med tanken om att privatisera det svenska vägnätet med: http://www.tinyurl.se/5cb

  Vår infrastruktur ska skötas av korrumperade saudiska prinsar?

  Pengar som kommer in via privatiseringar ska användas för skattesänkningar för de rika. När dessa pengar är slut om några år tvingas vi till ytterligare om omgång nedskärningar – denna gång är sjukvården på tur!

  Det kan knappast sägas att regeringen misslyckas. De lyckas mycket väl lägga grunderna för det som komma skall. Man är bara duktig på att gömma sina verkliga intentioner.

 3. EDIT: ”När dessa pengar är slut om några år tvingas vi till ytterligare om omgång nedskärningar – denna gång är sjukvården på tur!”

  Vad jag ville säga egentligen är att vid nästa kris kommer man tvinga genom privatiserinen av sjukvården med, vid sidan om andra nedskärningar.

 4. Ja,…. det är sällan man är överens med Jinge, men Reinfeldt och de nya socialmoderaterna måste bort.
  Det räcker och är fullt tillräckligt med ett sosseparti SAP.
  Valet är redan förlorat 2010 eftersom kärnväljare nu lämnar partiet.
  Stackars svenska folket när landet skall styras av Mona som misslyckats med allt hon gjort, inklusive driva företag. Klart man kursar med lönekostnader på ca 1 miljon för ett nystartat företag!
  En sådan kompetent person kommer tillsammans med ”icke kommunisten” Ohly att styra landet efter 2010.

  Som sagt, det är synd om svenska folket.

 5. Jag tycker inta att regeringen Reinfeldt har misslyckats. Den har på ett pedagogisk och tydligt sätt visat vad moderaternas ideologi går ut på…

 6. Deras inofficiella valspråk: ”Ta från de fattiga och ge till de rika”

  Och

  ”Det ska löna sig att vara rik”

  och

  ”Slå arbetaren till underkastelse, bara han arbetar. Arbetsgivaren har all makt”

  och

  ”Arbeit-macht-frei-linjen”

  och min favorit ;)

  ”Inte förväntar DU dig att leva på MINA pengar”