Impopulära högerpolitiker

Till min oförställda glädje ser jag nu att den senaste Skop-mätningen visar att moderaterna har gått tillbaka till 22,9 procent, sämsta siffran hittills.


Att moderaterna
fortsätter att backa är helt naturligt, och om kräftgången fortsätter så är det väl tveksamt om de ens finns när det är dags för val igen om 1041 dagar.

Svensson: ”Personligen tycker jag det är bedrövligt att vi ska behöva dras med en så impopulär regering fram till nästa val. Det borde väl finnas nåt sätt att göra oss av med den redan nu.”

Jag skrattade när jag läste Anders Svenssons rad. Jag har problem med mina egna associationer ibland som jag har berättat tidigare. Vissa händelser i närtid påverkar sinnet, det är helt klart. När jag läste vidare hos Svensson så upptäckte jag att han skrivit om Gert Gelotte på Göteborgs-Posten. Det är lite lustigt eftersom jag själv skrivit ut Gelottes artiklar och hade tänkt skriva om dem senare under dagen. Nu behöver jag inte, Anders har skrivit om dem och länkar till tre stycken.

Det är extra roligt med Gert Gelotte eftersom han är liberal. Den politiska inriktningen brukar inte utmärka sig för att använda hjärnan när det gäller Mellanöstern. Och alla dessa tokerier för att Per Ahlmark tyckte att det var synd att ”vänstern” tog Vietnamfrågan till sitt hjärta, och därför valde att engagera sig i Mellanösternkonflikten. Man kan beskylla Ahlmark för mycket, men när liberaler sätter upp fingret i luften så har de glömt att slicka på det. Vi minns alla ”Wes hall overcome…”

Det är dock möjligt att Folkpartiet hjälps upp lite nu när moderaterna backar. De har en ny partiledare, och vad man än kan säga om honom så kan man inte beskylla honom för brist på ledarskap och tydlighet. Bredvid en alltmer osynlig Reinfeldt borde det betyda att många missnöjda moderatväljare hamnar hos Rottingmajoren.

Enda sättet att bli av med den nuvarande regeringen är trots allt att vänta. Omkring jul så är det mindre än 1000 dagar till vi får en ny chans att rösta.


Källor: Svenson om Skop Svensson om Gelotte Gelottes artikel Dagen DN SvD AB

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Gert Gelotte, Svensson, Reinfeldt, Rottingmajoren, Palestina, Israel, Val 2010, Per Ahlmark, Liberaler, Politik[/tags]

  12 comments for “Impopulära högerpolitiker

 1. Sara G
  12 november, 2007 at 10:49

  Jinge, egentligen var det: now shall we go home…

 2. Britta
  12 november, 2007 at 10:50

  I senaste demoskopmätningen 10/11 som inte ens publicerades på nätet ser det ändå värre ut

  m: 23,80
  fp:8,60
  c: 6,20
  kd:3,00
  s: 43,30
  v: 5,50
  mp: 6,70

  Man undrar vad det beror på att Expressen valde att bara publicera i papperstidningen. Också i detta fall är m nere på lägsta efter valet.

 3. Christer W
  12 november, 2007 at 10:56

  Det skrivs att oppositionen har ett stor övertag, med 7 procent. Tar borgarna tillbaka hälften 3,5% så är det ett jämnviktsläge. Med någon tiondel så behåller de makten. Så någon säker övervikt för oppositionen är det inte, om vi håller oss till den här publicerade undersökningen.
  Det som är av intresse är hur många som vägrade att svara, osäkra och hur många som uppgav ett annat alternativ än riksdagspartierna. Dessa tre faktorer kan ge en helt annan bild av hur opionen ser ut och den kanske inte är så tilltalande att publicera

 4. 12 november, 2007 at 11:58

  Ojj Kd klart under 4%. Men man skall inte stirra sig blind på sådana undersökningar. Grejen är ju den att sossarna har ju egentligen inte gjort något. Jag menar att de har tagit det lungt medans det har blåst rejält runt det moderata styret framför allt. Så jag gissar att det är en massa anti röster mot alliansen utan att egentligen rösta för de vänstra partierna. Det är långt kvar till valet.

 5. Marcus R
  12 november, 2007 at 16:19

  I mätningen syns bara riksdagspartierna – tyvärr tror jag att Sd kommer in i riksdagen vid nästa val.

 6. Patrik
  12 november, 2007 at 17:10

  Hoppas bara att skuggpartierna c, fp och kd sätter ned foten rejält mot moderaternas förkastliga skattefusk.

  Vem säger att skattefusk är bättre än bidragsfusk?

  ”Bidragsfuskare” ska ju jagas med blåslampa, där det inte spelar någon roll om någon oskyldig kommer emellan!

 7. Daniel
  12 november, 2007 at 17:31

  Det är en intressant siffra… läget är alltså 38,6 mot 55,5. Som sagt innan så åker ju kd ut, och då blir det ju bara 38,6 kvar.
  Men det är bara att samla namnunderskrifter om man vill ha nyval. Det behövs i.o.f.s ganska många, men inget är väl omöjligt i dagens samhälle. Fast man får ju räkna med att finnas i säkerhetspolisens register för uppvigling, terrorism samt försöka störta samhället.

 8. 12 november, 2007 at 21:47

  Är inte de här opinionssiffrorna som att följa börsen, upp och ner och upp och ner mest hela tiden? Jag har svårt att dra slutsatser av dem eftersom de kommer så ofta.

  I min värld tar moderaterna igen sitt övertag… You bet. Annars bryter jag bara ihop och går vidare. Men än har jag inte gett upp.

 9. Klas
  13 november, 2007 at 10:20

  Man kan ju hoppas att mittenpartierna kommer starkare och starkare.

  Att få en till regering där (s) (ca 40-45 %) skall domineras av två partier med ca 4-7% på vänsterkanten är så fel det kan bli.

  Tyvärr är det väl (M) som dominerar i Alliansen, men då har du ju också flest mandat så rent demokratiskt är det ju korrekt iaf – även om jag personligen skulle vilja ha mer inflytande av (c) o (fp)…

  /K

 10. Patrik
  13 november, 2007 at 17:37

  Moderaterna dominerar regeringen TOTALT, med alla nyckelposter och fullständig dominans över de andra (därav namnet) skuggpartierna c, fp och kd.

  Det är i princip 90 % utav tiden man hör om moderaternas olika dumheter (”åtgärder” och fusk)

  De andra är osynliga skuggor!

 11. Britta
  13 november, 2007 at 22:23

  Ny mätning från Sentio i dag

  m: 21,9
  fp:7,60
  c: 5,40
  kd:3,60
  s: 46,30
  v: 5,46
  mp: 6,38

  Nu är (s) större än m fp c v o mp tillsammans
  vare sig kd eller sd (2,8%)kommer in i riksdagen med de här siffrorna

  Känns lite konstigt. Jag kommer ihåg Erlanders sista val. När siffrorna började komma i TVn på valvakan så fick farsgubben nåt konstigt i blicken. Han mumlade nått om att han skulle kila ner på arbetarkommunen. Han kom hem igen när vi andra hade gått och lagt oss

  Ska Mona göra om detta historiska val ???

 12. Britta
  13 november, 2007 at 22:24

  Ny mätning från Sentio i dag

  m: 21,9
  fp:7,60
  c: 5,40
  kd:3,60
  s: 46,30
  v: 5,20
  mp: 5,50

  Nu är (s) större än m fp c v o mp tillsammans
  vare sig kd eller sd (2,8%)kommer in i riksdagen med de här siffrorna

  Känns lite konstigt. Jag kommer ihåg Erlanders sista val. När siffrorna började komma i TVn på valvakan så fick farsgubben nåt konstigt i blicken. Han mumlade nått om att han skulle kila ner på arbetarkommunen. Han kom hem igen när vi andra hade gått och lagt oss

  Ska Mona göra om detta historiska val ???

Comments are closed.