Högerbluffen alltmer tydlig – POLL


———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———->

Idag visar Aftonbladet i några artiklar vem som egentligen tjänar på regeringens politik. I och för sig inga nyheter, men det är bra att det tydliggörs och att alla kan ta del av informationen.

AB: ”Regeringen skulle satsa på människor med låga eller normala inkomster…

… Mantrat har hörts sedan alliansregeringen med det nya arbetarpartiet moderaterna i spetsen tog makten efter valet 2006. Den som är arbetslös eller sjuk förlorar på regeringens politik…

… Mest tjänar den med inkomst över genom-
snittet, som har gott om pengar på banken och som äger ett hus i miljonklassen. Har man dessutom tidigare betalat städhjälp vitt blir vinsten ännu större. En person som tjänar 40 000 i månaden, har en förmögenhet på två miljoner, äger ett hus värt lika mycket och köper städhjälp varannan vecka för drygt 3 000 kronor får runt 4 500 kronor mer över varje månad 2008 jämfört med 2006.”

På sikt blir skillnaderna ännu större. Reformerna har på inget sätt avstannat och när de rödgröna återigen tagit makten så har man sålt ut merparten av de statliga företagen, omorganiserat sjukvården och allt görs i expressfart för att välfärden inte ska gå att återställa. Vi kan dessutom räkna med att vi nu skådar en välregisserad ”försvarsskandal” som enbart är till för att stryka under att vi ska gå med i NATO, något annat kommer vi inte ha råd med kommer argumenten snart att låta.

Tittar man på Aftonbladets tabeller så visar det sig att de som har allra dyrast hus och de som tjänar överlägset mest är de största vinnarna. Det i kombination med slopad arvs- och förmögenhetsskatt öppnar för en extrem

omfördelning av landets monetära resurser. Allt under den moderata täckmanteln att vara det nya ”arbetarpartiet”.

Samtidigt ska vi inte glömma bort att orsaken till detta politiska debacle står att finna internt inom socialdemokratin. Man valde en borgare som kallade sig ”social demokrat” i stället för socialdemokrat. Gör inte sossarna upp med sina egna interna borgare så finns det ingen anledning i världen att rösta på (s). Det är något att minnas när än valdagen kommer.

AB1234 SvD DN1

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Moderaterna, Nyliberalism, Nedrustning, Välfärdssamhället, Utförsäljning, Bedrägeri, Politik, Val 2010[/tags]


41 svar till “Högerbluffen alltmer tydlig – POLL”

 1. Gillar inte heller de nya sossarnas politik… det är för lite skattesänkningar!!

 2. Men snälla nån..Det är väl inte så konstigt att den som betalar mest skatt får mest tillbaka också…I Sverige får man inte ha pengar, alltid fokus på folk med pengar. Är det så fult att ha pengar? Tröttmössor..

 3. Du läser uppenbarligen bara Aftonbladets rubriker eftersom du missar citat som

  ”Vilka är egentligen vinnare och förlorare på regeringens politik?

  – Det allra viktigaste är att många som har varit arbetslösa har fått ett arbete, och det är jättebra att alla som arbetar får lägre skatt. ”

 4. Nejdå Jonas, men det är tufft att citera hela tre artiklar.

  Berit: Vad har du för belägg för att de betalat mest skatt tidigare?

  Gör en rättvis jämförelse mellan höginkomsttagarna och anställda i offentlig sektor. De sista kan inte fuska…

 5. Jinge hur kan en vanlig ”höginkomsttagare” fuska som inte en anställd i offentlig sektor kan? Även läkare är ju ”höginkomsttagare” på sina 30+ tusen i månaden. Och de allra flesta ”höginkomsttagarna” har är ju ”löneslavar” som alla andra. Det svenska begreppet höginkomsttagare handlar i själva verket dessutom om folk som räknas som medelklass i tex england och USA.

 6. Aftonbluddret har ju gjort jämförelsen mellan vad man betalat i skatt tidigare, om man betalat, med vad man ska betala nu, om man betalar.
  Då stämmer beräkningarna, och Berit #2 har rätt.

  Om alla betalar skatt som det är tänkt och man sänker skatterna får alltid höginkomsttagarna flest kronor kvar om skattesystemet är proportionellt. Är det progressivt vinner de ännu mer. Får de inte det blir det Pomperipossaeffekter i systemet.

  Men har man betalt svart städhjälp tidigare och gör en oupptäckt Cederschiöld har man inte vunnit något på ändringarna. Där man inte betalt skatt tidigare kan man inte heller tjäna på skattesänkningarna.

  Betalade man svart tidigare, men vitt nu, så går man nog med förlust. Börjar man skatta för belopp som man tidigare undanhöll förlorar man också.

  Här finns borgarnas Moment 22. Man hävdar att skattesänkningar kommer att leda till mindre skattefusk därför att det inte blir så lönsamt att fuska. Därav sänkningen av marignalskatten från 80% till 50% i skatteuppgörelsen. Men var det så attraktivt för den som fuskade med skatten att betala 50% när han tidigare betalat 0%?
  Därav Cederschiöldseffekten. Visst har skatten sänkts, men det är mer lönsamt att fortsätta som tidigare. Så länge man inte blir upptäckt vill säga. Men så har det ju alltid varit.

  Kan anställda i offentlig sektor inte fuska? Vad jag vet har väl paret Cederschiöld varit offentligt anställda i större delen av sitt liv. Hur var det med Sahlin och Mats Hulth? Och det finns flera liknande exempel, även bland ickepolitiker.

 7. El-Persson! Cederschiöld och Sahlin ligger i sådana lönenivåer att de kan fuska ja, men 90% av de offentliganställda kan det inte.

 8. Nuder i AB: ”I Djursholm flyger champagnekorkarna”

  Förre finansminister Pär Nuder om vilka som vinner och förlorar på regeringens politik

  Vinner socialdemokraterna nästa val kommer skatten för de som tjänar mest att höjas.

  Det säger partiets ekonomiske talesman Pär Nuder till aftonbladet.se.

  – I dag går 7 av 10 skattekronor till de som tjänar bäst och det är orättvist.”

 9. ”Är det så fult att ha pengar?”

  Det är definitivt fult att ha pengar som man förvärvat på ett orättvist sätt. Vad som är orättvist finns det ju naturligtvis delade meningar om, men få skulle säga att ingas inkomster är orättvisa.

 10. Jag vet Jinge # 7. Men det var du som skrev ”Gör en rättvis jämförelse mellan höginkomsttagarna och anställda i offentlig sektor. De sista kan inte fuska…” i #4.
  En rättvis jämförelse är höginkomsttagare i privat sektor med motsvarande i offentlig sektor och låginkomsttagare mot låginkomsttagare. Jag tog upp det första.
  Per Nuders uttalande, #8, är blaj. För i enlighet med mitt tidigare inlägg #6 så höjs ju inte skatten för det man varken betalar skatt på nu eller senare ;-).

  Alla dessa jämförelser görs för teoretiska personer som uppför sig enligt tankarna bakom skattesystemet, som inte utnyttjar kryphål eller fuskar. Att utgå från denna skattemässiga illusion som AB och P. Naknare m fl och sedan diskutera fakta från illusionen, som om de vore verklighet, är bara löjligt.
  Det svenska skattesystemet är ett lapptäcke som använts till att sy kejsarens nya kläder. Gör om!

 11. Klart om man räknar i absoluta tal att de som tjänar mest får mest, men man får ju räkna med relativa tal. Att en ”fattig” får 10 % mer gör betydligt mer skillnad än om en rik får 1 % mer. Det är betydligt dyrare också att sänka för majoriteten fattiga än att höja a-kassetaket för de rika som S vill. Men det är överlag lite löjligt också att S ger sig på de som tjänar mer än 20-25 tusen och kallar dessa rika när de skattebefriat H&M Persson.

 12. Berit: Det finns ingen naturlag som fördelar inkomster och pengar. Allt är politik och makt. Ett samhälle bygger vi tillsammans. Naturesurser äger (förvaltar) vi rimligen också gemensamt. Därför är det också rimligt att inkomster fördelas jämlikt. Det är dessutom mycket roligare att göra saker tillsammans och att dela med sig. Det finns tusen andra goda argument för en jämlikare fördelning. Om den grå regeringsalliansen slutade att vara bakåtsträvande, ego-reaktionära tröttmössor så skulle vädret bli bättre och Sverige roligare!

 13. Nuder är en klant.

  Villa värd mer än 450.000kr? Då är du tydligen äckligt rik enligt Nuder och tjänar på Alliansens orättvisa politik.
  Sahlin snärjde in sig i TV-debatten med Reinfeldt om att 19.000kr/mån i lön var höginkomsttagare!!

  Vilka stackars förlorare är det S pratar om att dom ska återställa rättvisan för?
  Knappast nån numera rik LO-ansluten i alla fall.

  Tomma ord för att försöka vinna väljare.
  Finns inte ett piss verklig politik i detta.
  Eller jo, det är ju en paradgren att bryta löften för S så de lär lova brett nu i tre år och glömma fort om dom vinner 2010.

 14. #11 Patrick – Betalade inte H&M Persson en massa skatt förra året? Vill minnas att jag läste det någonstans.

  #12 Enrico – Tror inte min polare som är vakt på fängelset skulle bli glad om han och jag delade lön även om jag sitter på kontor. Han tjänade 27k i julas (han fick en del OB) och jag tjänade 22k (före skatt, och vi har ingen OB).

 15. #14 Marcus R: ”även om jag sitter på kontor”? OB-tillägg kan nog vara motiverat.
  Vad jag vänder mig mot är att inkomstskillnaden mellan olika grupper har ökat rejält (skillnaden mellan direktörer/arbetare är nu större än på 50-talet, all tidigare utjämning är utsuddad)och att effekten av dessa skillnader nu kraftigt förstärks genom den grå alliansens skattepolitik.

  Själv tjänar jag 37kkr på att undervisa o forska på universitetet, utan OB-tillägg. Jag har aldrig förstått varför jag skall tjäna >15 kkr mer än t ex en förskolelärare eller ha knappt halva lönen i jämförelse en person med motsvarande kompetens o ansvar inom läkemedelsindustrin. Det finns inget ”naturligt” bakom dessa skillnader. Bara traditioner, makt o politik.

 16. Vad är rättvisa?
  A) Eftersom alla i princip har lika rätt till samhällets resurser så är det rimligt och rättvist att alla betalar lika mycket i skatt.
  eller.
  B) Eftersom vi alla är människor med samma behov är det rimligt och rättvist att vi alla har lika mycket kvar efter skatt.

  Man kan argumentera för att bägge synsätten är rättvisa, det är det som är politik. Jag har fått för mig att de flesta skattesystem befinner sig någonstans mellan dessa bägge extremer.
  Rättvisa är som skönheten: den sitter i betraktarens ögon.

 17. #16 Enrico – Tja, ingångslönen för en lokförare är lite över 30000. När det gäller förskolelärare håller jag med dig, mest för att jag tänkte bli en sådan en gång i tiden.

  Och varför ska alla ha lika? När jag var arbetslös och valde att ta en praktikplats (heltid) på ett fritidshem så fick jag 800kr mer än de som fortsatte sitta på Arbete och Utvecklingscentrum här i Malmö där de surfade jobb (mest aftonbladet) 3 timmar om dagen. De 800 kronorna skulle täcka upp för resor och annat.

  Ger du dina 15kkr som du har över till dina närmaste förskolelärare förresten?

 18. det är synd att vi svenskar är så skit fega
  tänk om vi vore som danskarna.
  då hade det varit lynch stämning i stockholm
  och folket hade avsatt den blå gröna röran
  sen hade vi krävt att få reda på vart alla skatte pengar tar vägen som vi betalar.
  för om vi fick till baka skatten i välfärd skulle vi ha tandvården i sjukhus aviften
  billigare bensin så folket har råd att köra sina barn till sina intressen.
  men det blirbäll det att vi alla får flytta till storstäderna så vi kan börja leva som de som inte behöver bilar utan kan sätta sig på en buss som kommer var 30-minut.

  ELLER KAN VI GÅ IHOP ALLA FOLK OCH VISA VÅRAN MAKT ATT TILLSAMANS ÄR VI STARKA.

  VI BÖRJAR MED ATT SLUTA ATT TANKA BENSIN I
  2-VECKOR SAMT ATT ALLA STANNAR HEMMA FRÅN VÅRA JOBB. DÅ SKULLE DET HÄNDA SAKER SKA NI SE.
  VI BÖRJAR MED DENNA PROTEST 4 FEBRUARI 2008 TILL 18 FEBRUARI 2008.
  VÅGAR NI ELLER ÄR NI FEGISAR

 19. Nog tusan finns det pengar i sverige! Nu är det dags att dela upp dem rättvist så att alla människor känner sig värderade i detta land!

  Det finns ingen rimlighet mellan inkomstglappet höginkomsttagare- låginkomsttagre. Det hela är en mycket perverterad föreställning om vad folk är värda. Hög tid att börja skära i höginkomstagarnas löner- och på så vis slipper ju höginkomsttagarparasiterna att betala så mycket i skatt också…

 20. Trots att jag är medveten om att inte alla har tillräckligt kognitiv kapacitet att ta in enkla skriftliga ordningsföreskrifter så postar jag dem i alla fall, för er andras skull… // Jinge

  Detta gäller här:

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas 
  
  Din kommentar får inte innehålla:
  
  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig. 
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.
  
  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller 
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar 
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att 
  visas så snart den godkänts. 

 21. Ingrid, 21 #

  (Hög tid att börja skära i höginkomstagarnas löner- och på så vis slipper ju höginkomsttagarparasiterna att betala så mycket i skatt också…)

  Bra poäng. Smart! :)

 22. Dom största bovarna som myglar mest åker sällan dit.Man skulle nog blivit Politiker/makthavare,men då måste man klara av att blunda för orättvisor och det hade jag inte klarat av.

 23. Så sjukt att göra redan rika människor ännu rikare medan en miljon svenskar “lever” på skitbidrag, som i flera fall driver människor till självmord.
  Fy satan så arg jag blir på denna skitiga högerpolitik.
  Och högersossarna litar jag inte mer på efter Göran Perssons sänkningar av a-kassan till 65-%-nivån.
  Hur länge skulle dessa pampar överleva på såna skitpengar?
  Heja Ohly, snart ska borgarpacket slängas ut!

 24. #24 Patrik – Vilket bra argument…

  #26 Janne – En miljon? Vart får du de siffrorna ifrån? Det låter väldigt högt.

  Personligen tror jag på lika lön för lika arbete (och erfarenhet) – men att alla skulle få lika mycket oavsett arbete är jag inte mycket för.

 25. Ta inte med SD i pollen om vem man skulle rösta på. Prata istället om rättvisa och hämnlikhet. Hjärtat ligger till vänster. Pinsmat. Vänster så länge det gagnar mig och mina intressen.

 26. Marcin ???

  SD är inte med fast de flesta ”Övrigt” är förmodligen bloggare/sympatisörer. De passar ju på…

 27. Enrico #16:

  Så hoppa över till läkemedelsindustrin då.
  Om tillräckligt många gör det, så kommer för det första läkemedelsindustrins löner gå ner på grund av utbudet. För det andra kommer universitetslärarnas löner gå upp av samma orsak.

  Det är ett dynamiskt system.

 28. Marcin, SD är väl inte ett riksdagsparti? Ser att Rättvisepartiet Socialisterna inte finns med heller. Och inte Ankeborgspartiet.

  Tror inte alla kan få plats.

 29. #28 Marcin – Skulle man tagit med Piratpartiet, FI och en massa andra partier som inte heller kom med i Riksdagen i senaste valet också?
  Det räcket gott och väl med en Annat/Övrigt-kategori.

 30. Annat behöver nödvändigtvis inte vara SD, det kan mycket väl vara allt från röstskolkare till ytterligheterna både till höger och vänswter.
  Gruppen annat kan vara de som inte ser något långsiktigt i de befintliga partialternativ.

 31. Pinsamt blev det nog mest för min egen del. :) Allt tjat om SD i medierna gjorde att jag tänkte att de var med. Ska nog hålla truten när jag inte vet vad jag pratar om.

 32. Så hög som nu har inflationen inte varit på femton hela år!
  Och gissa vilka som satt vid makten då, om inte borgarna!
  Jag kan bara säga – here we go again!

 33. Det gläder mig att rösterna för (v) just nu ligger högst i din opinionsmätning. Eftersom det står annat 10% kanske du borde överväga att ta med (sd) också?

 34. #35 Sara G – Jo det är rätt tragiskt. Dock så inte bara det är Moderaternas fel, utan även den andra Högern (Sossarna). Bostadsbubblan håller på att spricka och den har inte M byggt upp.

 35. #36 Chris – Angående Sd så kan du läsa om det några inlägg upp; det är bara Riksdagspartierna som är med i listan helt enkelt.

  Och hade siffrorna sett ut så i en riktig opinionsmätning så kan du nog ge dig fanken på att S hade gått med i Alliansen istället för då hade de inte varit de som hade bestämt på vänsterkanten iaf.

 36. Nej, Marcus men de minst sagt drastiska skattelättnaderna för höginkomsttagarna är en viktig faktor till den höga inflationen.
  Fastän som vanligt skyller närinslivet på löneläget…

 37. Mode rats & the gang ,har desocialiserat vanliga männskor till fördel för de som redan har!!
  Här finns en Nonempati för sjuka o handikappade. Helt enkelt skrämmande, kom i håg att jag på intet sätt är avundsjuk på rika,under förutsättning att dom blir det på ärligt vis!

  De som fuskar mest är just företagare,för hur skall en vanlig svensson fuska???

  Hantverkare tillhör också ett segmet som arbetar svart och tar hutlöst betalt för jobb de inte lämnar garanti på!!

  Jag betalar gärna mer skatt om jag vet att ALLA i sverige har det bra!

  Du kan ändå använda pengar på din sista destination!!!

  Och barne som du har avlat ,kan väl göra sina pengar själva eller ?

  Kom ihåg att ni som känner er friska idag ,mkt väl kan gå och bli sjuka eller påkörda och bli handikappade….tänk!!!

  Sverige har varit unikt genom att låta alla få utbilda sig ,känna sig trygga om dom skulle bli sjuka eller arbetslösa…

  se gärna filme ”sicko” den berättar lite vart vi är på väg med Mode rats & the gang!!

  vakna!

 38. Att man med lämplig (skatte)politik kan öka (inkomst)klyftorna mellan människor är fantastiskt! (Alliansens motto)

  Vad konsekvenserna sedan blir måste förklaras på en betydlig mer problematisk politisk arena. Borgarna har hela tiden hävdat att deras politik är bra för Sverige med deras s k ”tuffa beslut”. Konstigt bara att de själva inte lider av följderna och känner av det ”tuffa” som de mindre lyckligt lottade medborgarna erfar.

  Man säger att staten inte ska bedriva någon affärsverksamhet; åtminstone inte någon lönande sådan får man väl tillägga! Nej staten ska bara användas till att förslava medborgarna och privatisera produktionsmedel och makt!